Lebowski32 Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 (wcześniej pisałem w niewłaściwym miejscu; przepraszam za omyłkę) Również się zastanawiam, który model wybrać. Loaki noszę 7,5F "na styk", ale jest najbardziej w porządku. Barkery 7,5G są dla mnie w sumie komfortowe. Gordon Bros 41 jest za mały, 42 za duży. Bexley 41 jest w porządku, ale ten na szerszym kopycie. Długość stopy to 270. Chce kupić Meerminy z linii classic Olfe albo Ama. Niby powinienem celować w 7,5UK, bo w wielu miejscach piszą, że Meerminy naśladują rozmiarówki angielskie. Ale z drugiej strony ten Bexley sprawia, że rozważam rozmiar 7UK. Jak myślicie? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Pytanie, o "które" marki angielskie chodzi. Zasada jest taka, że im bardziej luksusowa marka, tym wyższa rozmiarówka. Noszę 8UK Loake, 8.5 C&J, a z wymiarów podawanych przez sprzedawców na ebayu wnoszę, że Lobba musiałbym wziąć 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Faktycznie... Myślałem o Loakach. Z Meerminem warto pamiętać, że jest inna rozmiarówka dla różnych kopyt. Np przy kopycie New Rey rozmiar 7,5 = 40+ (a 8=41). Zaś przy kopycie Hiro 7,5=41. W Loakach noszę 7,5, a w Bexleye 41 wchodzę bez problemów (chociaż węższe kopyto mnie obciera, ale wydaje mi się, że to wina wypełnienia w środku buta), więc trochę podobnie do White Haven. @ White Haven, jeśli mogę spytać - czy myślisz, że nr 7 na kopycie Hiro (zdaniem Meerminów 40+) byłby na Ciebie dobry? Sam Meermin polecił mi rozmiar 41 przy Olfe i Ama. Na podstawie informacji, które podałem też tutaj, ale zaczynam powątpiewać, czy nie zaryzykować z rozmiarem 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Ciężko powiedzieć. Ich 7,5 UK było za duże na długość (stopa mi w nich latała), ale względnie dobre na szerokość (a nawet powiedziałby, że nosek ugniatał trochę palce i przydałoby się tam ciut więcej luzu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Zatem w ogóle się zastanawiam, czy warto ryzykować. Teoretycznie latanie stopy można rozwiązać chyba jakąś wkładką? Do wiedenek Loaka 7,5F długo się męczę zanim włożę w końcu stopę, a potem jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Weź pod uwagę, że ja mam dość szerokie stopy. Loake noszę w rozmiarze 8 UK (tęgość F) Mam jedną parę Loake w rozmiarze 7,5 UK, ale to tzw. "old new stock" (buty wyprodukowane w latach 70-tych, leżaki magazynowe) i nie wiem jak to się ma do ich obecnej rozmiarówki - w każdym razie to chyba moje najwygodniejsze buty. Miałem też jedną parę Loake w rozmiarze 8 UK tęgość G, ale po rozchodzeniu okazały się być za duże i musiałem je sprzedać. Swoją drogą, jeżeli zdecydujesz się na zakup u nich, to daj proszę znać na forum jak trafiłeś z rozmiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 8 - czyli jest jeszcze bardziej podejrzanie niż myślałem. Opierając się na Twoim przykładzie powinienem pomyśleć o 7. A jaką masz długość stopy? Jeśli to nie problem, czy możesz podać model Bexleya, który jest na Ciebie dobry? Oczywiście dam znać, jeśli kupię u nich buty. Szkoda, że tak trudno przeszukuje się Style Forum o Meerminach, bo tam jest wszystko na raz i nie ma wyodrębnionej rubryki o rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Długość stopy mierzona po skosie (od dużego palca do pięty) 26,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Dzięki! To mnie trochę daje nadziei na to, że może 7,5 będzie dobre (moja długość to 27). Chyba zaryzykuję. Dam znać o efektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 21 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 Do poczytania: http://fromsqualortoballer.com/post/67666385491/meermintrunkshow Pozdr, Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caramello Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Dzień Dobry! Podobnie jak wielu z moich przedmówców przymierzam się do zakupu Meermin-ów i zastanawiam się nad wyborem rozmiaru. Najbardziej podobają mi się oksfordy "TAN COUNTRY CALF" na kopycie hiro. Mam stopę regularną (F) o długości 29.5 cm i normalny rozmiar 46. Zastanawiam się czy rozmiar 11.5 UK w Meerminach nie będzie na mnie za duży. Dla przykładu angielskie Church's pasują na mnie właśnie w 11.5. Jak uważacie ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Mam je. Przy 28,2 cm pasuja mi 9, choc nie bez pewnego oporu z ich strony. Church podobnie- kopyto 108. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Mam je. Przy 28,2 cm pasuja mi 9, choc nie bez pewnego oporu z ich strony. Church podobnie- kopyto 108. Jaki masz model meermiów? Bo ja przy tej samej stopie 8.5 hiro a zastanawiam się nad węższym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Wymieniony przez Caramello. W węższe kopyto Meerminów się nie będę bawić, nie mam dwóch lewych nóg. A szkoda, bo prawą stopę mam nieco większą i ona właśnie powoduje większość kłopotów, jakie mam z rozchodzeniem butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Czy któryś z Panów mógłby podpowiedzieć jaki rozmiar Meerminów kupować jeżeli potrzebuję wkładkę o długości 27,5 cm? Chodzi mi o model tassel loafers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 A jaką masz długość stopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 A jaką masz długość stopy? No właśnie chodzi mi o to, że potrzebuję rozmiaru gdzie długość wkładki będzie miała 27,5 cm. Nie wiem który rozmiar odpowiada temu wymiarowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Długość wkładki niewiele mówi, wszystko zależy od kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Wyślij im zapytanie. Na stopę 27,0 kupowałem 8,5 Double Monk Hiro. Mam jeszcze luz, ale to szerokie kopyto. Tassel loafers musisz mieć bardzo dobrze dopasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 Witam Długość stopy 273mm. Jaki będzie najlepszy rozmiar dla oxfordów black calf na kopycie hiro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 Witam Długość stopy 273mm. Jaki będzie najlepszy rozmiar dla oxfordów black calf na kopycie hiro? Mam stopę 272 mm i te czarne oxfordy w 9UK, ale wszystko zależy od budowy stopy i tego czy wolisz ściśle dopasowane czy luźniejsze itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 A ja mam stopę 281mm i jak kiedyś przymierzyłem d.monki UK9 to mi spadły mimo zapięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 A ja mam stopę 281mm i jak kiedyś przymierzyłem d.monki UK9 to mi spadły mimo zapięcia. Monki mają kiepską możliwość ściśnięcia. Trzeba kupić bardzo dopasowane jak tassel loafers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 Mam stopę 272 mm i te czarne oxfordy w 9UK, ale wszystko zależy od budowy stopy i tego czy wolisz ściśle dopasowane czy luźniejsze itd. Jak to jest standardowe kopyto to powinno mi pasować. Możesz mi powiedzieć jaka jest długość całkowita tych butów? Nie chcę, żeby optycznie za długie nie wyszły w porównaniu z moją sylwetką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 A ja mam stopę 281mm i jak kiedyś przymierzyłem d.monki UK9 to mi spadły mimo zapięcia.Dlatego mam 8.5 i nie ma luzów mając taką samą długość stopyAle o tęgości stopy już tu wiele pisało Ps jeśli mam kopyto hiro to loffersy na kopycie ron musiałbym 0.5 numeru większy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi