Pan Janusz Napisano 1 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Zamszowe monki od Meerin'a: Pudełko przysyłają bardzo dopasowane do pudła transportowego, więc nic nie jest poobijane W środku jak widać buty są dobrze zabezpieczone na czas transportu. Do kompletu dodawany jest bawełniany worek Tak się prezentuje kopyto. Dobre dla ludzi o szerszej stopie, chociaż mi osobiście odpowiadałoby jeszcze lekkie wysmuklenie Sama jakość wykonania dobra, trochę poniżej Emlinga, podobna do Markowskiego. Zamsz miły i miękki Za to co mnie zaszokowało to wygoda tych butów. Wkładając stopę do nich i stając, po prostu czułem komfort większy niż przed włożeniem, stojąc na boso. Nie mówię tutaj o dopasowaniu na szerokość, ale odpowiednim wyprofilowaniu buta na śródstopiu. Po prostu sama radość mieć je nogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Wyglądają bardzo dobrze, ładne kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Czerwiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Buty mają dość ciekawe kopyto, szczerze mówiąc znacząco inne niż wszystkie buty jakie do tej pory miałem na nogach. Przy staniu i siedzeniu są bardzo wygodne, jednak przy chodzeniu powodują trochę dezorientację ruchową Sam but nie ma znacząco przedłużanego noska, co moim zdaniem wizualnie jest na plus. Jednakże buty dość obskurnie poobcierały mi stopy. Przez jakoś niespecjalnie szczęśliwie biegnący szef na nosku, do mięcha zdarły mi skórę z dużych placów, co też jest dość oryginalnym urazem (przeważnie to górną pięta ma takie urazy). Co dziwniejsze jak już myślałem, że się rozeszły, to o ile na lewym już jest ok, o tyle na prawym znów się powtórzyła sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Zdziwiło mnie jak napisałeś, że według Ciebie 'Hiro' to szerokie kopyto. Ja mam wąską stopę i właściwy rozmiar przylegał "na styk"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Bardzo ładne. Jaki koszt łącznie z przesyłką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Czerwiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 170 ojro (w tym 20 przesyłka) Co do szerokości to może to wynikać z tego, że to kopyto ma tak jakby bardziej podniesioną wewnętrzną część śródstopia, przez to noga się trochę inaczej układa. W moim odczuciu, na szerokość są takie jak model Bari Prime Shoes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Milo widziec watek o Meermin'ie, sam chcialem zalozyc niedawno do dyskutowania na tematy zwiazane z dopasowaniem i jakoscia. Mam model na kopycie Ama, dopasowanie jest dosc dobre w palcach (mam waska stope), chociaz moglybyc smuklejsze na bokach podbicia. Podobnie jak u Capo, but w spoczynku jest ok, przy chodzeniu nie obciera (jeszcze), ale pieta jest dziwacznie plytka i mam uczucie, ze zbyt niska, przez, co but jakby nie siedzi poprawnie na stopie. Poza tym obawiam sie, ze rozmiar UK8 rozczlapie sie i bedzie zbyt duzy, mimo, ze rozmiarowka niby jest true to size. Bartek, piszesz, ze Hiro pasuje 'na styk' czy brales swoj normalny rozmiar czy pol rozmiaru nizej (pytam, bo mamy chyba podobna stope)? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Mamy podobne stopy, ale ja mam szersze palce. Ama jest ciasna przy małym palcu, zdecydowanie bardziej niż Hiro. Wychodzi więc na to, że dla Ciebie Hiro number 8 powinno być w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 2 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2012 Capo czy brales swoj normalny rozmiar, czy moze pol rozmiaru nizej? celuje w ten sam model ale w gladkim wydaniu, chociaz do konca nie wiem jak zachowywac sie bedzie zapiecie na klamre, czy dobrze trzyma stope itp. Zampaloni zamawiane przez Bartka byly idealne przy pierwszym wlozeniu, a teraz sa o dobre pol numeru za duze:( Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2012 Swój normalny: 43. Pół numeru niżej to by mi buty prawdziwy Sajgon zrobiły ze skóry na palcach Klamra rzeczywiście mogłaby o 0.5cm ściślej trzymać, chociaż u mnie po paru wyjściach trochę buty na bok się rozeszły i ten efekt nie daje tak teraz o sobie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 4 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2012 Dzieki za info, mozesz jeszcze napisac jak wyglada glebokosc piety w cm? pieta jest nieco plytka w moich Meermin'ach, przez, co podczas chodzenia mam dziwaczne uczucie, ze but zaraz spadnie:( Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 4 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2012 Swój normalny: 43. Pół numeru niżej to by mi buty prawdziwy Sajgon zrobiły ze skóry na palcach Klamra rzeczywiście mogłaby o 0.5cm ściślej trzymać, chociaż u mnie po paru wyjściach trochę buty na bok się rozeszły i ten efekt nie daje tak teraz o sobie znać. A możesz podać jaką masz długość stopy? Rozważam zakup rozmiaru 43, ale innego modelu. Dzieki za info, mozesz jeszcze napisac jak wyglada glebokosc piety w cm? dsc. 1.Mógłbyś podać ten wymiar, z ciekawości bym porównał z innymi swoimi butami. Rozmiar buta też by był istotny. 2.Możesz podwiesić zdjęcia butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2012 Stopa: 28,2cm na 11cm szerokości Głębokość pięty: 6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2012 Porównanie kopyt Meermina: Ich strona na Tumblr'ze: http://meermin.tumblr.com/ Chyba jedne z najciekawszych butów oferowanych przez producenta to norweskie lotniki: Inne ciekawe propozycje: Co ciekawe, producent ma w swojej ofercie w linii Maestro buty z shell cordovanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 27 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2012 Dosyć ciekawa informacja pojawiła się na temat butów Meermina. Podobno Meermin, część swojej produkcji ma w Szanghaju. A propos wspomnianych wcześniej butów Meermina z cordovanu, to możemy się dowiedzieć, że cordovan użyty do ich produkcji pochodzi z Argentyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2012 Info ze SF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 27 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2012 Zapewne to co teraz wprowadzają do swojej oferty może być jakąś dalekowschodnią podprodukcją. Zresztą zupełnie nowa stylistyka może na to wskazywać. Linia classic i maestro do tej pory były produkowane lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2012 Zapewne to co teraz wprowadzają do swojej oferty może być jakąś dalekowschodnią podprodukcją.Które modele masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 27 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2012 Info ze SF? Informacja z recenzji na Put This On, ale właśnie przeglądam wątek na SF i widzę, że już wszystko zostało podlinkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 1 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2012 Panowie przymierzam sie do pierwszych loafersow, glownie w celu uzytkowania latem (planowana wycieczka do Rzymu we wrzesniu), wiec bez skarpetki. Bedzie jakas roznica w skorze miedzy gladka, a zamszem, czy wszystko jedno? zawsze myslalem, ze zamsz latwiej dopasuje sie do stopy, ale nie mam 100% pewnosci. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2012 Ja bym powiedział tak: goła kostka jako mniej formalno-oficjalna od nawet odjechanych skarpet lepiej gra z zamszem, moim skromnym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 3 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2012 Padlo na zamsz:) zainteresowanym Meermin'em sugeruje przygotowac sie do zakupow, bo ceny czesciowo ida w gore (na chwile obecna MTO podrozalo dwukrotnie). Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 4 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2012 @Caporegime Te lotniki Meermina (i dwa następne modele na fotografiach) to IMHO stylistyczne koszmary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 21 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2012 Szybkie pytanie, czy przy tassel loafers (czy kazdych innych butach bez wiazania czy zapiecia) nalezy brac rozmiar pol numeru mniejszy zeby wyeliminowac problemy z rozejsciem sie butow i ewentualnym zsuwaniu sie buta ze stopy, czy raczej celowac w typowy rozmiar bo but jest odpowiednio uksztaltowany zeby trzymac sie na nodze w miare sensownie? Pytam, bo kopyto Ron na ktorym Meermin robi swoje tassels jest ponoc zblizone do C&J348 tylko bardziej okragle. W 348 pasuje na mnie UK7.5, ale jak sie ostatnio okazalo, zaokraglona wersja C&J348 jaka jest 236 juz jest zbyt ciasna jako UK7.5. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Sierpień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2012 Jeżeli Ci to pomoże, ja zawsze biorę 43 numer, u nich monki też takie wziąłem i dość szybko się zrobiły luźne. Teraz zaryzykowałbym 42.5 jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi