Skocz do zawartości

[POLSKA] Benevento

lamer

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 8.02.2024 o 10:40, Customer_Service napisał:

Dzień dobry, bardzo proszę o napisanie prywatnej wiadomości z nr. zamowienia, niezwłocznie zajmiemy sie Pani zamówieniem. 

Również mam zwrócone spodnie, w zasadzie zależy mi na wymianie na inny kolor jednak nie dostaję od Was odpowiedzi - ani tutaj na forum, ani na fb, a polski mail nie odbiera wiadomości i dostaję zwrotkę. 

• 1 month later...

28.03 złożyłam zamówienie na spodnie , dostałam tylko informacje o płatności, ze jest potwierdzona  z Przelewy24.
Nie otrzymałam żadnego maila od Państwa w sprawie zamówienia , płatności , transakcji . Brak kontaktu przez maila, telefon, formularze i social media.

Proszę o informacje

34 minuty temu, Wodzu napisał:

Ale czemu muszą to być spodnie Benevento?

Dobry stosunek jakości do ceny. Producenci typu Poszetka czy Makaron poupadali na głowę z cenami (powyżej tysiąca) za coś, czego nie możesz normalnie wyprać. 

Sam szukam sensownej alternatywy, na szczęście jestem obkupiony na zapas :-) Dla mnie ważne jest też żeby spodnie nie były zbyt opięte w udach, tu np część modeli od Poszetki odpada.
Co prawda co z tego, skoro towar nie dochodzi :-)

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1

W dniu 12.04.2024 o 14:57, MK_ napisał:

Też się czaiłem na spodnie od nich, ale widzę że szkoda nerwów. Jest możliwość dostać ich spodnie gdzieś stacjonarnie ?

Często do kupienia na Vinted mało używane. Mam 3 pary, dwie wełny i chino za kilkadziesiąt złotych od sztuki.

• Like 1

• 4 weeks later...

Ogromną zaletą płacenia kartą jest możliwość napisania do organizacji kartowej reklamacji (magiczne słowo to "chargeback", a pełnym zdaniem "uprzejmie proszę o udostępnienie formularza chargeback") i zostawienie im rozwikłania szczegółów zwrotu kasy.

Działa to przy nieresponsywnym sprzedawcy, niezgodności towaru z zamówieniem, niedostarczeniu go czy niezrealizowaniu usługi i, podejrzewam, dla typowego forumowicza BwB praktycznie w każdym przypadku, bo organizacja kartowa domyślnie uzna Waszą rację.

• Like 4

• 1 month later...

Mądry Polak po szkodzie, niestety za czytanie forum wziąłem się dopiero po tym jak po odesłaniu zwrotu firma przestała odpowiadać na wiadomości i odbierać telefonów. Naprawdę żałosna postawa. Czy komuś się udało z sukcesem odzyskać pieniądze, jeśli tak to jaką taktykę zastosowaliście? Czy faktycznie trzeba uciekać się do metod prawnych? Zamówiłem jedną, pierwszą parę spodni, niestety okazały się za ciasne i teraz borykam się z tymi hohsztaplerami, którzy z klientów robią sobie darmową linie kredytową. Jedyne co mogę podkreślić - omijajcie ten sklep szerokim łukiem! Naprawdę z powodzeniem kupicie lepsze spodnie jednocześnie oszczędzając sobie nerwów :)

W dniu 2.07.2024 o 00:12, bachus1999 napisał:

Mądry Polak po szkodzie, niestety za czytanie forum wziąłem się dopiero po tym jak po odesłaniu zwrotu firma przestała odpowiadać na wiadomości i odbierać telefonów. Naprawdę żałosna postawa. Czy komuś się udało z sukcesem odzyskać pieniądze, jeśli tak to jaką taktykę zastosowaliście? Czy faktycznie trzeba uciekać się do metod prawnych? Zamówiłem jedną, pierwszą parę spodni, niestety okazały się za ciasne i teraz borykam się z tymi hohsztaplerami, którzy z klientów robią sobie darmową linie kredytową. Jedyne co mogę podkreślić - omijajcie ten sklep szerokim łukiem! Naprawdę z powodzeniem kupicie lepsze spodnie jednocześnie oszczędzając sobie nerwów :)

@bachus1999 Dzień dobry, bardzo proszę napisać w wiadomości prywatnej nr. Pana zamówienia aby natychmiastowo rozwiązać Pana problem.

W dniu 3.07.2024 o 13:14, Customer_Service napisał:

@bachus1999 Dzień dobry, bardzo proszę napisać w wiadomości prywatnej nr. Pana zamówienia aby natychmiastowo rozwiązać Pana problem.

Dobre dobre. Pewnie ustawi się kolejka. Aaa moje zamówienie z jesieni 2022 r. zostanie kiedyś zrealizowane? Na szczęście zamówiłem za pobraniem 😎

12 godzin temu, gdzie sa moje spodnie napisał:

Dobrze że na to forum trafiłem po zakupie :lol: Przynajmniej nie wypatruje przez okno kuriera lub chociaż zmiany statusu zamówienia. Oczywiście jak Koledzy powyżej, zamówiłem i czekam, czekam. Kontakt zerowy na mail, telefon. Ehh sie człowiek nacią.  

Dziękujemy za wiadomość prywatną, juz sprawdzamy Pana zamówienie.

• 3 weeks later...

Hmm, ciekawe - budynek wyglada bardzo na prywatne lokum.

Niestety ja nie płaciłem kartą więc chargeback nie wchodzi w grę. Tu na forum niby odpisali w wątku ale tylko potem żeby zignorować wiadomość bezpośrednią. Naprawdę jest obrzydliwa praktyka i z żadną firmą nie miałem tyle zachodu od dawna.

Myślę o próbie włączenia rzecznika praw konsumenta, wszak właśnie do tego został stworzony, nie jestem jednak przekonajmy czy to coś da.

17 godzin temu, bachus1999 napisał:

Hmm, ciekawe - budynek wyglada bardzo na prywatne lokum.

Niestety ja nie płaciłem kartą więc chargeback nie wchodzi w grę. Tu na forum niby odpisali w wątku ale tylko potem żeby zignorować wiadomość bezpośrednią. Naprawdę jest obrzydliwa praktyka i z żadną firmą nie miałem tyle zachodu od dawna.

Myślę o próbie włączenia rzecznika praw konsumenta, wszak właśnie do tego został stworzony, nie jestem jednak przekonajmy czy to coś da.

Bardzo proszę o sprawdzenie prywatnej wiadomości.

• 2 months later...

Dla tych co płacili kartą z góry - pamiętajcie o chargebacku. W ten sposób macie szanse odzyskać swoje pieniądze. Do reklamacji trzeba oczywiście przedstawić dowody - czyli zrzuty ekranów z korespondencji mailowej. Możliwe, też, że gdy bank sam zwróci się z pytaniem do sprzedawcy o wyjaśnienie, to ten nagle błyskawicznie wyśle towar. Sam kiedyś trafiłem na nieuczciwego sprzedawcę, który po zwrocie towaru nie oddał pieniędzy, ale reklamacja chargeback w banku pozwoliła odzyskać mi pieniądze.

• Like 1