Espadre Napisano 6 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 Witam serdecznie, przychodzę do was z pytaniem. Jako ze stuknęło mi 21 lat chciałbym zmienić dotychczasowy sposób ubioru i tu pojawia się moje pytanie jako, że jestem studentem, zwyczajnie nie stać mnie na to żeby kupować ubrania z marek premium. Stąd prosiłbym o polecenie mi kilku marek. Najbardziej interesują mnie koszule (zarówno casual jak i eleganckie), spodnie głównie typu chino i jakieś bardziej "egzotyczne" garniturowe, swetry/golfy oraz koszulki polo. Co do cen to jeśli chodzi o koszule i spodnie to ceny w granicach 180-250 zł mnie interesują, sweter do ok 300-320, a polo do 120. Zastanawiam sie także nad płaszczem i tu również licze na jakieś polecenia i od razu zapytam czy przy tej części garderoby naprawde materiał z jakiego jest wykonany będzie aż tak istotny? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 Teraz np. w Emanuel Berg masz kilka koszul na wyprz. za 229 pln, to porządny produkt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 6 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 Godzinę temu, Espadre napisał: swetry/golfy oraz koszulki polo. ...... sweter do ok 300-320....... W Vistuli są teraz przyzwoite golfy 100% merino (włoskie Filivivi) za 175. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 Uniqlo. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espadre Napisano 6 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2021 7 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Uniqlo. Duża jest różnica w jakości porównując do polskich sieciówek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 Duża jest różnica w jakości porównując do polskich sieciówek ?Swetry z Uniqlo to sztos. Moim zdaniem różnica jest bardziej egzystencjalna niż jakościowa. Tj. w Uniqlo są, zawsze, i w dość dużym wyborze kolorów, a gdzie indziej bywają, czasem i w każdym kolorze pod warunkiem ze to czarny. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espadre Napisano 8 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 A ktoś może zorientowany jak wygląda sprawa z massimo dutti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 8 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 Też polecam uniqlo. Noszę już je ja, żona i teściowa Podstawowe swetry w podstawowych kolorach są ot tak dostępne z dobrej wełny. To jest rzeczy faktycznie mało spotykana w polskich sieciówkach gdzie trzeba kombinować z kolekcjami, promocjami i załapać się na sezon gdzie akurat promują bordo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 8 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 36 minut temu, JakubAnderwald napisał: Też polecam uniqlo. Noszę już je ja, żona i teściowa Podstawowe swetry w podstawowych kolorach są ot tak dostępne z dobrej wełny. To jest rzeczy faktycznie mało spotykana w polskich sieciówkach gdzie trzeba kombinować z kolekcjami, promocjami i załapać się na sezon gdzie akurat promują bordo. akurat o bordo w Uniqlo ciężko, w tym i poprzednim sezonie. Są różne odcienie czerwieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 8 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 W dniu 6.01.2021 o 23:23, Espadre napisał: Duża jest różnica w jakości porównując do polskich sieciówek ? Przeciętna jakość, ale w promocji 50% można coś kupić np. spodnie, swetry, koszulki polo. Koszule raczej słabej jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 8 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 Panowie, czy swetry z Uniqlo mają prosto łączone szwy? Podobno w tańszej dzianinie standardem są szlaczki zamiast prostych linii, stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 W dniu 6.01.2021 o 23:23, Espadre napisał: Duża jest różnica w jakości porównując do polskich sieciówek ? Niestety nie mam pojęcia. Swetry z wełny merino mają bardzo dobry stosunek jakości do ceny, podobnie skarpety. Nie polecam rzeczy z kaszmiru, Uniqlo używa kaszmiru raczej niskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Mam 2 swetry uniqlo z kaszmiru (2 i 3 sezon), które bardzo lubię. Nie dostrzegam żadnej różnicy jakościowej w porównaniu do burberry (też made in china), a cena swetrów nieporównywalna. Mechacą się tak samo (w newralgicznych miejscach). Były prane w pralce na programie pranie ręczne i nic im się nie stało. Swetry merino z uniqlo są rewelacyjne. Polecam kolory wino i śliwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 W dniu 6.01.2021 o 23:23, Espadre napisał: Duża jest różnica w jakości porównując do polskich sieciówek ? Koszule są raczej słabej jakości, mam ocbd i oceniam jakość na pomiędzy h&m a Massimo Dutti. Tshiry supima są bardzo fajne, szczególnie w cenach wyprzedażowych, jakość na poziomie lub ponad h&m premium. Również polecam swetry. Merino są cieńsze i moim zdaniem lepsze do noszenia pod marynarkę. Lambswol są grubsze i bardziej casualowe, wolę je nosić bez marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 20 minut temu, Grafa napisał: Mam 2 swetry uniqlo z kaszmiru (2 i 3 sezon), które bardzo lubię. Nie dostrzegam żadnej różnicy jakościowej w porównaniu do burberry (też made in china), a cena swetrów nieporównywalna. Mechacą się tak samo (w newralgicznych miejscach). Były prane w pralce na programie pranie ręczne i nic im się nie stało. Swetry merino z uniqlo są rewelacyjne. Polecam kolory wino i śliwka. Mam trochę swetrów kaszmirowych z nieco wyższej półki m.in. Ballantyne, Alan Paine, Drumohr, Johnston of Elgin. Kaszmir Uniqlo jest zdecydowanie niższej jakości. Oczywiście w tej cenie nie ma co oczekiwać fajerwerków, ale za 100 euro wolałbym już dobre 3 wełniane swetry Uniqlo albo jeden naprawdę porządny (np. William Lockie) niż jeden z nienajlepszego kaszmiru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 5 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Mam trochę swetrów kaszmirowych z nieco wyższej półki m.in. Ballantyne, Alan Paine, Drumohr, Johnston of Elgin. Kaszmir Uniqlo jest zdecydowanie niższej jakości. Oczywiście w tej cenie nie ma co oczekiwać fajerwerków, ale za 100 euro wolałbym już dobre 3 wełniane swetry Uniqlo albo jeden naprawdę porządny (np. William Lockie) niż jeden z nienajlepszego kaszmiru. Popieram, Jeśli kogoś nie stać na dobry kaszmir, to niech bierze dobrą wełnę. Są akurat przeceny, można wyhaczyć coś właśnie od Lockie'go, Johnstons, czy z mniej znanych marek - Jamieson's of Shetland (jak ktoś lubi swetry szetlandzkie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal911 Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Jak oceniacie kaszmir Pringle of Scotland w stosunku do ww.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 24 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2022 Uniqlo otworzy swój pierwszy salon w Polsce, w domach towarowych Wars Sawa juniorhttps://businessinsider.com.pl/finanse/handel/uniqlo-wchodzi-do-polski-pierwszy-salon-w-warszawie/e7d3e00 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2022 12 godzin temu, JakubAnderwald napisał: Uniqlo otworzy swój pierwszy salon w Polsce, w domach towarowych Wars Sawa junior https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/uniqlo-wchodzi-do-polski-pierwszy-salon-w-warszawie/e7d3e00 Bardzo fajna wiadomość, jeszcze tylko SuSu by weszło i gitara. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 26 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2022 Panowie/Panie jeśli ktoś jest zainteresowany to w dniu jutrzejszym będzie otwarcie pierwszego stacjonarnego sklepu Uniqlo w Warsie w Warszawie (otwarcie od godziny 10). Promocje związane związane z wejściem na nasz rynek i otwarciem pierwszego sklepu będą trwały od jutra do soboty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 26 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2022 Czy to coś zmieni w zamówieniach przez internety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 27 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2022 @ciasteczkowytrudno powiedzieć może zmienić, a równie dobrze może nic nie zmienić, ale sądzę że raczej zmienią jedną rzecz a mianowicie wprowadzą polską stronę językową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 27 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2022 Ja też nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 30 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2022 Odwiedziłem wczoraj Uniqlo w Domach Centrum. Wrażenia generalnie pozytywne. Jest bardzo dużo basiców, czyli ubrań mających być podstawa garderoby, bez udziwnień, bez "śmiesznych napisów" typu "California Summer 1966 Rock Club" itp. Ceny zasadniczo takie jak w sklepie internetowym dla UE, może mniejsze o kilka %. Wybór duży. I kilka moich uwag: 1. Są produkty o świetnym składzie - na przykład swetry 100 % extra fine merino lub 100 cashmere %. Są takie o składzie całkowicie badziewnym , typu 65 % akryl. Generalnie, prawie wszystko oznaczone metka "Heat tech" to ściema. 2. Tłok! Ten sklep jest tak zatłoczony, że głowa mała. Pewnie dlatego, że właśnie się otworzył, jednak wybieranie i przymierzanie ma mało wspólnego z komfortem - ciągle ktoś na ciebie wpada, trzeba się przepychać itd. 3. Spora część obsługi nie mówi po polsku, tylko po angielsku. w sumie to ciekawe, nigdy nie spotkałem się z taka sytuacją. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2022 Godzinę temu, Velahrn napisał: Spora część obsługi nie mówi po polsku, tylko po angielsku. w sumie to ciekawe, nigdy nie spotkałem się z taka sytuacją. Kiedy nocowałem w Motel One w Warszawie, dzień po otwarciu hotelu, recepcjoniści mówili tylko po angielsku i niemiecku; założyłem, że rekrutacja polskiego personelu jest w toku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi