Krakus ;) Napisano 7 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2010 W takim razie twoje może było na granicy wielkości. Ja dostałem komunikat o zbyt dużym zdjęciu i niemożliwości dodania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hjalmar Napisano 2 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2010 Do wstawiania zdjęć używa się tagu , szczegóły tutaj faq.php?mode=bbcode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_menswear.pl Napisano 3 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2010 Kolego Krakus - to jest niezłe w szczególności te zdjęcia z dziewczyną w tle. Mogłyby startować w konkursie na reklamę skierowaną do początkujących gangsterów, którzy chcą dobrze wyglądać przyjmując w magazynie lub na bocznicy kolejowej partię lewego towaru no ale jeśli polscy gangsterzy przerzucają się z dresów na garnitury to jest to już pewnie krok naprzód (((-: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 Witam, jestem nowym użytkownikiem i chciałbym zapytać, czy ktoś z Panów kupował coś poprzez ten sklep: http://www.timberland6inch.com/ I jednocześnie co sądzą Panowie o tych butach: http://www.timberland6inch.com/Timberla ... -Shoe.html Zdziwił mnie brak kosztów przesyłki, co wydaje mi się niemożliwe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 Witam, jestem nowym użytkownikiem i chciałbym zapytać, czy ktoś z Panów kupował coś poprzez ten sklep: http://www.timberland6inch.com/ I jednocześnie co sądzą Panowie o tych butach: http://www.timberland6inch.com/Timberla ... -Shoe.html Zdziwił mnie brak kosztów przesyłki, co wydaje mi się niemożliwe. Pozdrawiam Według opisu na stronie sklepu: "Notice: Free Shipping to the world, in addition to some remote countries will add shipping charges. And if your group purchase large orders, you will receive a discount on purchases.If you have any questions,you can contact us." Wygląda na to, że Polska nie jest "remote country" Pozdrawiam, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 Nie kupowałem. Ale mam Boat Shoe od Timberlanda i polecam, naprawdę dobra jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 Prosze pamietac,ze kupujac buty w amerykanskim sklepie ,ktory wysyla paczki przy wspolpacy z fimami kurierskimi jak UPS itp naraza sie Pan w 99% na dodatkowe koszty jak chocby Vat i clo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 Witam, jestem nowym użytkownikiem i chciałbym zapytać, czy ktoś z Panów kupował coś poprzez ten sklep: http://www.timberland6inch.com/ I jednocześnie co sądzą Panowie o tych butach: http://www.timberland6inch.com/Timberla ... -Shoe.html Zdziwił mnie brak kosztów przesyłki, co wydaje mi się niemożliwe. Pozdrawiam Model jak najbardziej godny polecenia, choć na tych zdjęciach wyszedł kiepsko. Koszty przesyłki na pewno doliczą i zapewniam Cię, że nie będą niskie. Z przesyłką wyjdzie ponad 300 zł. Ja ten model w wersji brązowej: kupiłem na Allegro za 250 zł. Na wyprzedażach w salonach firmowych do 300 zł też kupisz ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 Prosze pamietac,ze kupujac buty w amerykanskim sklepie ,ktory wysyla paczki przy wspolpacy z fimami kurierskimi jak UPS itp naraza sie Pan w 99% na dodatkowe koszty jak chocby Vat i clo.no może nie 99%, a tak z 65% co do kosztów, to na 100% jest to właśnie cło i VAT (czyli ogólnie licząc należy w przypadku pecha doliczyć do zakupów ok. 30% liczone od ceny np. butów plus kosztu wysyłki) na marginesie z własnych dosyć bogatych doświadczeń ... opłaca się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart Napisano 19 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2010 Dziękuję wszystkim za sugestie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 A ja znalazłem w siecie coś takiego: http://www.indochino.com/brand Nazwałbym to mtm przez internet, aż bym zamówił coś od nich, żeby zobaczyć jak jest z dopasowaniem z samych liczb =). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 (...) na marginesie z własnych dosyć bogatych doświadczeń ... opłaca się Wczoraj byłem w Poznaniu w Starym Browarze i widziałem w sklepie Timberlanda buty damskie, które spodobały się mojej żonie w cenie ok. 700PLN, a które w amerykańskim sklepie internetowym kosztują obecnie 100USD (w Poznaniu buty były w innym kolorze, ale to nie ma znaczenia). http://www.timberland6inch.com/Timberla ... _Boot.html Przypuszczam, że dla innych butów relacja cen będzie podobna. Cena przy doliczeniu cła i VAT-u do ceny sklepu internetowego przy indywidualnym zakupie nadal będzie niższa. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 Jedyny problem to gwarancja :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 Jedyny problem to gwarancja :/można prosić o doprecyzowanie? z moich doświadczeń "zakupy" w US (zwłaszcza internetowe) to naprawdę przyjemność gwarancja jest tam niemal świętością (a nuż w skutek wadliwego produktu/nieuznania gwarancji doznasz trwałego spustoszenia w psychice i ... pozwiesz sklep/ firmę produkująca o odszkodowanie które pozwoli w drobnym stopniu zadośćuczynić w/w stratom), a tak poważnie na każdy zakup masz gwarancję (i jest ona honorowana); jedyny problem to koszt wysyłki - a nawet jeżeli to i tak się opłaca (chociaż czasami w przypadku uznania wady jest ona zwracana - należny sprawdzić w regulaminie sklepu) ważne w tym przypadku to zgłoszenie wysyłki gwarancyjnej w UC, celem uniknięcia ewentualnego opłacenia cła i VAT przy ponownym przesłaniu z US ale każdy musi sam ocenić opłacalność takiego zakupu (jeżeli rozmawiamy konkretnie o marce Timberland raczej byłbym spokojny o jakość ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 Tak, chodziło mi o koszty przesyłek gwarancyjnych. Ale też słyszałem, że amerykańskie sklepy bywają mniej solidne w stosuknu do zagranicznych klientów. Też dochodzenie swoich praw za granicą jest trudniejsze. Niemniej chodzi tylko o to, żeby zdawać sobie sprawę z ewentualnych przeszkód przy zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigblue Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 Panowie, akurat w powyższym przypadku nie należy obawiać się o gwarancję, lecz o to, że sklep podany w linku na 99% sprzedaje podróbki. Naprawdę należy uważać, żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto i nie dać się nabrać na coraz większą liczbę stron, które oferują "markowe" produkty po bardzo atrakcyjnych cenach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 21 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2010 W sieci jest cale mnostwo sklepow widm,ktore sprzedaja wiele markowych towarow w bardzo atrakcyjnej cenie,zeruja one na ludzkiej naiwnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 nie wiem czy akurat ten sklep sprzedaje podróby (jak na mój gust jest dość mało przekonujący i osobiście nie skorzystałbym), ale też timberland nie jest jakimś szczególnym rarytasem w ameryce. dopiero w europie amerykanskie towary nabierają ceny. przy zamawianiu w amerykanskich sklepach interentowych często można natknąć się na inne problemy: - nie honorują polskich kart kredytowych (visa, master, amex), - mają od producentów zakaz wysyłania towaru do europy (ze względu na inne ceny), - czasami system formularzy online uniemożliwia wpisanie polskiego adresu lub nie chce zaakceptować wpisanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 przy zamawianiu w amerykanskich sklepach interentowych często można natknąć się na inne problemy: - nie honorują polskich kart kredytowych (visa, master, amex), - mają od producentów zakaz wysyłania towaru do europy (ze względu na inne ceny), - czasami system formularzy online uniemożliwia wpisanie polskiego adresu lub nie chce zaakceptować wpisanego. dziwne rzeczy opowiadasz - nie spotkałem się z niehonorowaniem kart kredytowych ("polskich"?), jeżeli są w systemie VISA, MASTERCARD to nie ma znaczenia kto wydał ta kartę - bank polski czy bank z Madagaskaru - problemem jest tylko typ karty (ale to już zupełnie inna historia), zawsze zostaje paypal - różnica w cenach wynika głownie z lokalnych (stanowych podatków) oraz różnic walutowych - jeżeli możesz podaj którzy to producenci wprowadzili takie zakazy? - tak, czasami tak jest, ale często wystarczy wysłać proste zapytanie i ... okazuje się że wysyłają do Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 dziwne rzeczy opowiadasz - nie spotkałem się z niehonorowaniem kart kredytowych ("polskich"?), jeżeli są w systemie VISA, MASTERCARD to nie ma znaczenia kto wydał ta kartę - bank polski czy bank z Madagaskaru - problemem jest tylko typ karty (ale to już zupełnie inna historia), zawsze zostaje paypal - różnica w cenach wynika głownie z lokalnych (stanowych podatków) oraz różnic walutowych - jeżeli możesz podaj którzy to producenci wprowadzili takie zakazy? - tak, czasami tak jest, ale często wystarczy wysłać proste zapytanie i ... okazuje się że wysyłają do Polski Dziwne ale spotykane. Raz zetknąłem się z niehonorowaniem innych niż norweskie kart kredytowych w jakimś fast foodzie w Oslo. Problemy z autoryzacją miałem na amerykańskim Amazonie, który jako jedyny udostępniał empetrójkę, którą kupowałem. Ostatnio podczas zakupu wysyłkowego koszul z TMLewin musiałem wysyłać skany dodatkowych dokumentów bankowych, żeby doszło do transakcji, bo jestem z kraju wysokiego zagrożenia oszustwami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 Dziwne ale spotykane. Raz zetknąłem się z niehonorowaniem innych niż norweskie kart kredytowych w jakimś fast foodzie w Oslo. Problemy z autoryzacją miałem na amerykańskim Amazonie, który jako jedyny udostępniał empetrójkę, którą kupowałem. Ostatnio podczas zakupu wysyłkowego koszul z TMLewin musiałem wysyłać skany dodatkowych dokumentów bankowych, żeby doszło do transakcji, bo jestem z kraju wysokiego zagrożenia oszustwami... tak, ten przykład z Oslo mnie przekonał (ale może to i dobrze jedzenie w fast food jest szkodliwe) ... pozostałe opisane przykłady jak dobrze zrozumiałem zakończyły się sukcesem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 dziwne rzeczy opowiadasz - nie spotkałem się z niehonorowaniem kart kredytowych ("polskich"?), jeżeli są w systemie VISA, MASTERCARD to nie ma znaczenia kto wydał ta kartę - bank polski czy bank z Madagaskaru - problemem jest tylko typ karty (ale to już zupełnie inna historia), zawsze zostaje paypal - różnica w cenach wynika głownie z lokalnych (stanowych podatków) oraz różnic walutowych - jeżeli możesz podaj którzy to producenci wprowadzili takie zakazy? - tak, czasami tak jest, ale często wystarczy wysłać proste zapytanie i ... okazuje się że wysyłają do Polski Dziwne ale spotykane. Raz zetknąłem się z niehonorowaniem innych niż norweskie kart kredytowych w jakimś fast foodzie w Oslo. Problemy z autoryzacją miałem na amerykańskim Amazonie, który jako jedyny udostępniał empetrójkę, którą kupowałem. Ostatnio podczas zakupu wysyłkowego koszul z TMLewin musiałem wysyłać skany dodatkowych dokumentów bankowych, żeby doszło do transakcji, bo jestem z kraju wysokiego zagrożenia oszustwami... - kwestia honorowania kart zależy od sklepu, a paypal nie zawsze jest dostępny np. kupowałem coś w burberry.co.uk - amex nie chciał wejść, chociaż jest oficjalnie honorowany, dopiero visa zadziałała, - w tym wypadku wynika z polityki cenowej danej firmy - innej dla usa i canady a innej dla reszty świata - np. słynna firma snowboardowa Burton - zabrania amerykanskim sklepom sprzedaz do europy, - tak, często tak, ale jak po wypełnieniu kilku formularzy mam jeszcze korespondować ze sklepem, żeby zechcieli mnie obsłużyć to tracę ochotę na zakupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 tak, ten przykład z Oslo mnie przekonał (ale może to i dobrze jedzenie w fast food jest szkodliwe) ... pozostałe opisane przykłady jak dobrze zrozumiałem zakończyły się sukcesem? Z Amazona zrezygnowałem, tylko - zaznaczam - niedokładnie pamiętam, o co tam chodziło. Chyba o to, że odsyłali na stronę amazona.co.uk, gdzie nie było tej empetrójki w opcji. Chodziło o zakup za ok. dolara Najgorszy był dla mnie przypadek tego TMLewina, bo człowiek jak już kupuje koszule w Lądku Zdroju, to chciałby się poczuć trochę jak biały pan, a tu mu customer service podpisany hinduskim nazwiskiem uprzejmie odpowiada, że autoryzacja visy to nie wszystko, bo jesteś dzikusem z Bolanda i musisz pzesłać skan dowodu, że twój bank faktycznie istnieje i nie prowadzi konta w fasolkach i muszelkach, tylko w walucie wymienialnej. Akcja zakończyła się sukcesem, jeśli za sukces uznać, że podporządkowałem się miłemu Hindusowi z customer supportu. Na swoją obronę mogę stwierdzić, że tak naprawdę nie powiedzieli, o jaki dokument im chodzi, a wysłałem im taki, że mógłbym go równie dobrze podrobić w paincie. Czasem sobie myślę, że im chodziło tylko o to, żebym wykonał jakąś dodatkową irytującą czynność, a czy zlecą mi skanowanie wyciągu bankowego, czy przysiady, to drugorzędna sprawa. Tak czy siak, koszule mam. No, jak wziąć pod uwagę, że ludzie w dzikiej Bolanda płacą trzy razy więcej za koszule z Wólczanki, to trochę mi uczucie upokorzenia przechodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 na amerykańskim amazonie mp3 są tylko na amerykański rynek - kwestia praw autorskich. Blokada kart wydanych poza USA jest formą zabezpieczenia. Do tego trudno sobie ewentualnie wyrobić amerykańską kartę kredytową, próbowałem, ale trzeba mieć social security number jest trochę sklepów online, które nie akceptują wydanych poza USA kart, choć moje doświadczenia dotyczą raczej sklepów z zegarkami . Jednakże jest to stanowcza mniejszość. Szkoda tylko, że empiryczna próba potrafi zablokować środki na karcie na 2 tygodnie na marginesie robią też inne triki, np. wyprzedaż na stronie abercrombie nie jest widoczna dla komputerów łączących się spoza USA, jest tylko towar w regularnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 27 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2010 Mam pytanie o koszulę Lewina, a dokładnie o poamir długości rękawa. Na stronie podane jest: "Sleeve length - You will need someone to help measure this. First bring your elbow up to the same height as your shoulder. Now bend your elbow so that your upper and forearm is at an angle of approximately ninety degrees. Get some help with this next bit - you should be measured from the middle of the back (point A), along the back of the arm and around the elbow towards the wrist (point . Choose where you would like your cuff to rest on your wrist and read the measurement at that point." . Żeby mieć 110% pewność pytam: point A to na pewno środek pleców? Po prostu nie spotkałem się z takim sposobem mierzenia długości rękawa! Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi