wojvv Napisano 6 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2012 Widzę, że lista nieobecności jest dłuższa. Czyżby powstało inne forum? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamola Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 Wypisał się.Szkoda. Jestem tu nowy i już mi go brakuje. To jakaś lokalna polityka forumowa z tym wypisywaniem się? Z doświadczenia wiem,że na każdym forum tworzy się jakaś lokalna polityka... niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 Co się dzieje? Ktoś wie, ja nie wiem, wielu nie wie, nie wiem też kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlakeCarrington Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 tak wyglądała czapka, o której mówiłem, w 1992 roku w liceum to nie był najszczęśliwszy pomysł z mojej strony hehe też miałem w czasach liceum uszankę była z szaro-czarnego futra i na podszewce był złoty napis Sdiełano w SSSR. sprawdzała się na ciężkim mrozie od -10. Jak było cieplej grzała nie do zniesienia. BC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Skoczowski królik, rondo 6 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 piękny kapelusz! aż miękki "dla oczu". Czy nie zaburza jednak kolorystycznie kompletu z płaszczem i (pewnie czarnymi) butami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Bardzo sobie chwalę skoczowskie wyroby Kapelusz nie musi być w tym samym kolorze, co płaszcz albo buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 24 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2012 (ciach) - (pewnie czarnymi) butami?po czym wnosisz? hmm...tak mi się jakoś komponowało z kolorem płaszcza. Ale to oczywiście tylko moje spekulacje. podaj proszę w takim razie kolorystykę całego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2012 w zasadzie to przedwczoraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Nie jest to klasyczna męska elegancja. W zasadzie nie jest to elegancja, raczej pragmatyzm. uszanka - ushanka Trochę inny wzór uszanki. Wygląda na rosyjską, a jest z pochodzenia kanadyjska. Wierzch pokryty granatowym wełnianym suknem, natomiast ocieplona jest barankiem. Wyższa i z innym wykrojem zbliżonym do koczowniczych kołpaków - bardzo wygodna i dobrze dopasowana do kształtu głowy zarówno z podniesionymi, jak i opuszczonymi nausznikami. Do płaszcza bym jej nie ubrał, natomiast do różnych kurtek - tak. pozdr>Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vitty Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Zawsze mi poprawiasz humor zdjęciami swoich nakryć głowy, drogi Vislavie, takich kuriozów często nie widuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Zawsze mi poprawiasz humor zdjęciami swoich nakryć głowy, drogi Vislavie, takich kuriozów często nie widuję.Zadęcie i powaga nie są moją mocną stroną rzeczywiście mam niezłą kolekcję nagłownych ekscesów. Dla mnie strój to zabawa konwencją, formą, kolorem. Jednakowoż eleganckie kapelusze również posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Tak jak fedora budzi zainteresowanie starszych pań, tak uszanka wywołuje lekkie zmieszanie wśród starszych panów. Może przychodzi im na myśl Breżniew i czasy słusznie minione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 bespoke czy rtw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Świetnie! Ta koszula, to lambert? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Dziwna sprawa, mi taka koszula po prostu zniknęła z garderoby. Jedyny taki przypadek ze wszystkich rzeczy, jakie mam. Zniknęła i nie mam pojęcia gdzie jest. Do tej pory zachodzę w głowę... Wiesz coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Tak, została uprana, zafoliowana i sprzedana jako nowa - w Factory Ursus. To się zdarza, warto to mieć na uwadze. Magia ceny w outlecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Tak jak fedora budzi zainteresowanie starszych pań, tak uszanka wywołuje lekkie zmieszanie wśród starszych panów. Może przychodzi im na myśl Breżniew i czasy słusznie minione? słabo widać krój tej czapki - uszanki, tylko niesforne futerko. Z jakiego zwierza ono jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Tak mi się skojarzyło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Tak mi się skojarzyło: zabawne Jednak zanim Proc się wypowie - trochę wyjaśnień. Stereotyp Breżniewa w uszance jest całkowicie mylny. Gensek, jak i inni bonzowie partyjni nosili na głowie, to co nieoceniony Lock & Co określa jako: Astrakhan http://www.lockhatters.co.uk/Astrakhan-details.aspx Rosjanie określają potocznie to nakrycie głowy, jako: czapka-pierożek http://www.forbes.ru/stil-zhizni-slides ... oi/slide/8 wykonywana była z futra norek, a w wersji bardziej eleganckiej i podkreślającej wysoki status nosiciela z karakułów. http://www.russianlegacy.com/catalog/ka ... -1690.html Wracając do uszanek: w modnej wersji jest z futra o długim prostym włosiu, zazwyczaj z lisa (najszykowniej polarnego) w eleganckiej wersji z krótkiego futra dokładnie wyczesanego, często przystrzyżonego http://www.russianlegacy.com/catalog/na ... -3417.html w formalnej wersji zazwyczaj z owczego futra bardzo krótko przystrzyżonego http://www.russianlegacy.com/catalog/mo ... -4402.html w kiepskiej wersji z futra królika pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Rosjanie określają potocznie to nakrycie głowy, jako: czapka-pierożek http://www.forbes.ru/stil-zhizni-slides ... oi/slide/8 wykonywana była z futra norek, a w wersji bardziej eleganckiej i podkreślającej wysoki status nosiciela z karakułów. http://www.russianlegacy.com/catalog/ka ... -1690.html A to ciekawe spostrzeżenie, bo norki są obecnie dużo droższe niż karakuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 To owcze futro, uszanka uszyta w Dubaju przez tubylca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Proc, przez tam-bylca Poza tym uszanka z Dubaju ... świat się kończy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi