Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marynarki Sunset Suits, trochę taniej:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1582808568

To jest to samo co ja wyżej linka wstawiłem, tylko, że oferta bardziej :detaliczna: :)

A teraz do rzeczy. W Blue City w sklepie Roy Robson jest wyprzedaż do -80% - likwidacja sklepu (jeszcze góra dwa tygodnie będzie). Przykładowe ceny to ok 180-200 zł za koszulę, 1000-1500 zł za garnitur, 180-220 zł za spodnie. Wybór jeszcze jako taki jest.

Opublikowano

W Blue City w sklepie Roy Robson jest wyprzedaż do -80% - likwidacja sklepu (jeszcze góra dwa tygodnie będzie)

Niebywałe, a takie rozsądne ceny tam mieli. Pamiętam, bo pytałem o spodnie - chinosy jakieś - cena pińcet czy sześćset, nie pamiętam dokładnie. Skoro jednak garnitury kosztują 1000-1500 zł, to górna granica zakresu obniżki (-80%) musi dotyczyć skarpetek.

Opublikowano

Panowie,

w TK Maxx w śródmieściu Warszawy jest niepowtarzalna okazja kupić koszulę lnianą Loro Piana w okazyjnej - jak przystało na TK Maxx - cenie 1298 zł. Przeceniona z 8100 o ile dobrze pamiętam. Jak ktoś mi może wytłumaczyć WTF, to będę wdzięczny. Tylko nie rzucajcie się wszyscy na raz, chociaż taki wpis w dziale "wyprzedaże" to prawdziwa gratka.

Opublikowano

@pszemau, może to była metka np. czeska, nie zauważyłeś innej waluty? Czasami zdarzają się tam metki w euro, funtach. Firma wiadomo jaka, ale i tak ceny powinny być bez ostatnich cyfr.

@zinkar, w łódzkim jest duży wybór, w innych też coś powinno być. Polecam np. niemiecką firmę Bodenschatz. Z (dużo) droższych Mandarina Duck.

Opublikowano

Panowie,

w TK Maxx w śródmieściu Warszawy jest niepowtarzalna okazja kupić koszulę lnianą Loro Piana w okazyjnej - jak przystało na TK Maxx - cenie 1298 zł. Przeceniona z 8100 o ile dobrze pamiętam. Jak ktoś mi może wytłumaczyć WTF, to będę wdzięczny. Tylko nie rzucajcie się wszyscy na raz, chociaż taki wpis w dziale "wyprzedaże" to prawdziwa gratka.

Kolego 1 298? Przeceniona z 8 k PLN?

Cos chyba nie tak :)

Opublikowano

Jest to możliwe. Widziałem kiedyś marynarkę Pal Zileri w Royal Collection, cena ok. piętnastu (!) tauzenów, aż strach dotknąć.

Moja zabawna przygoda w TkMAxx sprzed paru miesięcy - zobaczyłem ładną, sztruksową marynarkę D&G, no i myślę sobie - nieźle, mój rozmiar, całkiem ładna, a poza tym prestiż i szyk :) Cena - 199 zł. W sumie nieźle, zmierzyć mogę. Zmierzyłem, ładnie leży (chociaż cholernie mocno wytaliowana, może to taka moda). materiał jak na sztruks miękki, w sumie można kupić. Jednak jako człowiek chorobliwie podejrzliwy rzuciłem jeszcze raz okiem na metkę - TYSIĄC sto dziewięćdziesiąt dziewięć :) Jedynki były bez pochyłego "daszka" z przodu i ta pierwsza jakoś się zlewała z resztą.

Opublikowano

Jest to możliwe. Widziałem kiedyś marynarkę Pal Zileri w Royal Collection, cena ok. piętnastu (!) tauzenów, aż strach dotknąć.

Nie wiem, co to była za marynarka i z czego, ale zastanawiałem się 2 razy nad garniturem Pal Zileri w RC i wszystkie kosztowały max ok 6 000 PLN

Opublikowano

Nie wiem, co to była za marynarka i z czego, ale zastanawiałem się 2 razy nad garniturem Pal Zileri w RC i wszystkie kosztowały max ok 6 000 PLN

Czy nie lepiej uszyć za tę cenę?

Opublikowano

Wg mnie torby tylko na wyprzedażach lub second handach!

Moja torba Mandarina Duck (rzekomo ta z tych droższych) z second handu za 20 zł :D Laptop 15" mieści się idealnie.

Dołączona grafika

W TkMaxxie w Centrum była ładna nieformalna torba skórzana na pasku Ashwooda z pięknym "wiejskim" środkiem, ale ją przedwczoraj kupiłem za 150 zł (pierwotna cena 400zł) ;) reszta dostępnych tam toreb wg mnie niewarta uwagi. Laptop 13,3" mieści się idealnie.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Chyba OT, bo pszemau widział w TKMaxx nie marynarkę Loro Piana (gdzie cena wyjściowa 8K byłaby powiedzmy uzasadniona), ale koszulę. Albo było jak pisałem wyżej, albo ktoś się pomylił, albo jakimś cudem sprzedawany był komplet (koszule z krawatami ok, ale garnitury z koszulami??) i na wszystkich częściach była ta sama metka, a koszulę ktoś położył osobno.

Edit: OT oczywiście o marynarkach, nie o torbach.

Opublikowano

Ja się zastanawiam nad czymś takim:

Dołączona grafika

Producent Piquadro, cena na BuyVip około 600zł, normalnie około 200-300 euro.

Ale jakoś tak bez przekonania.

Opublikowano

Też w TKMaxx kupiłem torbę ashwooda, tyle że za 260 zł. Nie widziałem jaka była pierwotna cena, ale torba wydaje mi się w porządku, mam nadzieję, że kilka lat wytrzyma.

Z tydzień temu w BlueCity? Oglądałem ją i jak wróciłem po 3 minutach pokazać żonie już jej nie było :evil:

Rok temu łaziłem po outlecie w piasecznie, no i wszedłem do jakiegoś sklepu vip... nie pamiętam nazwy.

Patrzę, wisi śliczny, jesienny, dwurzędowy płaszcz Armaniego. Przymierzyłem, cena 600 - 700 zł - więc od razu kupiłem :)

Pani mi pakuje, wpada do sklepu gość, i mówi, że żona jednak mu kazała kupić ten płaszcz... To była ostatnia sztuka i muszę powiedzieć, że się mocno zdenerwował, bo ponoć 3 mintury wczesniej pół godziny spędził w sklepie zastanawiając się nad nim :)

Oj, czasem boli :)

Opublikowano

Też w TKMaxx kupiłem torbę ashwooda, tyle że za 260 zł. Nie widziałem jaka była pierwotna cena, ale torba wydaje mi się w porządku, mam nadzieję, że kilka lat wytrzyma.

Z tydzień temu w BlueCity? Oglądałem ją i jak wróciłem po 3 minutach pokazać żonie już jej nie było :evil:
Nie, w Galerii Malta w Poznaniu. Byłem tam jednego dnia, wróciłem po namyśle kolejnego i akurat jakaś dziewczyna pokazywała ją chłopakowi, ale ją trochę olał, więc jak odeszła trzy kroki, to zgarnąłem torbę z wieszaka. :)
Opublikowano

Taki mały OT.

W tkamaxxie zdarzają się nieraz naprawdę luksusowe artykuły. Jakiś czas temu widziałem garnitur Attoliniego z ceną 5000 zł. Oficjalna cena była podobna, tylko, że w euro :). Ostateczna cena tego garnituru po kolejnej obniżce wynosiła ok 3000 zł. Później już go nie widziałem. Innym podobnym przykładem może być sweter Versace z ceną nominalną ok 6000 zł. Ostateczna cena po n-tej obniżce to było ok 350 zł. chyba. Ciekawostką mógł być materiał. Oczywiście była wełna, ale i sporo wikunii i alpaki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.