Tanin Napisano 6 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2020 To i ja dorzucę Na początek "wół roboczy" czyli Faber Castell (bez Grafa), jeden z bardzo nielicznych zakupów, gdzie ktoś mnie "zinfluensował", a konkretnie @MrVintage - czyli oprawa z drewna kokosowego. Stalówka F, bardzo dobra do standardowej eksploatacji. Atrament to póki co nudny "królewski granat", ale już przewiduję zmiany w tym zakresie. Etui - świąteczny prezent od @poszetka.com, pasuje znakomicie. Zdjęcia może i nie wybitne, ale i pióro jednak dość standardowe. No i nabytek ostatnich dni - Montegrappa, przewidziana jako pióro "specjalne". Stalówka M. Z zakupem było trochę perypetii czasowych, ale udało się i to za akceptowalne pieniądze. Robi fenomenalne wrażenie, żywica korpusu mieni się masą odcieni, ciężko to realnie oddać na zdjęciach. Atrament w drodze - planuję brązowy. Jeżeli chodzi o etui - przewidziana będzie granatowa wsuwka z żółtym przeszyciem, prace zostały już powierzone jednemu z Kolegów 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 6 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2020 Montegrapy są świetne, gratuluję ciekawego nabytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanin Napisano 7 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2020 Muszę przyznać, że jakościowo wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie. W porównaniu z Faber Castelem jest to dobre 2 poziomy wyżej. Teraz sytuacja generalnie sprzyja tego typu zakupom, łatwiej o negocjacje cenowe, więc tym bardziej jestem zadowolony z zakupu. Czekam tylko na atrament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 7 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2020 @Tanin - czy podasz nazwę modelu tej montegrappy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanin Napisano 7 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2020 @Żorż Ponimirski Ducale Murano Mare. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2020 15 minut temu, Tanin napisał: Muszę przyznać, że jakościowo wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie. W porównaniu z Faber Castelem jest to dobre 2 poziomy wyżej. Teraz sytuacja generalnie sprzyja tego typu zakupom, łatwiej o negocjacje cenowe, więc tym bardziej jestem zadowolony z zakupu. Czekam tylko na atrament Bo ja wiem czy sytuacja jest dobra, kupowałem co prawda kilka rzeczy za granicą, ale dzięki większej ilości zamówionych przedmiotów był rabat, natomiast przy indywidualnych zamówieniach nie było negocjacji. Nie wiem jaki atrament wziąłeś, ale spróbuj koniecznie iroshizuku pilota, mają dużo kolorów i to naprawdę wysoka półka jakościowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 7 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2020 @Tanin @Krzysiek_W - czy rozglądaliście się za jakimś lepszym papierem? Pamiętam jak @spiryt polecił japoński notes Midori, który zamówiłem ponad dwa miesiące temu przez niemiecki eBay z Japonii (nie jest dostępny w sklepach papierniczych w DE)...koniec końców biedak przyszedł jakiś miesiąc po terminie, ale jakość papieru i to jak wchłania atrament jest fenomenalna - WARTO! Nie wrzucę żadnych zdjęć, bo po pierwsze trzeba to poczuć, a po drugie mam tam tajne notatki labowe i byście mogli mnie podpublikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2020 Zatrzymałem się na midori i już nie szukam więcej. Plany miałem na kilka innych produktów, ale odkąd kupiłem go w ecribo w Katowicach, wywaliłem z koszyka. Może jak się skończy to wtedy pomyślę nad innym, ale na razie pas (myślałem ostatnio jedynie o notesie do etui galen, ale odpuściłem w końcu). Natomiast paperworks mnie zawiódł, okładki mają przepiękne, ale papier średni, przebija, strzępi i zniechęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanin Napisano 7 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2020 @Krzysiek_W patrząc na mój przypadek, to po nieszczególnie długich negocjacjach "zamknąłem się w 3 cyfrach" wliczając wysyłkę, więc z kwestii ceny i elastyczności sklepu jestem zadowolony. @Żorż Ponimirski razem z atramentami zamówiłem dwa zestawy papeterii listowej, ale raczej na okazje "odświętne" jak na notatki w labie, gdzie zazwyczaj bazgrzę ołówkiem na byle jakiej kartce papieru, którą potem upycham po kieszeniach fartucha i nierzadko mam na niej ślady stosowanych odczynników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 7 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2020 7 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: @Tanin @Krzysiek_W - czy rozglądaliście się za jakimś lepszym papierem? Pamiętam jak @spiryt polecił japoński notes Midori, który zamówiłem ponad dwa miesiące temu przez niemiecki eBay z Japonii (nie jest dostępny w sklepach papierniczych w DE)...koniec końców biedak przyszedł jakiś miesiąc po terminie, ale jakość papieru i to jak wchłania atrament jest fenomenalna - WARTO! Nie wrzucę żadnych zdjęć, bo po pierwsze trzeba to poczuć, a po drugie mam tam tajne notatki labowe i byście mogli mnie podpublikować spóbuj tome river to level high Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2020 9 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: @Tanin @Krzysiek_W - czy rozglądaliście się za jakimś lepszym papierem? Pamiętam jak @spiryt polecił japoński notes Midori, który zamówiłem ponad dwa miesiące temu przez niemiecki eBay z Japonii (nie jest dostępny w sklepach papierniczych w DE)...koniec końców biedak przyszedł jakiś miesiąc po terminie, ale jakość papieru i to jak wchłania atrament jest fenomenalna - WARTO! Nie wrzucę żadnych zdjęć, bo po pierwsze trzeba to poczuć, a po drugie mam tam tajne notatki labowe i byście mogli mnie podpublikować Ja wrzucę foto - tsuki-yo na midori. Przebijania na drugą stronę można powiedzieć że nie ma i stąd decyzja że nie idę na wyższe poziomy, chyba że notes się zapełni w całości. Midori wg mnie to taki C&J - niby można lepiej, tylko czy warto? To tylko notes 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 8 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2020 9 godzin temu, Krzysiek_W napisał: Ja wrzucę foto - tsuki-yo na midori. Przebijania na drugą stronę można powiedzieć że nie ma i stąd decyzja że nie idę na wyższe poziomy, chyba że notes się zapełni w całości. Midori wg mnie to taki C&J - niby można lepiej, tylko czy warto? To tylko notes w celach poznawczych warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 8 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2020 Szukam bloku notatnikowego a4 linia albo kropki. Możecie coś polecić do pisania piórem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 21 Lipiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2020 "Créer des liens? ... Tu seras pour moi unique au monde" Chodziło mi po głowie to pióro od dawna, kolorystyka, wzór, historia limitacji, oraz infantylny wzór na stalówce, więc gdy tylko pojawiła się dobra okazja to wpadł mi do piórnika Montblanc Meisterstück Le Petit Prince Classique PT 145 i zbliżenie na stalówkę: 10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 17 Październik 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2020 Trochę odkopię temat bo coś cicho się tu zrobiło Miałem nic nie kupować, ale wczoraj wieczorem mnie naszło sprawdzić oferty na duofolda premium, pech chciał że na olx było takie i to 3km ode mnie.... No to wziąłem... 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 18 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2020 Bardzo ładne.A skoro już odkopałeś, to też się pochwalę ostatnim nabytkiem który dotarłSent from my SM-A750FN using Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2020 Co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 18 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2020 Marlen BasileaSent from my SM-A750FN using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 28 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2020 Z racji COVIDu itd niestety przegapiłem odbiór zamówionego Diplomata Excellence A, podpowiecie jakiego pióra szukać w okolicach 300pln? W kwestii designu jestem otwarty, natomiast jest inny warunek-stalówka flex z racji tego, ze pióra będę używał głównie do rysowania. Może być nowe, mogę polować na używkę, tylko pytanie jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 28 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2020 Na Zalando L znów są Diplomaty, choć wybór znacznie mniejszy niż ostatnio (np. nie widzę nigdzie wersji A plus poza jednym egzemplarzem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 28 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2020 22 minuty temu, PatLove napisał: Z racji COVIDu itd niestety przegapiłem odbiór zamówionego Diplomata Excellence A, podpowiecie jakiego pióra szukać w okolicach 300pln? W kwestii designu jestem otwarty, natomiast jest inny warunek-stalówka flex z racji tego, ze pióra będę używał głównie do rysowania. Może być nowe, mogę polować na używkę, tylko pytanie jakie? Prawdziwe flexy mają stare piórka, więc nie bałbym się brać używki. Zwlaszcza że jest trochę pendoctorów którzy naprawdę znajdą się na rzeczy i takie potrafią naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 28 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2020 Wiem, czytałem już o tym, jest jakiś model, na który szczególnie warto polować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 28 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2020 3 godziny temu, PatLove napisał: Wiem, czytałem już o tym, jest jakiś model, na który szczególnie warto polować? Osmia, Swan Mabie Todd, Wahl-Eversharp. Możesz np zagadać na FB do pen repair shop - swietny gość z Bytomia który Ci może wrzucić coś fajnego vintage. Sprzedaje on też na eBay, natomiast ceny ma jakieś 30% niższe niż eBay i masz pewność że nie wciśnie Ci czegoś co jest zepsute, bo on również jest pendoctorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 29 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2020 Dzięki za sugestie, czy mógłbyś podesłać jakoś link do aukcji PRS z ebay bo nie mogę znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 Dzisiaj dotarła 15 letnia (to legalne ) ruda wloszka, która dołączyła do zestawu piór tworzonych w myśl kwadratury koła - korpus jest w przekroju kwadratowy, wpisany w okrąg. Zdjęcie tylko kilku Oper, reszta śpi (Ulubione żółte) 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi