Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro władza wykonawcza informuje to pewnie ustawodawcza naciska ;)

BTW pkt z regulaminu:

4. Użytkownicy mogą zamieszczać wpisy zgodne z tematyką niniejszego Forum. Prowadzenie dyskusji na inne tematy dopuszczalne jest tylko w dziale „Sala klubowa”.

Opublikowano

'Lobbies' podało pkt z regulaminu i nie otrzymało odpowiedzi.

BTW:

Skoro o demokracji Polskiej mówisz to chciałbym zaznaczyć, że zjawisko lobbingu w Polskiej literze prawa jest postrzeganie negatywnie. Daleko nam do Niemiec stąd argumentacji nie rozumiem, a odpowiedzi dalej nie ma ;)

Opublikowano

Skoro o demokracji Polskiej mówisz

Nie chodzi mi o polską, a w zasadzie nie tylko o polską demokrację. Po prostu legislatywa to tylko - like - legislatywa. Niezwykle rzadko jest inspiratorem zmian w systemie. Taką rolę pełnią zwykle podmioty bezpośrednio zainteresowane w takim lub innym ukształtowaniu systemu, czyli właśnie różne lobbies. Czasami takim inspiratorem jest opinia publiczna, ale to akurat jest również przejaw działań lobbies, katalizowanych przez media. I nie ma w tym żadnej pejoratywnej oceny.
Opublikowano

Panowie, jest silna sugestia, aby wątek wyciąć. Co - w przypadku braku protestów - stanie się.

Nie chcę off-topikować, ani w inny sposób dywagować, więc prosiłbym o podanie, czy ja to sugestia i jakie są argumenty tej "silnej sugestii".

Z ukłonami

Wasz Frankie

Opublikowano

Właśnie, tym bardziej, że o ile wywalenie pozostałych wątków z serii założonej dla jaj jeszcze rozumiem to ten stał się sympatycznym wątkiem integracyjnym.

Poprosiłem o to ja, autor! Poprosiłem również o zostawienie jedynie tego wątku jako, że okazał się sympatyczny :)

Czyli poprosiłeś o dwie sprzeczne rzeczy. Wzajemnie się wykluczające. Żartowniś z Ciebie. :D

edit: To co sympatyczne jest niebezpieczne.

• 8 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ma ktoś może doga niemieckiego? Ja mieszkam z jednym co drugi tydzień... i uwielbiam go. Na spacerze widzisz ludzi pierwszy raz w życiu... a oni po imieniu do twojego psa... do tego dzieci myślące że to konik i ogólne poruszenie... cicho i spokojnie przejść nie można.

Opublikowano

Myślałem jeszcze o russian blue, znalazłem go w internecie i sierść wydała mi się niesamowita... a potem 5 znajomych naraz kupiło sobie te koty i czar prysł. Co to byłby za widok, błękitny dog niemiecki i russian blue razem...

• 1 rok później...
Opublikowano

Zwracam sie do Was z prośbą o pomoc. Dostałem elektroniczną obrożę, która jest sterowana z poziomu iOs'a lub Androida. Nie mam „mądrofonu” i nie znam się na tym. Może jakiś „Krakus” pomoże mi to wypróbować?

Szukałem innych forów, ale są „martwe”. Ładna jest:

post-5247-0-12977000-1398077923_thumb.pn

Jestem „starszym panem” (60+). Radzę sobie nawet nieźle ze swoją starzejącą się „makówką”, jednak te nowe telefony mnie przerastają.

Dziękuję i pozdrawiam

Tadek