flozbi Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 U mnie na ekranie buty nie są jasne, średni brąz bym je nazwał, mam bardzo podobny odcień na nogach i szare spodnie, a 2 dni temu miałem je razem z granatowymi spodniami. Dla mnie takie buty są najbardziej uniwersalne, dużo bardziej niż czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Wesele od początku do końca w marynarce latem? Aż tak ortodoksyjnie?? Chłopaki dobrze mówią - pozostanie w marynarce to mus. Jeśli nie chcesz być pijanym gościem weselnym w wyciągniętej koszuli i poluzowanym krawacie, to bądź przynajmniej pijanym gościem w marynarce. Ja mam duży problem na weselach - lubię tańczyć, tańczę szybko, energicznie, napoje energertyczne robią swoje;), i jeszcze nie wynaleziono takiego materiału, który spowodowałby, że się nie będę pocił. Mój sposób to kilka zapasowych koszul, które lokuję gdzieś w pobliżu sali weselnej i się po prostu przebieram. I przede wszystkim - baw się dobrze, a nie przejmuj spinkami. To polskie wesele, na miłość boską! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Sam też nie zdejmuję marynarki na weselach, a jeszcze zazwyczaj mam kamizelkę. Czasami inni goście stwierdzają, że mnie podziwiają, że w tak wytrzymuję, ale dobra zabawa i procenty chyba powodują, że przestaje się zwracać uwagę na pewne rzeczy . Z drugiej strony uważam, że zdjęcie marynarki pod koniec wesela (jeżeli jest kamizelka) nie jest jakimś wielkim wykroczeniem. W sumie zdekompletowana kamizelka bez marynarki tez może wyglądać atrakcyjnie, nawet mimo dość oficjalnej okazji. Ładną kamizelkę też można/trzeba pokazać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Sam też nie zdejmuję marynarki na weselach, a jeszcze zazwyczaj mam kamizelkę. Czasami inni goście stwierdzają, że mnie podziwiają, że w tak wytrzymuję, ale dobra zabawa i procenty chyba powodują, że przestaje się zwracać uwagę na pewne rzeczy . Z drugiej strony uważam, że zdjęcie marynarki pod koniec wesela (jeżeli jest kamizelka) nie jest jakimś wielkim wykroczeniem. W sumie zdekompletowana kamizelka bez marynarki tez może wyglądać atrakcyjnie, nawet mimo dość oficjalnej okazji. Ładną kamizelkę też można/trzeba pokazać . Pod koniec wesela mogą przylecieć Marsjanie, a i tak większość nie zauważy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mhaem Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Praktycznie nie piję więc problem pojackiego rozchełstania mam z głowy:) nie chciałbym zostać potraktowany jak ignorant czy profanator elegancji bo odnoszę wrażenie, że wskazanie na pozbycie się marynarki mogło zostać tak odebrane więc zaznaczam, że była to ewentualność, która dyskredytuje u mnie szelki. Dziękuję Wam za rady i dbałość o detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael.Sh Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Moim zdaniem zdekompletowana(albo i z zestawu) kamizelka mogła by wyjasnić sprawę. Kamizelka ma o tyle praktyczne zastosowanie, że nie pozwoli wyjść "na wierzch" koszuli.Wtedy, ja bym się pokusił o zdjęcie marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Mam pewien dylemat w sprawie kolorystyki i może wspólnie to przedyskutujemy. Co sądzicie o jasnych spodniach do beżowego trencza? Moim zdaniem trochę dziwnie to wygląda, ale może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Moim zdaniem też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 A jaki kolor tych spodni rozważasz? Jakieś szarości mogą nawet się zgrać, ale faktycznie lepiej wybrać coś ciemnego. Będzie tak mniej... nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Nie jestem znawcą kolorów ale chodziło mi o paletę od bieli przez jasny brąz (kawa z mlekiem, beż) po jasne odcienie szarości. Chociaż jak zacząłem to analizować to bardzo jasna zieleń czy niebieski też mi się nie widzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Według mnie białe i beżowe nie będą wyglądały zbyt dobrze, szczególnie te drugie zleją się z płaszczem. Jednak jasnoszare będą pasowały według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 biel i beż to znane i sprawdzone połączenie - z drugiej strony czy dyskusja dotyczy jak dobrać spodnie do płaszcza? trochę osobliwy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Mam dylemat dotyczący tego płaszcza. Postanowiłem go zakupić, ale mam wątpliwości co do czarnego wykończenia kołnierza. Zastanawiam się na kolorem szalika jaki mogę dobrać do niego ( czarny, granatowy, brąz już odpada) oraz czy mogę założyć brązowe buty do granatowych spodni w kant i czy ten czarny dodatek nie będzie się gryzł z brązem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Moim zdaniem biel z beżem będzie wyglądał lepiej niż beż z szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Też się nad nim zastanawiałem, ale właśnie wykończenie kołnierza mnie powstrzymało. W Twojej sytuacji, jeśli już bym zatrzymał płaszcz, chyba bym się nie przejmował tym wykończeniem (może krawiec da radę je zmienić?) i nosił granatowy czy np. bordowy szalik. Brązowe buty jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Biel z beżem ogólnie pasuje - zgadzam się, ale akurat beżowy płaszcz i białe spodnie jakoś mi się to nie widzi. Białe spodnie i beżowa marynarka też nie. Kwestia gustu jak zwykle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Czarny kołnierz jest fajny! Oczywiście to tak trochę z przymrużeniem oka, nie porównuję nawet płaszcza Moore'a z płaszczem z Vistuli Bartek 00 według mnie bordowy szalik będzie pasować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Też się nad nim zastanawiałem, ale właśnie wykończenie kołnierza mnie powstrzymało. W Twojej sytuacji, jeśli już bym zatrzymał płaszcz, chyba bym się nie przejmował tym wykończeniem (może krawiec da radę je zmienić?) i nosił granatowy czy np. bordowy szalik. Brązowe buty jak najbardziej Problem to materiał na kołnierz, który musiałbym pozyskać z płaszcza przez skrócenie go ok 10 cm ( a to dużo i będzie już do połowy uda, teraz jest przed kolano). Płaszcz z czarnymi butami wygląda świetnie, ale mam wątpliwości co do brązowych butów. Szary płaszcz generalnie jest bardzo uniwersalny i na tym mi zależy, a ten czarny dodatek go ogranicza ( może moje urojenia ) Ewentualnie gdzie można poszukać materiału na kołnierz w podobnym odcieniu szarego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Czarny kołnierz jest fajny! W sumie też mi się podoba, ale tylko z czarnymi butami. Mam drugi płaszcz z tej serii w ciemnym granacie i on jest bardzo uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Problem to materiał na kołnierz, który musiałbym pozyskać z płaszcza przez skrócenie go ok 10 cm ( a to dużo i będzie już do połowy uda, teraz jest przed kolano). Płaszcz z czarnymi butami wygląda świetnie, ale mam wątpliwości co do brązowych butów. Szary płaszcz generalnie jest bardzo uniwersalny i na tym mi zależy, a ten czarny dodatek go ogranicza ( może moje urojenia ) Ewentualnie gdzie można poszukać materiału na kołnierz w podobnym odcieniu szarego? Ja bym nosił brązowe buty do niego. Natomiast owszem, szary płaszcz jest bardzo uniwersalny (w ogóle ten płaszcz jest całkiem ładny), ale przez ten czarny dodatek, imo traci bardzo wiele i mocno go to ogranicza - dlatego nie kupiłem. Wychodzi na to, że urojenia mam podobne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Obszyj futrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Albo po prostu daj płaszcz do krawca ażeby wymienił kołnierz na granatowy (np. z aksamitu). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 A nie prościej jest po prostu kupić inny płaszcz? http://www.ctshirts.com/uk/slim-fit-silver-wool-and-cashmere-epsom-overcoat/OUF0005SLV.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Dziękuję Zajac Poziomka za link, nie widziałem wcześniej tego płaszcza - bardzo ładny. Płaszcz jest juz u krawcowej na poprawkach więc muszę coś wymyślić z kołnierzem . @ Johnny ciekawy pomysł - przemyśle, granatowe wykończenie będzie bardziej uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulo99 Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Witam, mam płaszcz, jak na zdjęciu. W rzeczywistości jest troszkę bardziej zielony. Z jakimi kolorami spodni go łączyć? Mam czerwone, bordowe, brązowe, niebieskie, jasnogranatowe, szare, czarne, beżowe, czerwono-czarną kratę, białe, zielone. Niestety nie mam odpowiednich ciemnogranatowych, które jak sądzę byłyby najodpowiedniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi