Üxküll Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Króla trzeba co by dupy skopał, bo szlachta się pieni przy każdej możliwej okazji. W tym kraju od 400 lat nie było króla, co by szlachcie dupy kopał. Tak gwoli ścisłości to Aleksander III Romanow był cesarzem rosyjskim i królem Polski w latach 1881-1894. Szlachta "na wakacjach", a olbrzymie rynki zbytu należały do trzech łódzkich "królów bawełny" Izraela Poznańskiego, Ludwika Geyera i Karola Scheiblera. Zachęcam do lektury "Ziemi obiecanej" Władysława Reymonta. O przygodzie polskiego noblisty z krawiectwem pisałem już kiedyś na tym forum: viewtopic.php?f=1&t=799&p=18181&hilit=Reymonta#p18181 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Po dziś dzień pałac Izraela Poznańskiego robi wrażenie, a jaki ma monumentalny grobowiec-mauzoleum na Cmentarzu Żydowskim w Łodzi na Bałutach...Polecam każdemu wizytę. Szczególnie warszawiakom, bo blisko a naprawdę warto. Sam cmentarz to jedno z magicznych miejsc w Polsce. Nie ma drugiego takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Króla trzeba co by dupy skopał, bo szlachta się pieni przy każdej możliwej okazji. W tym kraju od 400 lat nie było króla, co by szlachcie dupy kopał. Tak gwoli ścisłości to Aleksander III Romanow był cesarzem rosyjskim i królem Polski w latach 1881-1894. Szlachta "na wakacjach", a olbrzymie rynki zbytu należały do trzech łódzkich "królów bawełny" Izraela Poznańskiego, Ludwika Geyera i Karola Scheiblera. Zachęcam do lektury "Ziemi obiecanej" Władysława Reymonta. O przygodzie polskiego noblisty z krawiectwem pisałem już kiedyś na tym forum: http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f ... nta#p18181 Ja jestem z Wielkopolski, dla mnie Królestwo Polskie to nie jest "ten kraj". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Ja jestem z Wielkopolski, dla mnie Królestwo Polskie to nie jest "ten kraj". A w Krakowie panował w latach 1848-1916 Franciszek Józef I z Bożej Łaski cesarz Austrii, apostolski król Węgier, król Czech, Dalmacji, Chorwacji, Slawonii, Galicji, Lodomerii i Ilyrii, król Jerozolimy etc, etc... arcyksiążę Austrii, wielki książę Toskanii i Krakowa (ciach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Tak gwoli ścisłości to Aleksander III Romanow był cesarzem rosyjskim i królem Polski w latach 1881-1894. Szlachta "na wakacjach", a olbrzymie rynki zbytu należały do trzech łódzkich "królów bawełny" Izraela Poznańskiego, Ludwika Geyera i Karola Scheiblera. Zachęcam do lektury "Ziemi obiecanej" Władysława Reymonta. O przygodzie polskiego noblisty z krawiectwem pisałem już kiedyś na tym forum: http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f ... nta#p18181Ja jestem z Wielkopolski, dla mnie Królestwo Polskie to nie jest "ten kraj". Bismarck by się na pewno z Tobą zgodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Mamy rezerwację 21 grudnia od godziny 19:00 w Pasji Smaku. Temat daty i miejsca spotkania uważam więc za zamknięty. Jeszcze raz serdecznie zapraszamy wszystkie osoby z Warszawy i mogące w tym terminie stawić się na spotkaniu w Warszawie do udziału w forumowej wigilii. Bez względu na forumowy staż i bezsensowność forumowego nicka, wszystkie osoby są mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Bez względu na forumowy staż i bezsensowność forumowego nicka, wszystkie osoby są mile widziane.(podkreślenie moje) Oto jest sens bezsensowności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Mamy rezerwację 21 grudnia od godziny 19:00 w Pasji Smaku. Temat daty i miejsca spotkania uważam więc za zamknięty. Jeszcze raz serdecznie zapraszamy wszystkie osoby z Warszawy i mogące w tym terminie stawić się na spotkaniu w Warszawie do udziału w forumowej wigilii. Bez względu na forumowy staż i bezsensowność forumowego nicka, wszystkie osoby są mile widziane. Super! Ja na pewno będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Mamy rezerwację 21 grudnia od godziny 19:00 w Pasji Smaku. Temat daty i miejsca spotkania uważam więc za zamknięty. Jeszcze raz serdecznie zapraszamy wszystkie osoby z Warszawy i mogące w tym terminie stawić się na spotkaniu w Warszawie do udziału w forumowej wigilii. Bez względu na forumowy staż i bezsensowność forumowego nicka, wszystkie osoby są mile widziane. To i ja przyjdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Jeszcze raz serdecznie (...) mogące w tym terminie stawić się na spotkaniu w Warszawie do udziału w forumowej wigilii. +Immune+ zapomniałem powiedzieć Kolegom spoza Warszawy, że kieliszki wypite na wyjeździe liczą się podwójnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 nie dam rady – od 19 będę już w Trójmieście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 nie dam rady – od 19 będę już w Trójmieście...Czekamy zatem na resztę zgłoszeń od tych, których nie będzie. Prosimy też podać grafik nieobecności na najbliższe półrocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 nie dam rady – od 19 będę już w Trójmieście...Czekamy zatem na resztę zgłoszeń od tych, których nie będzie.Akurat to dość stary, angielski dowcip z serii - "dzień dobry Lordzie Brown, przyszedłem, odpowiadając na Pana ogłoszenie w gazecie, że nie wezmę udziału w Pana ekspedycji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Czy jest sens zebym dodawal, ze ja wogole nie planuje byc w tym roku w Warszawie? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Frankie - zanotuj poproszę. Już mam w kajecie. Dziękuję. Następny proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Czy jest sens zebym dodawal, ze ja wogole nie planuje byc w tym roku w Warszawie? Pozdrawiam, dsc. Oczywiście, ale kiedy dokładnie Cię nie będzie? Michał ma rację, deklaracja bez dat niespełnienia wyśrubowanych kryteriów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Ludzie kochani, no ja proszę, ja apeluję. Zbastujcie ze spamem! Sala Klubowa to nie Sala Spamowa ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Ludzie kochani, no ja proszę, ja apeluję. Zbastujcie ze spamem! Sala Klubowa to nie Sala Spamowa ;> Biję się w piersi. Nie będę spamował, nie będę postował, nie będę pościł, nie pójdę bespoke xmas party, co jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 Panowie, byłem dziś na Żytniej na flaczkach. Pani Kasia zapewniła mnie, że nikt nas nie będzie wypędzał o 22. Do ostatniego gościa. Oj czuję, że będzie grubo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachu Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 I bardzo dobrze. O g. 21.30 ląduję na Lotnisku Chopina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 I bardzo dobrze. O g. 21.30 ląduję na Lotnisku Chopina Nie zapomnij się przebrać. W stroju służbowym nie wpuszczamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 I bardzo dobrze. O g. 21.30 ląduję na Lotnisku Chopina Pamiętaj - tylko bagaż podręczny z zaopatrzeniem z free duty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Panowie, jakbym się trochę spóźniał, to będzie znaczyło, że będę, ale spóźniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Panowie, jakbym się trochę spóźniał, to będzie znaczyło, że będę, ale spóźniony Chyba mało kto wyrobi się na 19:00, choć znam i takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 21 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2011 A moze dla odmiany ktos bedzie wczesniej? Bo ja to kolo 18 moge juz sie zjawic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi