Skocz do zawartości

Bespoke.pl X-mas Party 2011/ Środa 21.12; 19:00 Żytnia 64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Króla trzeba co by dupy skopał, bo szlachta się pieni przy każdej możliwej okazji. :twisted:

W tym kraju od 400 lat nie było króla, co by szlachcie dupy kopał.

Tak gwoli ścisłości to Aleksander III Romanow był cesarzem rosyjskim i królem Polski w latach 1881-1894. Szlachta "na wakacjach", a olbrzymie rynki zbytu należały do trzech łódzkich "królów bawełny" Izraela Poznańskiego, Ludwika Geyera i Karola Scheiblera. Zachęcam do lektury "Ziemi obiecanej" Władysława Reymonta. O przygodzie polskiego noblisty z krawiectwem pisałem już kiedyś na tym forum: viewtopic.php?f=1&t=799&p=18181&hilit=Reymonta#p18181

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Po dziś dzień pałac Izraela Poznańskiego robi wrażenie, a jaki ma monumentalny grobowiec-mauzoleum na Cmentarzu Żydowskim w Łodzi na Bałutach...Polecam każdemu wizytę. Szczególnie warszawiakom, bo blisko a naprawdę warto. Sam cmentarz to jedno z magicznych miejsc w Polsce. Nie ma drugiego takiego.

Opublikowano

Króla trzeba co by dupy skopał, bo szlachta się pieni przy każdej możliwej okazji. :twisted:

W tym kraju od 400 lat nie było króla, co by szlachcie dupy kopał.

Tak gwoli ścisłości to Aleksander III Romanow był cesarzem rosyjskim i królem Polski w latach 1881-1894. Szlachta "na wakacjach", a olbrzymie rynki zbytu należały do trzech łódzkich "królów bawełny" Izraela Poznańskiego, Ludwika Geyera i Karola Scheiblera. Zachęcam do lektury "Ziemi obiecanej" Władysława Reymonta. O przygodzie polskiego noblisty z krawiectwem pisałem już kiedyś na tym forum: http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f ... nta#p18181

Ja jestem z Wielkopolski, dla mnie Królestwo Polskie to nie jest "ten kraj".
Opublikowano

A w Krakowie panował w latach 1848-1916 Franciszek Józef I z Bożej Łaski cesarz Austrii, apostolski król Węgier, król Czech, Dalmacji, Chorwacji, Slawonii, Galicji, Lodomerii i Ilyrii, król Jerozolimy etc, etc... arcyksiążę Austrii, wielki książę Toskanii i Krakowa (ciach) :lol:

Opublikowano

Tak gwoli ścisłości to Aleksander III Romanow był cesarzem rosyjskim i królem Polski w latach 1881-1894. Szlachta "na wakacjach", a olbrzymie rynki zbytu należały do trzech łódzkich "królów bawełny" Izraela Poznańskiego, Ludwika Geyera i Karola Scheiblera. Zachęcam do lektury "Ziemi obiecanej" Władysława Reymonta. O przygodzie polskiego noblisty z krawiectwem pisałem już kiedyś na tym forum: http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f ... nta#p18181

Bismarck by się na pewno z Tobą zgodził :)

Opublikowano

Mamy rezerwację 21 grudnia od godziny 19:00 w Pasji Smaku. Temat daty i miejsca spotkania uważam więc za zamknięty.

Jeszcze raz serdecznie zapraszamy wszystkie osoby z Warszawy i mogące w tym terminie stawić się na spotkaniu w Warszawie do udziału w forumowej wigilii. Bez względu na forumowy staż i bezsensowność forumowego nicka, wszystkie osoby są mile widziane.

Opublikowano

Mamy rezerwację 21 grudnia od godziny 19:00 w Pasji Smaku. Temat daty i miejsca spotkania uważam więc za zamknięty.

Jeszcze raz serdecznie zapraszamy wszystkie osoby z Warszawy i mogące w tym terminie stawić się na spotkaniu w Warszawie do udziału w forumowej wigilii. Bez względu na forumowy staż i bezsensowność forumowego nicka, wszystkie osoby są mile widziane.

Super! Ja na pewno będę.

Opublikowano

To i ja przyjdę :)

Opublikowano

nie dam rady – od 19 będę już w Trójmieście...

Czekamy zatem na resztę zgłoszeń od tych, których nie będzie.
Akurat to dość stary, angielski dowcip z serii - "dzień dobry Lordzie Brown, przyszedłem, odpowiadając na Pana ogłoszenie w gazecie, że nie wezmę udziału w Pana ekspedycji" ;)