mah Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 Chciałbym podzelować buty w Warszawie. Przeszukałem troszkę forum i widziałem, że polecany jest Marek Katana na Hożej i Tadeusz Januszkiewicz na Chmielnej. Czy ktoś może potwierdzić/odradzić któregoś z wymienionych lub polecić kogoś innego ? To półbuty (Yanko 056), więc zależy mi na tym, żeby zelówka była dyskretna i estetyczna. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 8 minut temu, marcinh napisał: Chciałbym podzelować buty w Warszawie. Przeszukałem troszkę forum i widziałem, że polecany jest Marek Katana na Hożej i Tadeusz Januszkiewicz na Chmielnej. Czy ktoś może potwierdzić/odradzić któregoś z wymienionych lub polecić kogoś innego ? Bardzo dobrze (w sensie staranności), ale drogo (75 zł) zeluje Kamiński (zakład Brunon, na tyłach Nowego Światu) - mają niezły wybór eleganckich cienkich zelówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mds Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 @marcinh Zelowałem cztery pary butów w zakładzie na Hożej, dwie z nich użytkuję intensywnie więc myślę że całkiem nieźlę moge już ocenić. Na pewno in plus: staranność wykonania i jakość użytego surowca, zakład używa zelówek firmy TOPY które na moich butach bardzo wolno się ścierają. In minus: po jakimś czasie odklejają się czubki, nie wiem czy wynika to z użytego kleju, sposobu klejenia czy może mojego sposobu chodu ale wg mojej wiedzy w prawidłowo wykonanym zelowaniu nie powinno to się dziać. Na pocieszenie należy dodać że podklejenie czubków (w dwóch parach) odbyło się bezkosztowo. Cenowo rok temu (wtedy ostatni raz zelowałem) to było 45 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 1 godzinę temu, dziko napisał: Bardzo dobrze (w sensie staranności), ale drogo (75 zł) zeluje Kamiński (zakład Brunon, na tyłach Nowego Światu) - mają niezły wybór eleganckich cienkich zelówek. Czy te drogie zelówki są bezobsługowe, tzn. nie odklejają się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 59 minut temu, mosze napisał: Czy te drogie zelówki są bezobsługowe, tzn. nie odklejają się? Akurat zelowałem buty, w których rzadko chodzę, więc nie były narażone na bardzo intensywną eksploatację, niemniej się nie odklejają. Używają, o ile pamiętam, zelówek Topy i Vibram. Zelówki są ładnie "pocieniowane" w kierunku pięty, co chyba nie wszystkim chce się robić, a poprawia znacząco estetykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heemskerk Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 Nie tak dawno dwie pary trzewików oddałem do zelowania u Wielkiego Shoe (ul. Przejazd 6, oczywiście Warszawa). Estetyce wykonania nic zarzucić nie mogę, a cena, choć wyższa od krakowskiego standardu w tym zakresie, wydała mi się akceptowalna (69 złotych za parę). Wytrzymałościowo na razie nie podejmuję się ocenić, bo choć wykonanie robi wrażenie bardzo porządnego, to nie mam jeszcze podstaw do oceny praktycznej, wziąwszy pod uwagę, że noszona para zaliczyła najwyżej trzy wyjścia, a i to w dobrych warunkach miejskich. Wybór, jesli dobrze pamiętam, między gumą Topy a Vibramem. Wybrałem tę drugą wersję, chcąc spróbować czegoś nowego. Zakładam, że zakład dysponuje większą liczbą wzorów, ale ze względu na to, że chciałem coś dyskretnego, zaprezentowano mi takie rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2018 Czy ktoś się orientuje czy w Warszawie podzeluję buty bezbarwną zelówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 13 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2018 53 minuty temu, Kamil1987 napisał: Czy ktoś się orientuje czy w Warszawie podzeluję buty bezbarwną zelówką ? Bezbarwną, tzn. przezroczystą (??) czy żółtą? Bo guma sama w sobie ma barwę. Swoją drogą odpowiedni przycieniowana zelówka jest niewidoczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2018 @Velahrn chodzi mi o jak najbardziej przeźroczystą, bo chcę widzieć kolor (rażący pomarańczowy) podeszw moich Santoni, a jednocześnie ich nie zetrzeć - tak pomysł mi dziś wpadł do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 13 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2018 a ta zelówka to będzie siłą woli przymocowana do podeszwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2018 9 minut temu, Pepo napisał: a ta zelówka to będzie siłą woli przymocowana do podeszwy? Wydawało mi się, że przeźroczysty klej to nie jest jakaś kosmiczna technologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mds Napisano 13 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2018 @Kamil1987 Efektu o którym piszesz nie da się uzyskać, gdyż spody przed przyklejeniem zelówki zostaną najpierw zeszlifowane i oryginalne wykończenie zniknie. Robi się tak gdyż oryginalne wykończenie nie jest powierzchnią która nadaje się do położenia kleju, ponadto prawidłowo przymocowana zelówka powinna być "wprasowana" na równi z pozostałą częścią podeszwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2018 42 minuty temu, mds napisał: @Kamil1987 Efektu o którym piszesz nie da się uzyskać, gdyż spody przed przyklejeniem zelówki zostaną najpierw zeszlifowane i oryginalne wykończenie zniknie. Robi się tak gdyż oryginalne wykończenie nie jest powierzchnią która nadaje się do położenia kleju, ponadto prawidłowo przymocowana zelówka powinna być "wprasowana" na równi z pozostałą częścią podeszwy. Dzięki za merytoryczną odpowiedź - szkoda będzie tej oryginalnej zelówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 11 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2018 Panowie, szybkie pytanie. Gdzie w Warszawie mogę zlecić naprawę buta, któremu odpadł obcas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 11 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2018 @De Lasalle polecam Raf-Mar na Gocławiu; maja dwa punkty - na ul. Umińskiego i Bora-Komorowskiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 11 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2018 Dzięki, do tego korzystnie położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadiusz Firus Napisano 10 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2019 @Żorż Ponimirski, nie wiem czy ta informacja jest Ci jeszcze potrzebna, jeśli nie to może ktoś inny skorzysta. Wielki Shoe oferuje zelowanie zelówką lustrzaną i to jest chyba to czego poszukiwałeś. Poniżej link do ich wpisu na blogu. Co prawda buty mało męskie, ale pewnie z oxfordami też dadzą radę. https://wielkishoe.com/blog/news/christian-louboutin-niechciany-prezent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2023 Gdzie obecnie zelować w Warszawie? Tak, żeby było porządnie zrobione i się nie odklejało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 31 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2023 4 godziny temu, mosze napisał: Gdzie obecnie zelować w Warszawie? Tak, żeby było porządnie zrobione i się nie odklejało. Może mój test sprzed lat coś ci pomoże Ja tradycyjnie polecam Wielkiego shoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2023 W teście @Velahrn nie ma Hożej 21/23 - korzystam, bo mam blisko, na trwałość i jakość usługi nie mam powodów narzekać. Ceny nie pamiętam, ale rozsądna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 Też zelowałem sporo par butów u Katany. Kiedyś u starszego, teraz chyba syn przejął interes. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 Koledzy mogą potwierdzić, że Hoża się nie odkleja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 Mam buty które tam zelowałem z 6-7 lat temu, nie odklejają się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 3 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2023 Ja wymieniam tam zelówki po 3-4 latach, czasem częściej, ale z powodu uszkodzeń mechanicznych, a nie odklejania (teraz muszę wymienić po kilkunastu wyjściach w jednym bucie, ale musiałem nastąpić na coś ostrego). Ludzie zostawiają tam naprawdę przyzwoite buty (C&J choćby widywałem). Dodam, że nie biorą tam roboty na siłę (z jedną rzeczą zostałem odesłany do cholewkarza), co też dobrze świadczy o rzetelności. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi