Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, Szydlowsky napisał:

@lukmaldostałeś wymiary rozmiaru o który pytałeś ?

@JDC pamiętasz ile miały w pasie W32 ? 

Poszły na PW do @lukmal

@Szydlowsky Dla kolegi mierzyłem i w pasie wychodzi dokładnie 44,5 co dałoby 89cm w pasie

EDIT: Jak coś @Szydlowsky ja dalej jestem w posiadaniu pary 32x32 (przegapiłem zwrot...). Poniżej wymiary robione na prośbę @lukmal
Pas - 89cm (tutaj warto uwzględnić wyższy stan)

Stan przód - 28,5cm do paska, 32,5 z paskiem
Udo (10cm poniżej kroku) - 29,5cm
Nogawka dołem - 18cm

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 31.08.2023 o 19:12, Cineos napisał:

Mówimy o modelu 101 T, jest jeszcze na allegro?

Inne modele 101 Z, 101 Rider różnią się znacznie?

Zarówno rozmiary 31x32 jak i 32x32 są już wyprzedane. Dostępny 31x34, więc możesz lansować się wywiniętymi nogawkami i prezentować selvedge non stop.

-------

101 Z oraz Rider to ogroooomna różnica w rozmiarach, szczególnie uda. Przynajmniej z mojej perspektywy. W Riderach nie mogłem zgiąć nogi w kolanie nawet do kąta 15 stopni, w 101 Z było lepiej, ale tylko trochę. No i zamówiłem dla siebie mieszankę lnu i bawełny, dalej były ciasne w udach, a w dodatku gryzły jak włosianka. Podobno ten proces ustępuje, jednak pierwsze wyjścia to byłaby męczarnia.

Edytowane przez mosze
Regulamin
Opublikowano
W dniu 5.09.2023 o 12:53, Szydlowsky napisał:

@JDC możesz podać długość nogawki zewn. i wewn. rozmiaru 32/32 jeśli jeszcze masz ?

Zmierzę dziś jeszcze, ale wysyłka dopiero po 16.09 gdybyś był chętny, bo wylatuję na urlop jutro :) 

Opublikowano
7 minut temu, JDC napisał:

Zmierzę dziś jeszcze, ale wysyłka dopiero po 16.09 gdybyś był chętny, bo wylatuję na urlop jutro :) 

Nie śpieszy mi się , chętnie wezmę jeśli długość będzie mi odpowiadać ?

Opublikowano
2 godziny temu, Szydlowsky napisał:

Nie śpieszy mi się , chętnie wezmę jeśli długość będzie mi odpowiadać ?

Długość wewn. szwem - 75,5cm, zewn. 100cm.

P.S. To nie jest oferta handlowa, podaję jedynie wymiary na życzenie kolegi. Dopisek, bo najwidoczniej złamałem regulamin. ?‍♂️

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Triple A Regular Straight Selvedge Jeans | G-Star RAW® PL Czy miał ktoś styczność z tym modelem? Kupiłem granatowe dżinsy (praktycznie bez opisu w Zalando Lounge), okazały się mega sztywne, czytam metki i widzę RAW DENIM i się zastanawiam, najbardziej nad tym czy ten model się kurczy, ponieważ na ten moment dobrze leżą (krój bardzo zbliżony do LEE 101 S - o ile je dobrze pamiętam).

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Szukam dżinsow selvedge denim, które będą dość szerokie w biodrach i udach. Z lekko zwężaną nogawką.

Do tej pory najlepszym krojem jaki mi najbardziej dopasował były dżinsy Lee 101T w rozmiarze 34/32. Ale tutaj wybór kolorów jest dość ograniczony.

co innego możecie polecić i polecić? 
w jakich sklepach internetowych się rozglądać?

• 2 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok, ale nity wygrały wyścig zbrojeń ze skórą . Swoją drogą poczytałem o tych pierwszych spodniach gorniczych i miały wagę 10 oz płótna i 8 oz dżinsu . I to były najcięższe spodnie . Skąd więc ten współczesny pęd do 21 oz ? Spodnie chyba mają być wygodne ? Nawet współczesne robocze nie są tak grube . 

Opublikowano
4 godziny temu, Velahrn napisał:

S75e8590546ea4d3cbd1d3edaa9017f89J.jpg?w

Koordynacja tego zestawu jest delikatnie mówiąc niekonwencjonalna, a ja lubię double denim. Ale dużo bardziej niż zestaw podoba mi się ta marketingowa odezwa po "angielsku" pod zdjęciem. Postanowiłem przetłumaczyć ją na polski w formie haiku. @pablocito, jak mi poszło?

Mniejsza o tkaniny sprzęt

A nawet do nici

Jesteśmy spersonalizowani

Stosownie do naszych

Opublikowano
3 godziny temu, Manul napisał:

Ok, ale nity wygrały wyścig zbrojeń ze skórą . Swoją drogą poczytałem o tych pierwszych spodniach gorniczych i miały wagę 10 oz płótna i 8 oz dżinsu . I to były najcięższe spodnie . Skąd więc ten współczesny pęd do 21 oz ? Spodnie chyba mają być wygodne ? Nawet współczesne robocze nie są tak grube . 

Wygrały, bo są tańsze i prostsze. Nie znaczy to, że lepsze - tzn. nie wiem, może są lepsze, ale musiałbym porównać ze skórzanymi wzmocnieniami i przetestować obie opcje.

Kiedyś denim był istotnie cieńszy, bo częściej pełnił funkcje tzw. overall - czyli spodnie denimowe zakładało się na inne spodnie/kalesony. W mojej ocenie dyskomfort zaczyna pojawiać się powyżej 16 oz, powyżej 20 oz znacznie wzrasta. Po początkowym zachwycie też dałem sobie spokój z supergrubymi tkaninami.

Opublikowano
21 godzin temu, Velahrn napisał:

Skoro nity z tyłu stanowią problem, to może zastąpmy je naszywanymi skórzanymi łatami?

S10d083a5bf93474e987de8a3ebb837ebc.jpg?w

S75e8590546ea4d3cbd1d3edaa9017f89J.jpg?w

Reprinty takich spodni robi Warenhouse. Widziałem w tym Bears Tokyo na ich stronie .