Taternik Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 W piatek 26.08.11 otrzymałem zwrot pięniędzy ze sklepu www.eobuwie.com.pl. Spróbuję dokonać zakupu w innym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 kurier wręczył mi dzisiaj paczkę z sohlen tonikiem podeszwy właśnie schną mam nadzieję, że warto było czekać półtora miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
furtasso Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Szanowni Forumowicze Zastanawiam się nad zakupem tłuszczu w celu zadbania o podeszwę skórzaną. Czy np. taki model spełni swoje zadanie: http://multirenowacja.pl/dubbin-tluszcz ... aphir.html Czy może jednak pozostać przy oliwce Johnson's baby? Pozdrawiam. F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Szanowni Forumowicze Zastanawiam się nad zakupem tłuszczu w celu zadbania o podeszwę skórzaną. Czy np. taki model spełni swoje zadanie: http://multirenowacja.pl/dubbin-tluszcz ... aphir.html Czy może jednak pozostać przy oliwce Johnson's baby? Pozdrawiam. F. Zdecydowanie kup tłuszcz. Oliwkę dla dzieci został dla bobasów, ewentualnie do masażu . Swoją drogą, tłuszcz taki jak np. Tarrago też IMO dobrze spełnia swoje zadanie, a kosztuje połowę tego. Najbardziej optymalną zaś wersją byłby preparat dedykowany do skórzanych podeszw. Spróbuj znaleźć, jest gdzieś to na forum wraz z adresem polskiego sklepu internetowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Sohlen tonic search.php?keywords=sohlen+tonic&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
furtasso Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Dzięki za tą powyższą tabelę, właśnie jej szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziobiker Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Witam Po zapoznaniu się z wypowiedziami chciałbym się upewnić, że dobrze rozumiem. Skórzana podeszwę najpierw traktujemy np. tym SOHLEN TONIC COLLONIL a następnie tłuszczem np. Dubbin bezbarwny tłuszcz do skór SAPHIR Medaille D'or? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 W tej sprawie nie ma forum consensusu. O ile nikt nie kwestionuje użycia sohlen tonic, to zdania są podzielone, czy jest jeszcze sens dodatkowo wcierać w podeszwę tłuszcz. Witam Po zapoznaniu się z wypowiedziami chciałbym się upewnić, że dobrze rozumiem. Skórzana podeszwę najpierw traktujemy np. tym SOHLEN TONIC COLLONIL a następnie tłuszczem np. Dubbin bezbarwny tłuszcz do skór SAPHIR Medaille D'or? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Dokładnie tak, jak napisał kamil. Popróbuj i dojdziesz do własnych wniosków. Z ilością tłuszczu na podeszwy też nie należy przesadzać, także osobiście proponowałbym ograniczyć się do czyszczenia i natłuszczania jednym, wybranym specyfikiem. Osobiście najczęściej robię dokładnie tak (jak na fotkach) i na bazie zwrotnych relacji klientów stwierdzić mogę, że sposób się sprawdza Mydło do skór + dubbin. http://www.styleforum.net/t/75787/the-h ... thread/315 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Słuszna uwaga, pisał też o tym Immune - podeszwa musi być czysta, a do jej umycia bardzo dobrze nadaje się mydło będące w ofercie Sahpira. Oczywiście, po umyciu mydłem i spłukaniu, podeszwa musi dokładnie wyschnąć przed dalszymi pracami konserwatorskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Dla mnie najlepszym specyfikiem na podeszwy jest Mink Oil(brand nie ma znaczenia) i w tej materii raczej nikt nic lepszego nie wymyslil..........Mitem jest opinia jakoby Redenbachy nie wymagaly konserwacji,tylko nieliczne podeszwy wykonane w technologii waterproof sa permanentnie zakonserwowane(golfy Footjoy soft spikes) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Dla mnie najlepszym specyfikiem na podeszwy jest Mink Oil(brand nie ma znaczenia) i w tej materii raczej nikt nic lepszego nie wymyslil..........Mitem jest opinia jakoby Redenbachy nie wymagaly konserwacji,tylko nieliczne podeszwy wykonane w technologii waterproof sa permanentnie zakonserwowane(golfy Footjoy soft spikes) Możesz pokazać jak wyglądają te buty golfowe od właściwej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Buty do golfa Footjoy Classics Dry saddle soft spikes.Model Footjoy Classics zadebiutowal na rynku w 1959r i od tego czasu zostal uznany za najlepsze buty golfowe.Niestety w 2009 r kompania Footjoy zostala zmuszona zamknac swoj zaklad w Brockton w Nowej Anglii(fabryka dzialala od 1857r) i przeniosla produkcje do PRC Buty te pokazywalem w JBMDNS-http://forum.butwbutonierce.pl/posting.php?mode=edit&f=9&p=97302 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziobiker Napisano 10 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2013 A ile warstw trzeba nałożyć na nową podeszwę. Pytam ponieważ gdzieś wyczytałem, że co najmniej trzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 10 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2013 A ile warstw trzeba nałożyć na nową podeszwę. Pytam ponieważ gdzieś wyczytałem, że co najmniej trzy. Pozdrawiam Krupon na nowej podeszwie jest przewaznie ozdobnie wykonczony i nie przyjmuje(nie wchlania) preparatow.Dlatego najlepiej w nowych butach pochodzic przez kilka dni i troche zedrzec podeszwy przed nakladaniem impregnatu.Dodatkowo zobaczysz jak buty sie ukladaja na stopach,jak podeszwy i obcasy sie wycieraja i czy nie jest konieczne przybicie zabek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alchemique Napisano 16 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Ponowię pytanie, które już zostało zadane wcześniej w tym wątku - czy możecie proszę polecić szewca w Warszawie gdzie będę mógł podbić podeszwę na czubach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Ponowię pytanie, które już zostało zadane wcześniej w tym wątku - czy możecie proszę polecić szewca w Warszawie gdzie będę mógł podbić podeszwę na czubach? Januszkiewicz (Chmielna), Kamiński (Nowy Świat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Słuszna uwaga, pisał też o tym Immune - podeszwa musi być czysta, a do jej umycia bardzo dobrze nadaje się mydło będące w ofercie Sahpira. Oczywiście, po umyciu mydłem i spłukaniu, podeszwa musi dokładnie wyschnąć przed dalszymi pracami konserwatorskimi. Mycie podeszwy woda jest troche ryzykowne,(kiedys zniszczylem buty w ten sposob) a dodatkowo trzeba dlugo czekac na wyschniecie butow .Po licznych eksperymentach trafilem na ten specyfik do czyszczenia skorzanej tapicerki i od kilku lat tylko nim czyszcze podeszwy.Doskonale usuwa wszelki syf,podeszwa jest sucha po 10 minutach a na dodatek jako jedyny z preparatow calkowicie usuwa resztki chewing gum wdeptane w podeszwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2013 "Na miesiąc przed targami we Florencji pytanie „co na siebie włożę” zaprząta sporą część mojego umysłu. Nie chodzi o zestaw, który zechcą sfotografować kapryśni blogerzy/ fotografowie. Chodzi o wygodę. Czerwcowe Pitti to piekło na ziemi. Lato we Florencji jest szczególnie dotkliwe, bo miasto oddalone od morza nie może liczyć na powiew bryzy. Wyjazd do Florencji to zatem ćwiczenie na temat: klasyczna garderoba na ekstremalne upały. Z myślą o wyjeździe zamawiałem więc cienkie koszule (w tym lnianą), marynarkę bez podszewki oraz letni garnitur." Więcej na macaronitomato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 Buty zakupione. Kupiłem Oxfordy marki Bata za 300zł. 100% skóra, częściowo podzelowana gumą podeszwa. I teraz się zastanawiam - czym zakonserwować skórę podeszwy (część niepodzelowaną gumą)? Mam duży problem. Chcę kupić klasyczne, czarne oxfordy, bez żadnych udziwnień. Zważywszy na fakt, iż musze być dobrze dopasowane, nie biorę pod uwagę zakupu przez Internet bez uprzedniego mierzenia danego modelu. I jest problem - bo stacjonarnie nie mogę znaleźć. Gdzie we Wrocławiu i okolicach mógłbym dostać klasyczne czarne oxfordy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nereusz Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 A to Bata ma w ogóle skórzane podeszwy? grubo.... "Buty zakupione. Kupiłem Oxfordy marki Bata za 300zł. 100% skóra, częściowo podzelowana gumą podeszwa. I teraz się zastanawiam - czym zakonserwować skórę podeszwy (część niepodzelowaną gumą)?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 Ma. Co prawda tylko kilka modeli (głównie klasycznych), ale ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 Ta cześć podeszwy nie dotyka nigdy ziemi. Nie trzeba jej impregnowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 Rozumiem, że kojarzysz model. Część między śródstopiem a obcasem faktycznie nie powinna być narażona, ale obcas już tak. Impregnacji zatem dokonam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 Możesz pokazać wygląd podeszwy w tych butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi