Skocz do zawartości

poszetka.com

Luciano

Rekomendowane odpowiedzi

Odebrałem swój egzemplarz fioletowych rombów. Powiem krótko: REWELACJA!

Mam do czego porównać, bo kolekcja krawatów została mocno ograniczona ostatnimi czasy (do 120). "Loafersowy" krawat ma świetne proporcje, wełna jest miękka, ale zachowuje odpowiednią sprężystość. Grubość węzła wychodzi idealna. Sam odcień jest mniej kontrastowy, co dla mnie zwiększa atrakcyjność krawata. 

Rzadko chwalę*, ale w tym wypadku bardzo się cieszę z owoców współpracy "handlu" z "prasą" :) Mam nadzieję, że na tym nie poprzestaniecie :) 

* @xkoziol nie jadam konfitur, jestem na diecie :twisted:

• Oceniam pozytywnie 6

@Hargin, piszesz o mniejszym kontraście odcienia - masz na myśli, że kolor jest mniej jaskrawy niż na zdjęciach ze strony Sklepu?

Bo np. granatowy krawat na zdjęciu powyżej jest mniej intensywny niż na zdjęciach ze strony Sklepu.

Dla mnie to dość istotne, bo intensywne kolory niezbyt mi pasują.

Dnia 11 octobre 2016 o 09:44, poszetka.com napisał:

rondo ma 6 cm, tyle ile kapelusz forumowy

Kapelusz forumowy ma akurat szerokość ronda do wyboru. Moja fedora ma chyba 6,5 cm.

Bordowa fedora to super sprawa, widuję w Paryżu regularnie gości w bordowym borsalino i prezentują się świetnie, pod warunkiem że to Murzyni albo Azjaci :). Dla bladolicych Polaków kolor moim zdaniem zdecydowanie zbyt odważny, no ale do odważnych świat należy. Życzę powodzenia. Bardzo ładne logo.

• Oceniam pozytywnie 1

Dnia 11 octobre 2016 o 17:38, blueloafers napisał:

Dla tych ktorzy nie zagladneli do posta ;)

Razem z Poszetka na wczorajsza okazje wypuszczenia wspolnej kolekcji zdecydowalismy sie w ciekawy sposob ja takze promowac. W tym celu zamowilismy u Londynskiego artysty ilustracje, ktora dolaczana bedzie do kazdego zakupionego krawata. Grafika pokazuje moj ulubiony fioletowy krawat w klasycznym polaczeniu z garniturem w krate POW i koszula w niebieskie paski. Autorem jest Jon Leigh. Jak Wam sie podoba? :>

Czyli, krótko mówiąc, w cenie krawata otrzymam także fotokopię portretu (zziębniętego) blogera? Po angielsku to się chyba nazywa "must-have"!

• Oceniam pozytywnie 2

Zielona fedora pasuje świetnie do zestawów nieformalnych, szczególnie z marynarkami z tweedu. Też do brązów i ciemnoszarych strojów. Świetnie towarzyszy granatowe marynarki lub nawet garnitury. Często wystarczy, żeby dołożyć drobny element współgrający z zielenią – np. krawat, poszetkę, koszulę w zieloną kratkę lub spodnie.

• Oceniam pozytywnie 1

Mam i ja :)

Krawat super, choć troche się wzór "rozjechał" w moim egzemplarzu w szpicu (troszkę nierównomiernie zrolowane brzegi względem wzoru).

Dziś mierzyłem w tym stroju marynarki z Bytomia i pani w sklepie była zachwycona krawatem jak i poszetką (serdeczne pozdrowienia dla niej) miło że ktoś zauważa detale i różnice pomiędzy masówką a czymś wyjątkowym.

[Edit] zdjęcie zostało usunięte

• Oceniam pozytywnie 4

Dnia 14 października 2016 o 17:45, pawlik napisał:

Zielona fedora z brązową taśmą mnie niesamowicie kusi, ale niezbyt wiem z czym to nosić. A szkoda, żeby taki zakup wylądował na dnie szafy. Stąd pytanie: z czym zestawić taki kapelusz?

Moja propozycja:

14700937_1123421641083171_82630106023338

Do jutra do końca dnia - 10% na ten zestaw (kapelusz + szantung) - (5̶1̶8̶) 466 zł.

• Oceniam pozytywnie 7

Mam jedną uwagę - zdjęcia produktów nie do końca oddają rzeczywiste kolory - widać to po zdjęciach szalików vs. zdjęcie z poprzedniego postu. 

A dokładnie warto porównać te zdjęcia: http://www.poszetka.com/product-pol-3470-granatowy-dwustronny-szal-welniany-w-krate.html z wymienionym powyższym. 

Warto robić więcej takich zdjęć porównawczych w skali marko - wtedy przeważnie balans kolorów lepiej się rozkłada 

• Oceniam pozytywnie 3

5 minut temu, Caporegime napisał:

Mam jedną uwagę - zdjęcia produktów nie do końca oddają rzeczywiste kolory - widać to po zdjęciach szalików vs. zdjęcie z poprzedniego postu. 

Warto robić więcej takich zdjęć porównawczych w skali marko - wtedy przeważnie balans kolorów lepiej się rozkłada 

Pełna zgoda, będziemy dodawali więcej zdjęć makro, przy naturalnym świetle.

Zdjęcia produktowe są przy sztucznym oświetleniu. 

• Oceniam pozytywnie 1

23 godziny temu, Miro napisał:

W jakim świetle było robione to zdjęcie much?

Kolory zauważalnie się różnią od kolorów tych much ze strony sklepu. a od kolorów krawatów Challis ze strony sklepu różnią się jeszcze bardziej. Na przykład kolor terakotowy :shock:

Zdjęcia produktowe są przy sztucznym oświetleniu, zdjęcia na fotelu przy naturalnym.

• Oceniam pozytywnie 1