Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fular to swego rodzaju szaliczek ;). Nie rozumiem tej "bariery wieku". Posiadam jeden i noszę od czasu do czasu.

Ja paliłem fajkę w wieku szesnastu lat. W wieku dziewiętnastu spojrzałem na siebie na zdjęciu i pomyślałem "co za pajac". Kiedy kupiłem sobie fular i raz go założyłem, przypomniałem sobie o szesnastolatku z fajką i pomyślałem, że jednak nie :)

Opublikowano

Fularom mówimy tak :P w każdym wieku!

Zawsze można nosić szalik w ten sposób: http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f ... lik#p24801

Wykrój fulara wygląda tak ;)

Dołączona grafika

Warto zwrócić uwagę na zakładki fulara, dzięki którym przy wiązaniu naturalnie układa się łezka:

http://www.uk.forzieri.com/usa/product_ ... 17-006-00#

Wykrój wykrojem ;) Fajny pomysł na fular gazetowy, są takie krawaty, ale fularów nie widziałem. :!:

Opublikowano

proceleusmatyk: dziękuję za zdjęcie, oczywiście posiadam i taki wykrój, ale wciąż mnie on nie przekonuje- taki fular będzie zawsze tak samo ułożony, idealnie równo i symetrycznie... czy fular z Pańskiego wykroju jest szyty po skosie?

piti54 / xkoziol: asortyment sklepu stopniowo będzie się powiększał. Kalesony oraz skarpety również mamy w planach, obecnie jednak skupiam się na dwustronnych szalach (kaszmir/jedwab) oraz krawatach (3 i 6 fold). Nową ofertę przedstawię jeszcze w październiku.

coś w tym jest, że fulary pojawiają się w szafie mężczyzn z wiekiem. mam wrażenie,że fulary odmładzają panów po 50, a postarzają panów przed 40. poza tym fulary są chyba najbardziej funkcjonalne z męskich dodatków: są wygodniejsze od krawata, wyszczuplają wizerunek u osób puszystych, zakrywają większą część szyi- która jak wiemy zdradza nasz wiek i formę. Poza tym są bardzo efektowne!

Opublikowano

Ja osobiście chciałbym pochwalić sklep za dwie rzeczy:

Po pierwsze poszetki lniane, z bardzo cienkiego lnu, przez co nie ma problemów z wypychaniem się kieszonki, bardzo schludne.

Po drugie za przyjazną klientowi politykę sklepu. Jakiś czas temu wysłano mi nie tę poszetkę, która zamówiłem i pomimo problemów z doręczeniem właściwej, dzięki poczcie, to jednak udało mi się ostatecznie dostać tę właściwą ;)

Opublikowano

Trumpett - dzięki takiemu wykrojowi właśnie fular dobrze się układa. Po to kupuję fular, żeby zawiązać go pod szyją jak fular, a nie kombinować z szalem. I dobrze, że zawsze układa się tak samo :) Gdybym chciał kupić wielofunkcyjny szal, kupiłbym szal.

A podstawową funkcją fulara - jak dla mnie - jest ukrycie dziury po odpiętym guziku oraz zasłonięcie wystających włosów na klacie.

Co do postarzania - nie sądzę, żeby mój błękitny fular w stokrotki mnie postarzał :D

Tutaj są zdjęcia moich fularów -> viewtopic.php?f=1&t=572&hilit=kwiatki&start=470

Opublikowano

A podstawową funkcją fulara - jak dla mnie - jest ukrycie dziury po odpiętym guziku oraz zasłonięcie wystających włosów na klacie.

Co do postarzania - nie sądzę, żeby mój błękitny fular w stokrotki mnie postarzał :D

Można do tego podejść nie tylko praktycznie (zasłonić futerko) filozoficznie: fular, jak zresztą i inne szmatki może służyć do prowokacji, zabawy konwencją etc. Wtedy to już pozostaje pewność siebie, dystans do własnej osoby, fun.

:)

Opublikowano

coś w tym jest, że fulary pojawiają się w szafie mężczyzn z wiekiem. mam wrażenie,że fulary odmładzają panów po 50, a postarzają panów przed 40. poza tym fulary są chyba najbardziej funkcjonalne z męskich dodatków: są wygodniejsze od krawata, wyszczuplają wizerunek u osób puszystych, zakrywają większą część szyi- która jak wiemy zdradza nasz wiek i formę. Poza tym są bardzo efektowne!

Ja mam taką samą teorię, ale w uproszczeniu: klubówka plus fular równa się czterdziestolatek. Dlatego lepiej w tym zestawie sześćdziesięciolatkom, których odmładza o 20, niż trzydziestolatkom, których postarza o 10. Plus genialny efekt na szesnastolatkach - trochę komiczny, ale w pozytywny sposób, a trochę rozczulający.

Opublikowano

Odnośnie nowego asortymentu, to mam taką drobną uwagę. Wprowadziliście Państwo do sprzedaży trochę towaru z wyższej (przynajmniej w moim mniemaniu z wyższej 8-) ) półki i jest to moim zdaniem biznesowy krok w dobrą stronę, jednak przydałoby się trochę więcej napisać o przede wszystkim nowych krawatach, bo cena już jest stosunkowo wysoka i w zasadzie w tej cenie można by już prawie kupić krawat u Sama Hobera (mówię tutaj o tych krawatach po 299zł). Dlatego też radziłbym się uśmiechnąć do któregoś ze znanych i cenionych tutaj blogerów i przesłać któryś z krawatów do przetestowania, bo inaczej wiele osób będzie mogło mieć opory przed wydaniem 300zł na krawat mimo wszystko no name. ;)

Opublikowano

Mnie osobiście zainteresowały szale. Czy w niedalekiej przyszłości będzie można liczyć na więcej stonowanych wzorów w szalach w wersji zimowej? Prawdę powiedziawszy taki szal jedwab z jednej strony i ciepła bawełna/kaszmir z drugiej to produkt, który chętnie bym kupił na zimę ;)

Opublikowano

Czy mógłby Pan bardziej szczegółowo określić o jakie kolory chodzi? Wzory czy raczej tkaniny gładkie?

Pod koniec listopada jadę po kolejne materiały do Włoch, więc nowa oferta dostępna będzie w grudniu. W międzyczasie z pewnością pojawią się pojedyncze nowości, ale szerszy rozwój asortymentu dopiero pod koniec roku.