Pan Matty Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 rozumiem że zarówno jedne jak i drugie są szyte tą samą metodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Ale są z innej skóry: Meerminy z grubszej i sztywniejszej, SP z wyraźnie cieńszej. Kopyto Hiro jest węższe (wyraźnie) od tego z SP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Wielkie dzięki. Obawiałem się, że meerminy (te po 160-220euro) nie są szyte metodą GYW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Przecież masz pod zamieszczonym linkiem tabelkę ze szczegółami, gdzie jest typ skóry, kopyto i m.in. "Construction GY-1" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Hmm.. sorry że tak naciskam z tą konstrukcją ale na stronie meermin jest zakładka Handwelted, tam buty są od 250euro w górę, szyte są metodą GY-2, natomiast na stronie shoepassion przy modelu monków 591 jest napisane "Wykonane ręcznie". Czyli jest różnica między tymi monkami od Meermin a Shoepassion w konstrukcji (chodzi mi o każdy etap powstawania obuwia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Whitesnake - zdecydowałeś się zamówić te przepiękne trzewiki w Meermin? Po bardzo pozytywnym doświadczeniu z balmorale od Meermina, zastanawiam sie na zakupem u nich trzewików. Pojawiły sie właśnie bardzo ładne w MTO. Jesli bedą tak swietnie dopasowane w cholewce jak ostatnie buty, to przy tej skórze może byc to świetny zakup.Jakies argumenty przeciw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Jeżeli piszesz o Meerminach to strasznie zazdroszczę!!!! Niestety trzeba znać granice, szczególnie, że wciąż czekam na Yanko - Niespodziankę! Ja się zdecydowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Yanko Chukka - rewelacyjny wybór!!! Czyli nikt nie zamówił trzewików z Meermin, o kt pisał Whitesnake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Chukka oxblood ? tez czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 23 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2014 Wow!!!! To się rozumie. Jak mawia mój dobrzy przyjaciel z Wrocławia: „Jak się bawić to już konkretnie....” Po zakupie pierwszych 2 par butów z cordovanu (Yanko), jestem na etapie przekonywania się do tej skóry.Odnośnie do Meermin-mam nadzieje, że powtórzą te trzewiki tylko bez norweskiego szycia, i oczywiście w momencie jak będą "dolary" na zbyciu. Jeszcze raz gratuluję! No jak nikt?! Ja! Chukka z yanko też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 23 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2014 A co koledzy sympatycznie sądzą o takich mokasynach od Sebago ?: http://www.zalando.pl/sebago-trenton-polbuty-wsuwane-brazowy-se212a045-o00.html Cena zdaje się być dosyć atrakcyjna. ps. wyszukałem jeszcze takie chukka i ciekawią mnie Wasze opinie co do wygląduhttp://answear.com/243734-selected-buty-sel-leon.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 23 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2014 Sebago fajne, Leony przerażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2014 Whitesnake - zdecydowałeś się zamówić te przepiękne trzewiki w Meermin?Za długo zwlekałem. Musiałem niespodziewanie wylecieć na kilka dni i wypadło mi z głowy. W ramach odreagowania, przywiozłem sobie piękne Crocketty prosto z Jermyn str . Mam nadzieje, że bedzie jeszcze szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 24 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2014 Czyli odreagowałem pozytywnie. Ja miałem kilka razy pokusę złożyć zamówienie. Ostatecznie przemówił rozsądek. Jeżeli Meermin powtórzy model, jednak bez szycia N - to ...... chyba się zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzkzk Napisano 25 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2014 Jak oceniacie te buty? http://www.zalando.pl/john-white-portland-polbuty-wsuwane-brazowy-jw412a00f-702.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2014 Jakie kryteria mamy brać pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Panowie, Krótka piłka te: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/412,berwick-266-derby-boot-dark-brown.html czy te: http://www.duggersoflondon.co.uk/products/athol.html Z góry dzięki za pomoc, nie mogę się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Panowie, Krótka piłka te: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/412,berwick-266-derby-boot-dark-brown.html czy te: http://www.duggersoflondon.co.uk/products/athol.html Z góry dzięki za pomoc, nie mogę się zdecydować. Zwróć uwagę na grubość i rodzaj podeszwy, dlatego powinieneś odpowiedzieć sobie na pytanie do jakich zestawów będziesz je nosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Michał, każesz wybrać pomiędzy gruszkami i jabłkami więc bardzo subiektywnie (biorąc pod uwagę moje potrzeby i gusta) i tylko wizualnie - drugie. edit - chociaż ja bym poszedł trzecią drogą Jaką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzkzk Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Jakie kryteria mamy brać pod uwagę? Całokształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Zgodnie z informacją ze strony producenta, podeszwy są skórzane - a tylko zelówka w części jest gumowa. Jeśli Ci się podobają wizualnie, to za te pieniądze uważam, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Panowie, poszukuję butów czarnych do garnituru, w przedziale cenowym 400-500 zł możecie wskazać jakieś konkretne marki, modele?W większości, które kupię mam problem iż gdzieś przypadkowo w coś nimi uderzę, o coś przytrę i na skórze zostaje sład przetarcia skóry - czy można się jakoś przed tym zabezpieczyć przed ich pierwszym założeniem, czy w grę wchodzi wyłącznie późniejsza, skuteczna renowacja ? (Jeśli tak, to jaka?) Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Jaka formalność garnituru? Na Zalando w dobrej cenie są czarne Gordon&Bros - mało formalny Levet i trochę bardziej Milan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Zasadniczo garnituru używam głównie w pracy, spotkania z klientami. Zerknąłem właśnie na oba modele, i nie do końca wizualnie podchodzi mi ten Milan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Ok, ale mi chodziło stopień formalności garnituru, a nie w jakich okolicznościach go używasz. Ja w 90% sytuacjach używam garniturów o niższej formalności, gdyż taka jest specyfika mojej pracy. Oczywiście okoliczności determinują stopień formalności, ale prościej napisać do jakiego garnituru szukasz butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi