Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm.. sorry że tak naciskam z tą konstrukcją ale na stronie meermin jest zakładka Handwelted, tam buty są od 250euro w górę, szyte są metodą GY-2, natomiast na stronie shoepassion przy modelu monków 591 jest napisane    "Wykonane ręcznie".   

Czyli jest różnica między tymi monkami od Meermin a Shoepassion w konstrukcji (chodzi mi o każdy etap powstawania obuwia)?    

Opublikowano

Whitesnake - zdecydowałeś się zamówić te przepiękne trzewiki w Meermin?

Po bardzo pozytywnym doświadczeniu z balmorale od Meermina, zastanawiam sie na zakupem u nich trzewików. Pojawiły sie właśnie bardzo ładne w MTO. Jesli bedą tak swietnie dopasowane w cholewce jak ostatnie buty, to przy tej skórze może byc to świetny zakup.

Jakies argumenty przeciw?

Opublikowano

Wow!!!! To się rozumie. Jak mawia mój dobrzy przyjaciel z WrocławiaJak się bawić to już konkretnie....  :-P

Po zakupie pierwszych 2 par butów z cordovanu (Yanko), jestem na etapie przekonywania się do tej skóry.
Odnośnie do Meermin-mam nadzieje, że powtórzą te trzewiki tylko bez norweskiego szycia, i oczywiście w momencie jak będą "dolary" na zbyciu.

Jeszcze raz gratuluję!

No jak nikt?! ;) Ja!

Chukka z yanko też.

Opublikowano

Whitesnake - zdecydowałeś się zamówić te przepiękne trzewiki w Meermin?

Za długo zwlekałem. Musiałem niespodziewanie wylecieć na kilka dni i wypadło mi z głowy.

W ramach odreagowania, przywiozłem sobie piękne Crocketty prosto z Jermyn str :).

Mam nadzieje, że bedzie jeszcze szansa.

Opublikowano

Panowie, 

Krótka piłka te:

http://www.sklep.klasycznebuty.pl/412,berwick-266-derby-boot-dark-brown.html

czy te:

http://www.duggersoflondon.co.uk/products/athol.html

Z góry dzięki za pomoc, nie mogę się zdecydować.

Zwróć uwagę na grubość i rodzaj podeszwy, dlatego powinieneś odpowiedzieć sobie na pytanie do jakich zestawów będziesz je nosił. 

Opublikowano

Panowie, poszukuję butów czarnych do garnituru, w przedziale cenowym 400-500 zł możecie wskazać jakieś konkretne marki, modele?
W większości, które kupię mam problem iż gdzieś przypadkowo w coś nimi uderzę, o coś przytrę i na skórze zostaje sład przetarcia skóry - czy można się jakoś przed tym zabezpieczyć przed ich pierwszym założeniem, czy w grę wchodzi wyłącznie późniejsza, skuteczna renowacja ? (Jeśli tak, to jaka?)

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Ok, ale mi chodziło stopień formalności garnituru, a nie w jakich okolicznościach go używasz. Ja w 90% sytuacjach używam garniturów o niższej formalności, gdyż taka jest specyfika mojej pracy. Oczywiście okoliczności determinują stopień formalności, ale prościej napisać do jakiego garnituru szukasz butów :)