Beny23 Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 dzięki ! mam nadzieję mieć więcej zdjęć, na razie tyle: Buty na miarę, Aga Prus. Skóra cielęca + zamsz kozi. but J&A.P.jpg Piękne zdjęcia na stronie http://www.agaprus.pl/portfolio-item/polbuty/ Nie słyszałem jeszcze o tej warszawskiej manufakturze, ale zdjęcia modeli męskich wyglądają zachęcająco. Jak jest z komfortem noszenia tych butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Nieco jesiennie dzis bylo jak wychodzilem z domu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arzak Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Ładne cielaczki. Mój ulubiony rodzaj buta, najbardziej uniwersalny jaki znam. Kiedyś chodziem w takich okrągły rok, dzień w dzień, dopóki podeszwa nie odpadła. Pomimo tego zawsze ładnie pachniały. Największe upały czy śnieg (niestety przemakały zazwyczaj). Do gry w kosza przed szkołą też się nadawały. W tamtych czasach najlepsze robił Otmęt. Mam obecnie podobne, marki XTI, ale wyściółka materiałowa i jakieś takie nie za bardzo. Muszę sobie kupić podobne do kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 No ja jestem z nich zadowolony, jedny problem jaki maja to to, ze nie sa jednowarstwowe. Lepiej przez to trzymaja fason, ale sa jednak cieplejsze i na temeretury powyzej 20 stopni raczej slabo sie nadaja... Aa i na zdjeciu wyszly jasno brazowe, tymczasem w rzeczywistosci sa lekko oliwkowe Strasznie ten telefon komorkowy klamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 A ja się pochwalę moimi pierwszymi brogsami Może i żaden tam C&J ale wyglądaja swietnie, zobaczymy jak sie będą nosić. Narazie przyszwa się nie schodzi bo są dość ciasne i nie zawiązane poprawnie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molik.pawel Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 A ja się pochwalę moimi pierwszymi brogsami Może i żaden tam C&J ale wyglądaja swietnie, zobaczymy jak sie będą nosić. Narazie przyszwa się nie schodzi bo są dość ciasne i nie zawiązane poprawnie Co to za but ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Co to za but ? Olivier Sweeny Aldebourgh kupione w "lekkiej" przecenie na Zalando Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Dzisiaj moje ulubione woły robocze Allen Edmonds Kenilworth w czarnym cielaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Hmm, okolice kostek nie wyglądają dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Robią wrażenie strasznie luźnych/szerokich - faktycznie takie są, czy to zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Robią wrażenie strasznie luźnych/szerokich - faktycznie takie są, czy to zdjęcie? Rozchodzenie się przy kostce to kwestia schylania się przy robieniu zdjęcia i luźnego zasznurowania. Tego efektu nie ma gdy stoję lub siedzę z ciaśniej zasznurowanymi sznurówkami. Buty są wyjątkowo wygodne i po dniu noszenia w biurze stopy nie są przemęczone. Nie są za luźne i jako że to goodyear welt są idealnie dopasowane do stopy, gdyż noszę je już rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 W Krakowie pada i chlodno, wiec wywloklem Florsheimy z szafy To byl taki tam zakup impulsowy, ale za to nie szkoda mi ich uzywac gdy warunki sa nieco gorsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Dzisiaj w pracy Allen Edmonds wholecuts Hanover w czarnym cielaku. Czy ktoś zna dobrą metodę sznurowania 3-eyelet wholecuts? Czy sznurowanie ich metodą straight bar lacing ma sens i nada lepszy kształt przyszwie? Chciałbym osiągnąć efekt podobny do tego: http://acquiredattire.tumblr.com/post/28590830635 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 @Beny23 - aby uzyskać podobny efekt musiałbyś chyba znaleźć lotniki o bardziej obszernym kopycie. O ile rozwarte V razi w oxfordach, to w lotnikach wręcz odrzuca. Cały urok tych butów w ich subtelności i dynamice. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Dzisiaj w pracy Allen Edmonds wholecuts Hanover w czarnym cielaku. Czy ktoś zna dobrą metodę sznurowania 3-eyelet wholecuts? Czy sznurowanie ich metodą straight bar lacing ma sens i nada lepszy kształt przyszwie? Chciałbym osiągnąć efekt podobny do tego: http://acquiredattire.tumblr.com/post/28590830635 Trzeba tego czarnego cielaka bez holajzy na lochbajtel krypować żeby trychter był na szoner robiony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 TJ friday 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Trzeba tego czarnego cielaka bez holajzy na lochbajtel krypować żeby trychter był na szoner robiony. @TomekB Przydałby się tłumacz gwary śląskiej bo jo ino jestem Kujawiok W tych polowcach na trytach nie wyglóndam zawartej przyszwy, jeno lepi wiónzanych powrozów. @Hargin Mi to V nie przeszkadza ale chciałbym uniknąć falowania między pierwszym rzędem dziurek a drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Skóra butów wydaje się piękna @Beny23, ale dlaczego nosisz buty tak bardzo nie dopasowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Skóra butów wydaje się piękna @Beny23, ale dlaczego nosisz buty tak bardzo nie dopasowane ? Akurat buty są idealnie dopasowane do mojej stopy bo są to AEs MTO, więc nie wiem skąd to stwierdzenie. Najpierw mierzą rozmiar buta standardowo metalową matrycą a potem robią komputerowy model stopy, w wybranych sklepach firmowych, który następnie wysyłany jest do manufaktury w Wisconsin gdzie dobierane jest odpowiednie kopyto. Tutaj jest opis jak wyglada proces zamawiania: http://www.styleforum.net/t/381983/the-allen-edmonds-mto-thread Co do skóry to dobrze przyjmuje krem i pastę oraz bardzo łatwo uzyskuje efekt lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Wiazanie tez powinno poprawić sprawę, bo wiążąc je tak jak na Twoich zdjęciach "ściągasz" je wzdłuż przyszwy i dlatego skóra podnosi się pomiędzy dziurkami. Ale do idealnie dopasowanych trochę im chyba brakuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Akurat buty są idealnie dopasowane do mojej stopy bo są to AEs MTO, więc nie wiem skąd to stwierdzenie. Najpierw mierzą rozmiar buta standardowo metalową matrycą a potem robią komputerowy model stopy, w wybranych sklepach firmowych, który następnie wysyłany jest do manufaktury w Wisconsin gdzie dobierane jest odpowiednie kopyto. Też stawiałbym na niedopasowanie. Wygląda na to, że masz szczupłą stopę z wysokim podbiciem więc buty masz luźne w pięcie, pewnie wygodne w palcach i za ciasne w śródstopiu. Mam podobny problem, choć chyba nie w tej skali. Niektórych butów muszę unikać. Na przykład, ku mojej wielkiej rozpaczy, na moich nogach podobnie wygląda większość oferty Crockett&Jones. Jedyne, sensowne rozwiązanie, to zdrowy rozsądek przy ocenie (np. nie ma sensu się oszukiwać, że z czasem przyszwa się naciągnie 1 cm) i rezygnacja z niepasujących. EDIT; BTW, Made to order chyba nie zakłada zmiany konstrukcji buta, a jedynie dobór właściwej szerokości i długości. Proporcji kopyta czyli problemu z podbiciem to nie rozwiązuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 @beny23 - niestety zdjęcia wskazują na źle dobrane kopyto, więc ile marketingu w działaniach AE, a ile faktycznego wsparcia klienta? Przyszwa w lotnikach powinna się schodzić dużo bardziej. Zrozumiałbym okazyjny zakup na ebay, gdy cena rekompensuje niedostatki i nie ma jak powybrzydzać. Za takie MTO szybko bym podziękował. Jednak jeśli się w nich dobrze czujesz, to najważniejsze Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Jednak jeśli się w nich dobrze czujesz, to najważniejsze Bez przesady, są granice tolerancji. Te buty nie pasują na stopę kolegi, widać to wyraźnie na zdjęciach. Wysokie podbicie niestety wyklucza wiele modeli. Sam się z tym męczę na co dzień. Straciłem sporo pieniędzy na odsyłanie butów niepasujących na moją stopę. Sorry taki mamy klimat (stopy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Też stawiałbym na niedopasowanie. Wygląda na to, że masz szczupłą stopę z wysokim podbiciem więc buty masz luźne w pięcie, pewnie wygodne w palcach i za ciasne w śródstopiu. Mam podobny problem, choć chyba nie w tej skali. Niektórych butów muszę unikać. Na przykład, ku mojej wielkiej rozpaczy, na moich nogach podobnie wygląda większość oferty Crockett&Jones. Jedyne, sensowne rozwiązanie, to zdrowy rozsądek przy ocenie (np. nie ma sensu się oszukiwać, że z czasem przyszwa się naciągnie 1 cm) i rezygnacja z niepasujących. EDIT; BTW, Made to order chyba nie zakłada zmiany konstrukcji buta, a jedynie dobór właściwej szerokości i długości. Proporcji kopyta czyli problemu z podbiciem to nie rozwiązuje. @Whitesnake Zgadzam się ze szczupłą stopą, ale te buty są wygodne w palcach i w śródstopiu. Co do długości to nie lubię nosić butów na styk a jako że rozmiar stopy mam EUR 47.5 to mam różny rozmiar u praktycznie każdego producenta. Ten model to rozmiar US 13D kopyto AE 333. Opis kopyta: The 333 last has a slightly elongated profile and softer line at the outer edge, with a square shape for a more European or chiseled toe. @Hargin Czuję się w nich świetnie i wyjątkowo przepadam za tą marką obuwia. Nawet zamówiłem wczoraj lakierki także MTO od AE bo ślub brata się zbliża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 @Whitesnake Zgadzam się ze szczupłą stopą, ale te buty są wygodne w palcach i w śródstopiu. . A dlaczego mają być niewygodne, skoro nosisz je praktycznie niezawiązane? . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi