tryhp3 Opublikowano 10 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2025 @Manul Akurat te buty z Yaka nie wyglądają jak z innej epoki. Hanwag ma trekkingi z Yaka które wyglądają bardzo podobnie. Edit. @Velahrn Chyba, że to właśnie Hanwag? Cytuj
Velahrn Opublikowano 10 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2025 31 minut temu, tryhp3 napisał: @Manul Akurat te buty z Yaka nie wyglądają jak z innej epoki. Hanwag ma trekkingi z Yaka które wyglądają bardzo podobnie. Edit. @Velahrn Chyba, że to właśnie Hanwag? To dokładnie te buty, tylko używane od około 4 lat. Cytuj
Paczuch Opublikowano 10 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2025 Buty fajne. Mnie zastanawia jedno - po co komu pancerne trzewiki? Żeby przejść ze sklepu/biura itp na parking…? Podobają mi się i chce je mieć. Dla mnie to jedyny argument żeby nosic Cytuj
Velahrn Opublikowano 11 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2025 32 minuty temu, Paczuch napisał: Buty fajne. Mnie zastanawia jedno - po co komu pancerne trzewiki? Żeby przejść ze sklepu/biura itp na parking…? Podobają mi się i chce je mieć. Dla mnie to jedyny argument żeby nosic Ja do pracy chodzę codziennie na piechotę. Gdybym poruszał się na trasie parking -> biur to pewnie faktycznie bym nosił "wygodne obuwie całoroczne" w postaci loafersów. Poza tym, te trzewiki podobają mi się wizualnie. Łączą najlepsze cechy tradycyjnej sztuki szewskiej (szycie typu norwegian welt, cała cholewka z jednego dużego płata skóry) i nowoczesnych butów górskich (podeszwa vibram, nowoczesne sznurowanie dwustrefowe, warstwy absorbujące wstrząsy w środku). I wreszcie, last but not least, jakie są praktyczne argumenty przeciw używaniu rzeczy bardziej trwałych i wytrzymałych, niż faktycznie potrzebujemy? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że kosztują więcej. 5 3 Cytuj
kanapa Opublikowano 11 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2025 Vibram uważałem zawsze za przerost formy nad treścią jednak muszę się przyznać że się sprawdza w czasie słoty. Jak zwykle Vass Norweger tym razem na Vibramie. Użytkowane drugi lub trzeci sezon. 5 Cytuj
Manul Opublikowano 11 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2025 23 minuty temu, kanapa napisał: Vibram uważałem zawsze za przerost formy nad treścią jednak muszę się przyznać że się sprawdza w czasie słoty. Jak zwykle Vass Norweger tym razem na Vibramie. Użytkowane drugi lub trzeci sezon. Marnie wyglądają na szwach. I właśnie ten mankament odstręcza mnie od norwegerów Vassa . Ich miejsce jest na półce w pokoju dla ozdoby . Cytuj
Manul Opublikowano 11 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2025 W dniu 8.01.2025 o 15:08, Velahrn napisał: Na śnieg i deszcz wybieram oczywiście moje sprawdzone, zamszowe loafer... nie no, żartuje. Buty z jaka tybetańskiego, szycie norweskie Dobry but, ale nie współgra ze spodniami w kant . Oczywiście w moim odczuciu . Cytuj
Zbyt Opublikowano 12 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 23 godziny temu, Manul napisał: Marnie wyglądają na szwach. I właśnie ten mankament odstręcza mnie od norwegerów Vassa . Ich miejsce jest na półce w pokoju dla ozdoby . to akurat nie jest jakiś problem, wystarczy przeszlifować i zawoskować/przyciemnić krawędzie. Chociaż taki surowy wygląd też spoko, wedle preferencji. 1 Cytuj
Manul Opublikowano 12 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 2 godziny temu, Zbyt napisał: to akurat nie jest jakiś problem, wystarczy przeszlifować i zawoskować/przyciemnić krawędzie. Chociaż taki surowy wygląd też spoko, wedle preferencji. Daj spokój . Kupować buty za ok 2 tysiące , żeby jeszcze je szlifować , maskować , przyciemniać ? Ale kto bogatemu zabroni ?? Cytuj
kanapa Opublikowano 12 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 Daj spokój . Kupować buty za ok 2 tysiące , żeby jeszcze je szlifować , maskować , przyciemniać ? Ale kto bogatemu zabroni ?Upraszam o nie zaglądanie mi w sakiewkę. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj
Manul Opublikowano 12 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 20 minut temu, kanapa napisał: Upraszam o nie zaglądanie mi w sakiewkę. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Przepraszam , to miała być puenta, ale faktycznie głupio wyszła . Cytuj
Velahrn Opublikowano 12 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 Przeniosłem dyskusje tutaj 1 2 Cytuj
flozbi Opublikowano 14 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2025 IMG20250114073248.heic IMG20250114073248.heic Nie można załączyć zdjęcia z rozszerzeniem .heic? Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Opublikowano 17 Stycznia 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 Pamietacie? 13 1 Cytuj
saphir.pl Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 Ciężko zapomnieć ? 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Opublikowano 20 Stycznia 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 15 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. flozbi Opublikowano 21 Stycznia 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2025 10 1 Cytuj
kormox Opublikowano 27 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2025 Charles Tytyryty Kto może być producentem tych trzewików? 5 Cytuj
lubo69 Opublikowano 27 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2025 Dawno temu byli to bodajże Loake i Barker. Loake ma kopyto 025, a ta liczba jest fragmentem numeru seryjnego. Cały numer seryjny, wpisany w Google, daje wynik po niemiecku o jakichś butach Apollo. Cytuj
Velahrn Opublikowano 28 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2025 Bo na wyzwanie rzucone przez loafersiarzy odpowiemy JESZCZE WYŻSZYMI BUTAMI! Red Wing & Indigofera Colab Zdjęcie nie robione ziemniakiem wygląda tak: 3 Cytuj
lubo69 Opublikowano 28 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2025 Sierpień 2025, Velahrn w środowisku naturalnym, zdjęcie za Verillas: 8 1 Cytuj
Karol G. Opublikowano 28 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2025 Odrobina wiosny już w styczniu. 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi