Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
32 minuty temu, Paczuch napisał:

Buty fajne. Mnie zastanawia jedno - po co komu pancerne trzewiki? Żeby przejść ze sklepu/biura itp  na parking…? Podobają mi się i chce je mieć. Dla mnie to jedyny argument żeby nosic

Ja do pracy chodzę codziennie na piechotę. Gdybym poruszał się na trasie parking -> biur to pewnie faktycznie bym nosił "wygodne obuwie całoroczne" w postaci loafersów.

Poza tym, te trzewiki podobają mi się wizualnie. Łączą najlepsze cechy tradycyjnej sztuki szewskiej (szycie typu norwegian welt, cała cholewka z jednego dużego płata skóry) i nowoczesnych butów górskich (podeszwa vibram, nowoczesne sznurowanie dwustrefowe, warstwy absorbujące wstrząsy w środku).

I wreszcie, last but not least, jakie są praktyczne argumenty przeciw używaniu rzeczy bardziej trwałych i wytrzymałych, niż faktycznie potrzebujemy? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że kosztują więcej.

• Like 5
  • Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Vibram uważałem zawsze za przerost formy nad treścią jednak muszę się przyznać że się sprawdza w czasie słoty.
Jak zwykle  Vass  Norweger tym razem na Vibramie. Użytkowane drugi lub trzeci sezon.

IMG_5181.jpeg

• Like 5
Opublikowano
23 minuty temu, kanapa napisał:

Vibram uważałem zawsze za przerost formy nad treścią jednak muszę się przyznać że się sprawdza w czasie słoty.
Jak zwykle  Vass  Norweger tym razem na Vibramie. Użytkowane drugi lub trzeci sezon.

IMG_5181.jpeg

Marnie wyglądają na szwach. I właśnie ten mankament odstręcza mnie od norwegerów  Vassa . Ich miejsce jest na półce w pokoju dla ozdoby .

Opublikowano
W dniu 8.01.2025 o 15:08, Velahrn napisał:

Na śnieg i deszcz wybieram oczywiście moje sprawdzone, zamszowe loafer... nie no, żartuje.

Buty z jaka tybetańskiego, szycie norweskie 

20250108_135539.jpg

Dobry but, ale nie współgra ze spodniami w kant . Oczywiście w moim odczuciu .

Opublikowano
23 godziny temu, Manul napisał:

Marnie wyglądają na szwach. I właśnie ten mankament odstręcza mnie od norwegerów  Vassa . Ich miejsce jest na półce w pokoju dla ozdoby .

to akurat nie jest jakiś problem, wystarczy przeszlifować i zawoskować/przyciemnić krawędzie.

Chociaż taki surowy wygląd też spoko, wedle preferencji.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
2 godziny temu, Zbyt napisał:

to akurat nie jest jakiś problem, wystarczy przeszlifować i zawoskować/przyciemnić krawędzie.

Chociaż taki surowy wygląd też spoko, wedle preferencji.

Daj  spokój . Kupować buty za ok 2 tysiące , żeby jeszcze je szlifować , maskować , przyciemniać ? Ale kto bogatemu zabroni ??

Opublikowano
Daj  spokój . Kupować buty za ok 2 tysiące , żeby jeszcze je szlifować , maskować , przyciemniać ? Ale kto bogatemu zabroni ?

Upraszam o nie zaglądanie mi w sakiewkę.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Dawno temu byli to bodajże Loake i Barker. Loake ma kopyto 025, a ta liczba jest fragmentem numeru seryjnego. Cały numer seryjny, wpisany w Google, daje wynik po niemiecku o jakichś butach Apollo.