Żorż Ponimirski Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 @blekit, super model. Jak ocenisz rozmiar i kopyto w porównaniu do Yanko lub TLB, które masz ? EDIT: już widzę odpowiedź w wątku TLB. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. adamW Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Crownhill 4 6 Cytuj
blekit Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 [mention=2730]blekit[/mention], super model. Jak ocenisz rozmiar i kopyto w porównaniu do Yanko lub TLB, które masz ? EDIT: już widzę odpowiedź w wątku TLB.Od jakiegoś czasu w butach o tęgości F biorę 10.5 (Patine, AS) i taki rozmiar wziąłem też tutaj. Dzięki temu buty są od samego początku wygodne i ładnie schodzą się obłożyny. Poki co nie zauważyłem, żeby się jakoś specjalnie rozeszły i stały za duże. Z perspektywy czasu Yanko na 915 też chyba bym wziął w tym rozmiarze. W kopytach trochę szerszych (G i poszerzone F Vassa) 10 jest dla mnie ok. 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 @blekit, dzięki za odp. Ja też zauważyłem u siebie taką prawidłowość, że zarówno AS109, Yanko915 jak i JFP NGT mogłem bez żadnej szkody wziąć o pół numeru większe. Te standardowe 9 są ok, ale tak się ciekawie złożyło że wszystkie kupiłem na przełomie zimy i wiosny, a na lato stopy lekko puchną i czasem były mniej wygodne niż początkowo nawet po kilkunastu założeniach. Jedynie TLB AlanF w rozmiarze 9 ma idealny zapas miejsca. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. gdynianin Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 4 8 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. adamW Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Berwick 6 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Trickersy z koniny: 9 10 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. adamW Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Berwick 2 11 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2019 New & Lingwood 12 8 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. adamW Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Crownhill 3 12 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 VASS: 7 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Gaziano & Girling 14 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2019 N&L: 4 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2019 TLB Mallorca 11 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2019 również TLB. Awansowały ostatnio do rangi ulubionych loafersów : 9 5 Cytuj
blekit Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2019 @Tanatos70 a jak z rozmiarówką względem butów sznurowanych? Ja od dwóch sezonów przymierzam się do nowych loafersów, ale akurat ten rodzaj butów sprawia mi duże problemy w dopasowaniu rozmiaru (w międzyczasie przymierzałem m.in. Meermin i Velasca, ale w obu przypadkach czegoś zabrakło) i ciągle odkładam temat na później. Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2019 @blekit. Tlb mam tylko 2 pary. Oksfordy zamszowe zamawiałem w swoim normalnym rozmiarze, ale w tegosci G. Losfersy brałem z „magazynu” w tym samym rozmiarze, ale tegość standardowa. Są bardzo wygodne i raczej lekko luźne niż ciasne. Używam w związku z tym „nieinwazyjnych” 3- częściowych prawideł CT, aby uniknąć niepotrzebnego rozciągnięcia zamszu. Tak czy siak warto przymierzyć. Poza tym jestem bardzo zadowolony. Jakość zamszu i wykonanie na poziomie podstawowej linii c&j. Edit: rozmiarowo te TLB są luźniejsze od moich loafersów ze strusia VASS (masz kilka par) na kopycie P2 w takim samym rozmiarze. W dużej mierze to zasługa większej ilości miejsca w podbiciu (lepiej zorganizowana przestrzeń przy pasku na pensówkę. ). Vassy musiałem w tym miejscu rozciągnąć shoe- strechem, tutaj od razu było wygodnie. To moje pierwsze loafersy, z którymi niczego nie musiałem kombinować. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysztof G Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Podobno tutaj są same odpicowane buty *Yanko 6 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. adamW Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Loake Cannon polo suede 6 8 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 jedyny słuszny kolor 11 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. adamW Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Yanko 11 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Paweł Kupras Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Loake 9 9 Cytuj
m_wujek Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 jedyny słuszny kolor Świetne są. Szkoda że za długo sam się zastanawiałem...Sent from my SM-A750FN using Tapatalk 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Meermin w wiśniowym kordowanie: 11 6 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi