Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
[mention=2730]blekit[/mention], super model. Jak ocenisz rozmiar i kopyto w porównaniu do Yanko lub TLB, które masz ?
EDIT: już widzę odpowiedź w wątku TLB.
Od jakiegoś czasu w butach o tęgości F biorę 10.5 (Patine, AS) i taki rozmiar wziąłem też tutaj. Dzięki temu buty są od samego początku wygodne i ładnie schodzą się obłożyny. Poki co nie zauważyłem, żeby się jakoś specjalnie rozeszły i stały za duże. Z perspektywy czasu Yanko na 915 też chyba bym wziął w tym rozmiarze.

W kopytach trochę szerszych (G i poszerzone F Vassa) 10 jest dla mnie ok.
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@blekit, dzięki za odp. Ja też zauważyłem u siebie taką prawidłowość, że zarówno AS109, Yanko915 jak i JFP NGT mogłem bez żadnej szkody wziąć o pół numeru większe. Te standardowe 9 są ok, ale tak się ciekawie złożyło że wszystkie kupiłem na przełomie zimy i wiosny, a na lato stopy lekko puchną i czasem były mniej wygodne niż początkowo nawet po kilkunastu założeniach. 

Jedynie TLB AlanF w rozmiarze 9 ma idealny zapas miejsca.

Opublikowano

@Tanatos70 a jak z rozmiarówką względem butów sznurowanych? Ja od dwóch sezonów przymierzam się do nowych loafersów, ale akurat ten rodzaj butów sprawia mi duże problemy w dopasowaniu rozmiaru (w międzyczasie przymierzałem m.in. Meermin i Velasca, ale w obu przypadkach czegoś zabrakło) i ciągle odkładam temat na później.

Opublikowano

@blekit. Tlb mam tylko 2 pary. Oksfordy zamszowe zamawiałem w swoim normalnym rozmiarze, ale w tegosci G. Losfersy brałem  z  „magazynu” w tym samym rozmiarze, ale tegość standardowa. Są bardzo wygodne i raczej lekko luźne niż ciasne. Używam w związku z tym „nieinwazyjnych” 3- częściowych prawideł CT, aby uniknąć niepotrzebnego rozciągnięcia zamszu. Tak czy siak warto przymierzyć. Poza tym jestem bardzo zadowolony. Jakość zamszu i wykonanie na poziomie podstawowej linii c&j. 

Edit: rozmiarowo te TLB są luźniejsze od moich loafersów ze strusia VASS (masz kilka par) na kopycie P2 w takim samym rozmiarze. W dużej mierze to zasługa większej ilości miejsca w podbiciu (lepiej zorganizowana przestrzeń przy  pasku na pensówkę. ). Vassy musiałem w tym miejscu rozciągnąć shoe- strechem, tutaj od razu było wygodnie. To moje pierwsze loafersy, z którymi niczego nie musiałem kombinować.

• Oceniam pozytywnie 1