Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę cięzkie filmy, ale piekne:

- 'Przełamując fale' - Lars von Trier

- 'Pianistka' - Michael Haneke, (polecam książke, napisana przez noblistkę).

Coś do śmiechu:

- 'Monty Python i święty Grall'

Polskie klasyki:

- 'Salto' Konwickiego

- 'Wesele' Wajdy,

- 'Pętla' Has

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja ze swojej strony dorzucę jeszcze filmy z Luis De Funes'em (którego przyznać muszę, że uwielbiam) - "Skrzydełko czy nóżka", "Wielka włóczęga", "Wielkie wakacje", "Kapuśniaczek", "Skąpiec", o Żandarmie już nie wspominając... ;-)

Nie są to filmy ambitne, niosące wielki przekaz, ale w moim odczuciu ukazany tam humor, bezapelacyjnie wart jest zobaczenia. 

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
Dnia 18.08.2016 o 10:43, Kremik13 napisał:

Ja od siebie zaproponuję według mnie genialny "Interstellar". Sam obejrzałem go kilka razy i przy każdym seansie odkrywałem coś nowego 

Również wracałem do tego filmu kilkukrotnie. Dźwięk włączony głośno przy oglądaniu potęguje wrażenia z oglądania 

Opublikowano
Godzinę temu, gratek napisał:

To film nie jest normalny...

45 minut temu, Wincenty napisał:

Dobrze znać granice kina :)

To w takim razie co powiecie na sharknado?  Latające setki metrów rekiny które mimo że na lądzie nadal gryzą ludzi?  czy gość wskakujacy do środka rekina z piłą spalinową.... mnie brzuch bolał ze śmiechu jak to pierwszy raz zobaczyłem :mrgreen: nie mówiąc już że powstały 4 części tego czegoś

Dobra, koniec gadania,szykujcie popkorn ;)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Zapach kobiety, I bóg stworzył kobietę, Jak ukraść milion dolarów, Kolya, Amadeus, Znikający punkt, wielka włóczęga (albo cokolwiek z Louis de Funesem), Prosta historia, Psy, K-19 The Widowmaker

a w bonusie taka trochę nietypowa etiuda Clauda Leloucha - C'etait un rendez-vous 

Edit: jeszcze Ghost Dog

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Polecam Wam The Witch (Czarownica: Bajka ludowa z Nowej Angli). Cudowny, ascetyczny dramat lekko zmieszany z horrorem.

Świetna muzyka, praca kamery. Wszystko pod względem artystycznym w tym filmie się zgadza. Rewelacja!

Film bardzo niedoceniany, ale może przez to, że dość trudny dla przeciętnego widza.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
6 godzin temu, michal. napisał:

To ja ze swojej strony mogę polecić film o superbohaterach który nie jest filmem o superbohaterach: Watchmen 

Faktycznie  ciekawy i lekko mroczny klimat. Włączyliśmy z kumplami ten film bez czytania recenzji, spodziewając się Marvela bis, a spotkała nas mocna (i w sumie bardzo pozytywna) niespodzianka.