maxi Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 ja bedę mieć garderobę w nowym mieszkaniu i mam jedną ścianę długości 1,6m, na której mogę zamontować półki o głębokości ok. 25cm więc przynajmniej część tej ściany planuję przeznaczyć na buty. Z jakiego materiału najlepiej zrobić takie półki? Na pewno nie zastosuję żadnych kratek/siatek i innych tym podobnych, żeby ewentualny piach z butów z jednego piętra nie sypał się na te niżej...więc zależy mi na litym materiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 w temacie przechowywanie butów warto przypomnieć słynne zdjęcie voxa: Lepsza jest chyba zamknięta szafka. Buty wystawione w taki sposób muszą się bardzo kurzyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Szafa z szufladami na buty + worki. Nie czuję szczególnej potrzeby pokazywania butów wszem i wobec w ten sposób jak na zdjęciu powyżej chociaż muszę przyznać, że wygląda to imponująco. Mam za to sąsiadów, którzy przechowują buty na korytarzu, przed drzwiami wejściowymi do mieszkania. Jak się wprowadziłem to myślałem, że to muzeum holokaustu ale teraz już wiem, że oni po prostu pragną eksponować posiadane obuwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Bez przesady z tym kurzeniem. Jak buty są w ciągłej rotacji to raczej nie ma z tym problemu. A w razie czego wystarczy jeden ruch miękką szmatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Przecież w bogatych domach kurzu nie ma Może ma jakieś jonizatory itp itd Btw to raczej jego garderoba, nie korytarz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Bez przesady z tym kurzeniem. Jak buty są w ciągłej rotacji to raczej nie ma z tym problemu. A w razie czego wystarczy jeden ruch miękką szmatką. Potwierdzam. Ja z braku miejsca trzymam w przedpokoju cztery rotujące regularnie pary butów "codziennych", a buty nieco bardziej sezonowe, lub eleganckie, których do pracy raczej nie zakładam, leżą schowane w workach w pudełkach z tyłu garderoby. Zawsze się gryzę myśląc o nowej parze butów, czy będę miał gdzie je trzymać Te, które są w przedpokoju, nawet jak się nieco ukurzą, bardzo szybko odzyskują świetność kilkoma ruchami szmatki. Ot, uroki niewielkiego mieszkania dostatecznie już zagraconego innymi rzeczami Garderoba z godnym miejscem na obuwie (swoje i żony), a nie chowaniem ich po kątach, to pieśń przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 Nie mam przekonania do trzymania butów w garderobie - szczególnie w otwartych szafkach. Chyba, że pomieszczenie jest duże i dostatecznie wentylowane, aby uniknąć specyficznej gamy zapachowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 Bez przesady z tym kurzeniem. Jak buty są w ciągłej rotacji to raczej nie ma z tym problemu. A w razie czego wystarczy jeden ruch miękką szmatką. 36 par w ciągłej rotacji? Nie jest to jakaś ogromna liczba, ale wystarczy, żeby niektóre czekały na swoją kolejkę kilka miesięcy. Nie mam nic przeciwko prezentacji butów, ale nie jest to praktyczne. Lepiej je nakremować i trzymać w workach, a pod ręką mieć tylko te aktualnie używane. Przecież w bogatych domach kurzu nie ma Czyszczenie butów to zbyt istotna sprawa, żeby ją powierzać obcym osobom. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 Czyszczenie butów to zbyt istotna sprawa, żeby ją powierzać obcym osobom. Damn, będę musiał zwolnić jednego z kamerdynerów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 21 Czerwiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 Czyszczenie butów to zbyt istotna sprawa, żeby ją powierzać obcym osobom. Ja bym powiedział że zbyt intymna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 22 Listopad 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Odgrzeję trochę temat. Dzisiaj odebrałem zamówione 2 szafki na buty: niższa, z siedziskiem żeby łatwiej było zakładać buty, oraz jako miejsce na teczkę. Być może jeszcze zamówię pokrowiec na gąbkę, żeby było bardziej miękko, ale najpierw przetestuję jak będzie w stanie obecnym. Wyższa, z półką na 4 pary, na samej górze oprócz tajemniczej walizki wypełnionej Saphirem, będzie jeszcze pojemnik z przegródkami na szczotki, parasole itp. Obecnie niższa jest przeznaczona na buty do biegania, rowerowe, na siłownię i tenisówki. Większa ma dość chaotycznie poukładane pary, ale nie wiem nawet jak poukładać prawie same monki Na ten moment już wiem że zrobiłbym je troszkę płytsze, po jakimś czasie może będą kolejne wnioski (oby nie negatywne). 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Wygląda bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Piękne szafki. Myślałeś może o jakimś doświetleniu butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 7 godzin temu, White Haven napisał: Piękne szafki. Myślałeś może o jakimś doświetleniu butów? Subtelne paski led RGB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 24 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 8 godzin temu, White Haven napisał: Piękne szafki. Myślałeś może o jakimś doświetleniu butów? Na razie jest jeden punkt świetlny wysoko na suficie, wnet będzie ich więcej i niżej (jak kupię lampy), więc powinno być lepiej. Teraz rzeczywiście jest dość ciemno 59 minut temu, NieMy napisał: Subtelne paski led RGB... jak dla mnie to już by było za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 18 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2017 Niedziela dzień święty i wolny od pracy, ale przepakowanie letnio- zimowe to przyjemność, a nie praca. Trzewiki już odpoczywają w kartonach w szafie, a ten stosik to pudła od... no półbutów generalnie (jak widać zdecydowanie przeważa Vass_): 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 18 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2017 Niezła kolumna. Chociaż mnie zaintrygowała mnogość włączników na ścianie. Trochę nie ogarniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darki Napisano 18 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2017 Pewnie na rózne punkty świetlne garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 18 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2017 2 godziny temu, pi_senny napisał: Niezła kolumna. Chociaż mnie zaintrygowała mnogość włączników na ścianie. Trochę nie ogarniam. Aż poszedłem sprawdzić . No więc tak- góra to rolety od górnego tarasu, a dół to różne punkty świetlne (średnio ogarniam ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi