mosze Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Panowie, to jest wątek dedykowany producentowi krawatów - służacy do kontaktów z klientami - proszę o powstrzymywanie się od dyskusji pobocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 20 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 Koledzy, Pani Ania uszyła 3 nowe poszetki. Białe grochy na mocnym czerwonym tle. Uszyliśmy je z Crepe de Chine, ciekawy efekt jak na poszetkę, zupełnie inny materiał niż taki do którego jesteśmy przyzwyczajeni. Czerwone margaretki. Zielono-niebieska łąka. Z pewnym zdziwieniem zauważyłem dziś (w nocy) na FB, że u szanownej konkurencji, także jest/była identyczna poszetka w czerwone margaretki. Z góry zapewniam, że nie ściągnęliśmy od nikogo pomysłu, tylko znaleźliśmy ten materiał niezależnie. Korzystając z okazji życzymy wszystkim forumowiczom Wesołych Świąt! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 ładna łąka. A co do powtarzalności wzorów, to zauważyłem już jakiś czas temu. Taka branża . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Niedawno kupiłem krawat i dwie poszetki od RoT. Kilka przemyśleń, którymi chciałbym się podzielić: 1) odnośnie krawata: -jest raczej wąski na mój gust (jakieś 7,5-8 cm) i dość krótki (ok. 5 cm krótszy od krawatów Poszetki i EoE); -ma dość lekkie wypełnienie, które średnio pasuje do dość grubego jedwabiu; -ma zbyt mocno zaprasowane brzeg (może ma to związek z punktem powyżej)i; -jedwab nie powala jakością, ale biorąc pod uwagę niemalże symboliczną cenę krawata, jest to zrozumiałe; -jedwab ma w niewidocznych miejscach jedno czy dwa zaciągnięcia (patrz punkt wyżej); -kolor jest bardzo ładny, faktura ciekawa (fiolet w jodełkę); -mimo wszystkich niedociągnięć krawat wiąże się ładnie i daje ładną łezkę (ku mojemu zaskoczeniu); zawiązany wyglada na lepszy i droższy, lepiej niż niejeden droższy krawat (np. moje z Poszetki tak dobrze się nie wiążą!); -ponieważ wypełnienie jest lekkie i poliestrowe, mam pewne obawy jak długo utrzyma swoje właściwości. 2) co do poszetek: -kolory i wzory obu są ładne; -jedwab nie jest najwyższej jakości, gruby i jakby poliestrowy w dotyku; len tak samo, dość gruby, choć zyskuje przy bliższym poznaniu; -rulonik nie powala, ale widać, że jest zrobiony ręcznie. W szkolnej skali daję mu trójkę. 3) co do opakowania: -bez zarzutu; pudełko posłuży co najmniej tak długo i dobrze jak krawat. Podsumowując: za bardzo przystępną cenę (półdarmo, rzekłbym) otrzymujemy wyrób, który w użytkowaniu wygląda na znacznie droższy, ale po bliższym zbadaniu nie pozostawia złudzeń. Nie należy oczekiwać jakości zbliżonej np. do Embassy of Elegance, ale można polecić tym, którzy szukają znośnego (może: roboczego) krawatu w niskiej cenie. Nie znam dobrze polskiego rynku, ale wątpię, by za 69 PLN (tj. jakieś 16 EUR) dało się kupić lepszy krawat. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 30 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Dziękujemy za recenzję (profesjonalną i rzeczową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 To ja mam pytanie po recenzji kolegi "swordfishtrombone" dotyczące szerokości krawata. Na stronie podana szerokość to 8cm a wg . kolegi 7-7,5cm., to jaka jest rzeczywista szerokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 31 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 W najszerszym miejscu krawata szerokość powinna wynosić 8cm. Jestem pewien, że żaden nasz krawat nie ma 7cm szerokości, 7,5 tez byłoby bardzo dużym odchyleniem od normy (odchylenie powinno być nie większe niż ok 2mm +/-. Akurat dziś jestem bez krawata i nie mam w tej chwili żadnego naszego krawata pod ręka, ale zmierzę ten konkretny model i napiszę w wątku ile dokładnie wychodzi (zrobię próbę na kilku egzemplarzach). Autora recenzji też prosiłby o zmierzenie fioletowego krawata w najszerszym miejscu i podanie dokładnego wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Muszę sprostować - krawat ma w najszerszym miejscu 77mm. Wszystko przez to, że nie chciało mi się sięgnąć po miarkę, a tylko porównałem z innym krawatem. Myślałem, że krawaty, które zwykle noszę, mają 8 cm, a tu się okazało, że mają 8,5. Moja wina. Krawat RoT nie jest więc wąski, jest normalny. Jest natomiast płaski i ma zaprasowane brzegi, co może optycznie go "odchudzać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 31 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Musiał trafić do Ciebie jakiś wyjątkowo wąski egzemplarz, ponieważ mój wspólnik zmierzył własnie 3 szt jednolitych krawatów (każdy z innego koloru) i przekazał mi, że mają wymiary od 7,9 do 8,1 mm. Niestety (a raczej "stety") przy krawatach handmade, nie da się utrzymać identycznego wymiaru co do 1mm. Mam nadzieję, ze pomimo tego, jednak założysz go czasem i nie będzie spędzał czasu wyłącznie w szufladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Dziękuję za sprawdzenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Nasze krawaty pojechały do Pana Grono. "Pierwsze wrażenie - wcale nie widać, że kosztują jedynie 69zł. Wyglądają jak te od konkurencji za ponad 200zł.". Te słowa są dla nas jak balsam (podobnie jak stwierdzenie Swordfishtrombone, że nasz jednolity krawat wiąże się lepiej niż te z konkurencji). https://www.facebook.com/republicofties/ Ps. Btw ciekawa kariera Pana Grono - od trenera personalnego do blogowania modowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Czy przewidujecie także inne kolory? Pytam o bordo, odcienie pomarańczowego, zielony. Oraz czy pojawią się krawaty wełniane, grenadyna, szantung? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Vit, Jeśli chodzi o bordo, mamy wpadający trochę w bordo krawat w kropki: http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-w-kropki/44 Mamy też bardzo ładne białe kropki na zielonym tle, niby prosty koncept a rzadko spotykany krawat: http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-w-kropki/77 W nowej kolekcji, która będzie mam nadzieję jeszcze w styczniu, będzie też kilka kolorystycznie ciekawych krawatów, między innymi zieleń. Jeśli chodzi o inne materiały, to w cenie 69zł nie widzimy w tym momencie możliwości zaoferowania grenadyny czy szantungu. Ad wełny, planujemy:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Vit, Jeśli chodzi o bordo, mamy wpadający trochę w bordo krawat w kropki: http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-w-kropki/44 Mamy też bardzo ładne białe kropki na zielonym tle, niby prosty koncept a rzadko spotykany krawat: http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-w-kropki/77 W nowej kolekcji, która będzie mam nadzieję jeszcze w styczniu, będzie też kilka kolorystycznie ciekawych krawatów, między innymi zieleń. Jeśli chodzi o inne materiały, to w cenie 69zł nie widzimy w tym momencie możliwości zaoferowania grenadyny czy szantungu. Ad wełny, planujemy:) dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Kiedy można się spodziewać dostawy niebieskich skuterów i kotwic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Kotwice wg dzisiejszych informacji będą jeszcze w styczniu. Skutery niebieskie nie załapią się na styczeń, będę informował jak będę wiedział więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 mała errata do mojej recenzji dotyczącej poszetki lnianej: przetestowałem i teraz widzę, że len nie jest wcale taki serwetkowy. Nie zwala z nóg, ale nie zasługuje też na wyzywanie od serwetek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 W zasadzie się dziwię, że to pytanie się tutaj nie pojawiło - dlaczego na zdjęciach wiążecie krawaty węzłem Windsorskim? IMHO wasze produkty wyglądają dużo lepiej zawiązane 4-in-hand'em. Tutaj przykład, z postu który udostępniliście na Facebooku: A tutaj ten sam krawat u Secondhand Dandy: I "per occasione": Co z liskami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 11 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Nawet dziś rano myślałem, żeby zawiązać krawat właśnie 4-in-hand ale nie chciałem mieć na profilu FB dokładnie tego samego krawata co CD i z tym samym węzłem:) 4-in-hand tez nosimy, natomiast nie zawsze wrzucamy na FB, trochę przypadek, że na FB trafiają windsory (do których ja mam akurat sentyment, bo to pierwszy węzeł jakiego się nauczyłem). Zwrócimy na to teraz większą uwagę, dzięki. Otrzymałem zapewnienie od dostawcy, że liski będą w styczniu u nas, także (nie)cierpliwie czekamy tym bardziej, że lista zamówień na liski jest już baaardzo długa:) proponuje użyć w sklepie opcji "powiadom o "dostępności":) http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-lisy/56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Na FB to aż tak nie razi, natomiast na Waszej stronie jeśli są przy krawatach zdjęcia węzłów, to widzimy właśnie Windsor (np. przy Fleur de lis). I nawet mimo obecności łezki nie wygląda on zbyt estetycznie. A na powiadomienie o dostępności jestem zapisany już od grudnia, ale czekamy i czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 11 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Dzięki wielkie, nad tym też popracujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 13 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Ponieważ ostatnio była mowa o węzłach przesyłam link do strony, gdzie zaprezentowane są nasze krawaty w 4 odsłonach. 4-in-hand też jest. http://pangrono.pl/jak-wiazac-krawat-wybor-4-najlepszych-wezlow/ Mi się najbardziej podobają dwa pierwsze 4-in-hand i Księcia Alberta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Krawat ładny, ale z tak zawiązanym 4inH nie odszedłbym od lustra... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Też uważam, że Pan Grono nie jest mistrzem Polski we wiązaniu krawatów . Ale z tego co pamiętam, to na okładce men's healtha jest się bez krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Jak ktoś się uczy dopiero, to po co prowadzi bloga i kaleczy (pyt. retoryczne)? Chyba RoT powinno uważniej wybierać partnerów... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi