Republic of Ties Napisano 22 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Panowie, Jeżeli zbierze się kilka osób które będą chętne na ten sam kolor knita w szerokości 8cm i z trojkątnym zakończeniem, bez wypełnienia (tak samo jak nasze obecne knity), jesteśmy w stanie to zorganizować. Kolory jakie mamy obecnie do zaoferowania to gnanatowy i bordowy z naszych kolekcji: http://republicofties.com/pl/p/Krawat-knit-jednolity-granat/151 http://republicofties.com/pl/p/Krawat-knit-jednolity-bordowy/152 Czas oczekiwania bylby dośc długi ponieważ mamy już kolejke zamówień (prawdopodobnie dostawa w maju). Cena - utrzymalibysmy cenę 89zł, jednak z uwagi na większe zapotrzebowanie na materiał, na ten krawat nie byłaby stosowana znizka BwB 10%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 A czy istnieje możliwość wykonania takiego krawata w pasy (skośne lub poziome, to zależy od technologii), np. z tego bordo i granatu, który macie w ofercie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 22 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 @swordfishtrombone Oczywiście, musielibyśmy ustalic wzór (skos lub poziome - ja personalnie widziałbym klasyczny skos jak w krawatach klubowych) oraz szerokośc pasów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Oooooo, i to jest bardzo dobry kierunek działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 To ja taki pasiasty chcę. W sprawie kierunku pasów się dostosuję, podobają mi się oba rozwiązania (pasy poziome może bardziej charakterystyczne dla knitów i bardziej oryginalne, ale na trójkątnym zakończeniu lepiej mogą prezentować się klasyczne skośne). Proponowałbym też "rzadkie" pasy, np. w proporcji 2 jednostki granatu - 1 jednostka bordo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 22 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Projekt ogłaszam za rozpoczęty:) Istnieje możliwość działania dwutorowo: 1. Zbieramy chętnych na knit jednolity 8cm i z trójkątnym zakończeniem (granat lub bordo). 2. Projektujemy taki sam knit jw tylko w pasy. Czekamy na propozycje układu pasów do nr 2 i zgłoszenia chętnych do obu projektów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Pozwoliłem sobie napisać o tej propozycji na Tablicy ogłoszeń w Sali klubowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Szkoda, że projekt 2 dotyczy trójkątnego knita szer. 8 cm. Odpadam, ale z zainteresowaniem będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Ad. 1. Poproszę bordoAd.2. Widziałbym klasycznie - coś takiego:Ale inne projekty też wezmę pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 19 minut temu, Republic of Ties napisał: 2. Projektujemy taki sam knit jw tylko w pasy. Czekamy na propozycje układu pasów do nr 2 i zgłoszenia chętnych do obu projektów. Szeroki granatowy/ciemnoniebieski (typu Reflex Blue) z czerwonymi pasami (typu Red 032) to bym się pisał. Jeszcze jakby było więcej granatu niż czerwonego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 4 minuty temu, waski napisał: Szkoda, że projekt 2 dotyczy trójkątnego knita szer. 8 cm. Odpadam, ale z zainteresowaniem będę obserwował. Jak w paski, to ja bym się nawet dał namówić na mniejszą szerokość... Miałbym krawat do kurtki jeansowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 1 minutę temu, Santino napisał: Ale inne projekty też wezmę pod uwagę. Santino - to jest ładny wzór, ale takich krawatów jest milijon, sam mam ze trzy :). I jak będzie konsensus na taki, to dodam czwarty, ale jednak wolałbym coś bardziej oryginalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 No właśnie 8 cm knita nie widziałem nigdzie.Ale bardziej oryginalny chętnie też kupię - tylko to już by trzeba zaprojektować/narysować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 No tak, samo to, że knit 8 cm jest oryginalne, ale poza tym 8 cm krawat w trójkątną końcówką i takim układem i kolorami pasów to najzwyklejsza rzecz na świecie. Do knita może chcielibyśmy coś bardziej casualowego, więc oryginalnego. Jeśli można tu mówić o klasyce, to "klasyczne" paski na knitach wygladają tak: Ja bym za bazę naszego projektu przyjął ten ostatni (prawy dolny róg) i tylko debatował o tym, czy paski dać pod skosem, czy nie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 3 minuty temu, swordfishtrombone napisał: Ja bym za bazę naszego projektu przyjął ten ostatni (prawy dolny róg) i tylko debatował o tym, czy paski dać pod skosem, czy nie. Niemal idealny z mojego opisu Jakby jeszcze ten czarny-granat był ciut jaśniejszy (jak drugi od prawej na dole). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Poziomie pasy na zakończonym trójkątnie knicie moim zdaniem nie wyglądają źle: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 3 minuty temu, Bacio napisał: Niemal idealny z mojego opisu Jakby jeszcze ten czarny-granat był ciut jaśniejszy (jak drugi od prawej na dole). Kolor będzie taki jak tego granatowego knita, który już jest w ofercie RoT (bordo też). 3 minuty temu, Wodzu napisał: Poziomie pasy na zakończonym trójkątnie knicie moim zdaniem nie wyglądają źle: Mnie się też taki właśnie najbardziej podoba. W sali klubowej już ruszyły zapisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 A co byście powiedzieli na ścieg zygzakowy (oczywiście jeżeli istniałaby taka opcja, bo to pewnie takie moje pobożne życzenie)? Nie wiem, na ile by to było wykonalne w przypadku RoT, ale wygląda ciekawie i moim zdaniem dodaje dzierganemu krawatomi lekkości, dzięki czemu lepiej będzie wyglądał w cieplejsze pory roku. Coś w ten deseń: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Wg mnie to raczej ścieg na jedwab niż wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Ciężka sprawa, pisałbym się na któryś z tych trzech knitów, bo ładne i rzadka okazja, a z drugiej strony nie mam zupełnie pomysłu, który wybrać... Ktoś bardziej obeznany z tematem jest w stanie wygłosić elaborat o przewagach pasiastego/bordowego/granatowego nad pozostałymi? I czy będzie przy tym zamówieniu forumowym możliwość jeszcze do tego wyboru długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 14 minut temu, Wodzu napisał: A co byście powiedzieli na ścieg zygzakowy (oczywiście jeżeli istniałaby taka opcja, bo to pewnie takie moje pobożne życzenie)? Pewnie tak. Proponowałbym ukrócić koncert życzeń (nie zapominajmy, że RoT oferuje krawaty, które są owszem ładne, ale budżetowe), zanim się na dobre rozkręci, i zadać sobie pytanie: pasy poziome czy skośne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 7 minut temu, waski napisał: Wg mnie to raczej ścieg na jedwab niż wełnę. Masz rację, z wełną to pewnie niemożliwe, w każdym razie efekt nie będzie tak dobry. Jak dla mnie to pasy poziome, bordowe węższe, 8 cm, trójkątne zakończenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 2 minuty temu, swordfishtrombone napisał: Pewnie tak. Proponowałbym ukrócić koncert życzeń, zanim się na dobre rozkręci, i zadać sobie pytanie: pasy poziome czy skośne? Wg mnie jak ma być nawiązanie do klasycznego knita to zdecydowanie poziomie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Jak @Wodzu rzekł +1. Ukośne to takie uniwersyteckie się robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Może warto zrobić z tego projekt forumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi