adamW Napisano 16 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 Na klasycznebuty promocje na buty CS. Od 10 do chyba 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 20 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2018 Jaki kolor pommadiera wybrać do tych butów Carlos Santos w kolorze braga?https://www.sklep.klasycznebuty.pl/1006,carlos-santos-9094b-braga.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 6 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2018 Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z butami CS. Moje pierwsze doświadczenie to "trampki" od Herringa, kupione w wyprzedaży za 95 GBP Jestem bardzo miło zaskoczony jakością wykonania, jakościa skóry i wygodą tych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mstolarz Napisano 1 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2018 Koledzy, czy ktoś może nosi Loake 8UK i porównywał ten rozmiar z CS na 234? innymi słowy, czy brać 8 z CS, czy jednak decydować się na rozmiar o połowię mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wihajster Napisano 10 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 Przyszły do mnie moje pierwsze Carlosy. Wstawiam zdjęcia porównawcze kopyt. Burgundowe Yanki kopyto 915F rozm. 8. Środkowe to Meerminy na Olfe także rozmiar 8. No i derby w średnim brązie od CS rozm. 7.5. na kopycie 397. Z nich wszystkich najbardziej obszerne są właśnie CS. Dużo miejsca na wysokość w palcach i dystalnym odcinku śródstopia. Obszerne także w podbiciu (może także dlatego, że to derby). Mam strasznie niewymiarowe stopy, wysokie podbicie i płaskie śródstopie, dość szerokie. W Yankach po kilku wyjściach jest bardzo wygodnie. Z Meerminami wciąż walczę, natomiast CS są wygodne od samego początku. Rozmiar 7 byłby za mały, głównie na długość i szerokość. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 19 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2018 Niektóre modele na wyprzedaży na stronie samej marki: https://santosshoes.com/store/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 25 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2019 Ma ktoś może porównanie kopyt od CS'a w ich monkach i loafersach, oferowanych przez Klasyczne Buty? Monki mam w rozmiarze 8 i trochę się nacierpiałem, ale po czasie nie zamieniłbym nawet na pół rozmiaru większe. Nie wiem czy w loafersach, na innym kopycie (?) iść w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 28 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2019 Pozwolę sobie odpowiedzieć sam na powyższe pytanie. Kopyto użyte w loafersach okazało się lepiej dopasowane i wygodniejsze od tego w monkach. Prawą stopę mam trochę szerszą i tam czuje lekki ucisk na szerokość, na długość jest idealnie. Co też warte zauważenia, w loafersach o wiele lepiej trzymana jest pięta (jest wężej). W cenie 950 złotych był to dla mnie bardzo dobry zakup. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki70 Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z kopytem 401? Może jakieś odniesienia do Yanko 915 albo AS 724? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bratdominik Napisano 29 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2019 Orwelle z wygranego konkursu Herringshoes. Czasami wystarczy odrobina wysiłku i fanty same wpadają. Kopyto 160, wydłużone, sporo miejsca w palcach, śródstopie smukłe, nie od razu moja stopa czuła się w nich komfortowo, ale skóra się dopasowała. Odrobinę twarda krawędź języka, ale liczę na to, że z czasem zmięknie i nie będzie się wbijać. Sama skóra bardzo miękka w dotyku, zobaczymy jak się będzie łamać i starzeć. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2019 Super, gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 29 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2019 Niech się dobrze noszą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr B Napisano 22 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2020 W sklepach stacjonarnych Klasycznebuty w Gdańsku i Warszawie pojawiły się dwie pary (UK 7 i 7,5) Carlosów produkowane przez fabrykę raz na rok w ilości kilku par i rozsyłane do największych dystrybutorów mających sklepy stacjonarne. Butów nie ma na stronie, kolor to jasny brąz, oksfordy, całkiem oryginalny wygląd i linia, ale jednocześnie bez udziwnień, niewielkie brogowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groundnuty Napisano 10 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2021 Panowie, CS odpalił GMTO i myślę nad zakupem takich butków: https://www.santosshoes.com/en/gmto-shoes-for-men/gmto-shoes-for-men/gmto-9846 dotychczas jestem bardzo zadowolony z CS - mam kilka par - choć mam porównanie jedynie z Loake z Herring. Nie miałem wcześniej do czynienia z GMTO. Co myślicie w kontekście ceny/wyglądu/całego GMTO itp? Z góry dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 7 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2021 Hej Wiecie czemu rozmiarówka CS wygląda na przebraną? Miałbym ochotę na taki model, ale w sklepie klasycznebuty jest tylko 1 rozmiar. https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-9098-Guimaraes/7411 Co ciekawe na stronie CS ten model w ogóle nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 7 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2021 11 minut temu, JakubAnderwald napisał: Hej Wiecie czemu rozmiarówka CS wygląda na przebraną? Miałbym ochotę na taki model, ale w sklepie klasycznebuty jest tylko 1 rozmiar. https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-9098-Guimaraes/7411 Co ciekawe na stronie CS ten model w ogóle nie występuje. Ten model był przeceniony podczas Black Week/ Friday (jak zwal, tak zwal ) o ok 300 zl, wiec pewnie wtedy mógł się rozejść… Swoja droga ładne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 7 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2021 W Gdańsku twierdzą że czarny piątek szczyścił im magazyny do cna. Tych z linku fizycznie nie mieli.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 8 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2021 Hej Wiecie czemu rozmiarówka CS wygląda na przebraną? Miałbym ochotę na taki model, ale w sklepie klasycznebuty jest tylko 1 rozmiar. https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-9098-Guimaraes/7411 Co ciekawe na stronie CS ten model w ogóle nie występuje.Z tego co wiem to KB nie zawsze zamawiały do produkcji modele wybrane przez producenta na dany sezon. Lokalne trendy pewnie nadal istnieją. Klientom w różnych krajach „serce bije szybciej” na widok innych modeli (Stąd pewnie brak tych butów w sklepie CS).Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 8 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2021 11 godzin temu, JakubAnderwald napisał: Hej Wiecie czemu rozmiarówka CS wygląda na przebraną? Miałbym ochotę na taki model, ale w sklepie klasycznebuty jest tylko 1 rozmiar. https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-9098-Guimaraes/7411 Co ciekawe na stronie CS ten model w ogóle nie występuje. Też polowałem na te buty, dostałem od KB informację, że planowane jest uzupełnienie rozmiarówki. Ten model zdaje się był dostępny już w zeszłym roku, stąd rozmiarówka praktycznie zniknęła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 13 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2021 Czy z tego powinienem wnioskować, że producenci działają tak, że produkują jedną dużą partię danych butów i potem czekają aż wszystko zejdzie? Jakoś byłem przekonany że produkują na bieżąco to, co schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 13 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2021 Czy z tego powinienem wnioskować, że producenci działają tak, że produkują jedną dużą partię danych butów i potem czekają aż wszystko zejdzie? Jakoś byłem przekonany że produkują na bieżąco to, co schodzi.Obowiązuje kolejka w zamówieniach. Sklepy na swoje zamówienia czekają nawet po kilka miesięcy od chwili opłacenia zamówienia. Nikt raczej nie mrozi kapitału w magazynach (chyba,że robi zapasy samych surowców). Niezależnie od tego część produkcji jest dostępna od ręki -rotacyjnie są to najczęściej „mocno” sezonowe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 13 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2021 Spodziewałem się jednak produkcji bardziej na bieżąco, a tu wychodzi że producent zbiera jakieś preordery - tylko od sklepów a nie klientów docelowych ciekawe, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 7 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2022 Sklep klasyczne buty na temat CS 8865 odpisał Cytat bardzo mi przykro, ale póki co nie planujemy uzupełnić rozmiarów z tego modelu. Kurde, nie dość że zwykle mam problem z brakiem rozmiaru butów (UK 12,5/13) to jeszcze jak się znajdzie model który mi się podoba u producenta który robi takie rozmiary, to się okazuje że to model endemiczny dla 1 rynku i nie będzie go więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-9713-Handgrade-Oxford/7755 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 Czyż mnie oczy nie mylą i w końcu dali model z ukrytym szyciem, trzeba będzie się przejść i obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi