Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Carlos Santos

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przyszły do mnie moje pierwsze Carlosy. Wstawiam zdjęcia porównawcze kopyt. Burgundowe Yanki kopyto 915F rozm. 8. Środkowe to Meerminy na Olfe także rozmiar 8. No i derby w średnim brązie od CS rozm. 7.5. na kopycie 397. Z nich wszystkich najbardziej obszerne są właśnie CS. Dużo miejsca na wysokość w palcach i dystalnym odcinku śródstopia. Obszerne także w podbiciu (może także dlatego, że to derby). Mam strasznie niewymiarowe stopy, wysokie podbicie i płaskie śródstopie, dość szerokie. W Yankach po kilku wyjściach jest bardzo wygodnie. Z Meerminami wciąż walczę, natomiast CS są wygodne od samego początku. Rozmiar 7 byłby za mały, głównie na długość i szerokość. 

unnamed (1).jpg

unnamed.jpg

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2
  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ma ktoś może porównanie kopyt od CS'a w ich monkach i loafersach, oferowanych przez Klasyczne Buty? Monki mam w rozmiarze 8 i trochę się nacierpiałem, ale po czasie nie zamieniłbym nawet na pół rozmiaru większe. Nie wiem czy w loafersach, na innym kopycie (?) iść w górę?

Opublikowano

bb1babc142e2434367ebf6b0a1ca693e.jpg
Pozwolę sobie odpowiedzieć sam na powyższe pytanie. Kopyto użyte w loafersach okazało się lepiej dopasowane i wygodniejsze od tego w monkach. Prawą stopę mam trochę szerszą i tam czuje lekki ucisk na szerokość, na długość jest idealnie. Co też warte zauważenia, w loafersach o wiele lepiej trzymana jest pięta (jest wężej). W cenie 950 złotych był to dla mnie bardzo dobry zakup.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1
  • 5 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

W sklepach stacjonarnych Klasycznebuty w Gdańsku i Warszawie pojawiły się dwie pary (UK 7 i 7,5) Carlosów produkowane przez fabrykę raz na rok w ilości kilku par i rozsyłane do największych dystrybutorów mających sklepy stacjonarne. Butów nie ma na stronie, kolor to jasny brąz, oksfordy, całkiem oryginalny wygląd i linia, ale jednocześnie bez udziwnień, niewielkie brogowanie.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 11 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
11 minut temu, JakubAnderwald napisał:

Hej

Wiecie czemu rozmiarówka CS wygląda na przebraną? Miałbym ochotę na taki model, ale w sklepie klasycznebuty jest tylko 1 rozmiar.

https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-9098-Guimaraes/7411

Co ciekawe na stronie CS ten model w ogóle nie występuje.

Ten model był przeceniony podczas Black Week/ Friday (jak zwal, tak zwal :-) ) o ok 300 zl, wiec pewnie wtedy mógł się rozejść…

Swoja droga ładne buty.

Opublikowano
Hej
Wiecie czemu rozmiarówka CS wygląda na przebraną? Miałbym ochotę na taki model, ale w sklepie klasycznebuty jest tylko 1 rozmiar.

Z tego co wiem to KB nie zawsze zamawiały do produkcji modele wybrane przez producenta na dany sezon. Lokalne trendy pewnie nadal istnieją. Klientom w różnych krajach „serce bije szybciej” na widok innych modeli (Stąd pewnie brak tych butów w sklepie CS).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
11 godzin temu, JakubAnderwald napisał:

Hej

Też polowałem na te buty, dostałem od KB informację, że planowane jest uzupełnienie rozmiarówki. Ten model zdaje się był dostępny już w zeszłym roku, stąd rozmiarówka praktycznie zniknęła.

• Like 1
Opublikowano

Czy z tego powinienem wnioskować, że producenci działają tak, że produkują jedną dużą partię danych butów i potem czekają aż wszystko zejdzie? Jakoś byłem przekonany że produkują na bieżąco to, co schodzi.

Opublikowano
Czy z tego powinienem wnioskować, że producenci działają tak, że produkują jedną dużą partię danych butów i potem czekają aż wszystko zejdzie? Jakoś byłem przekonany że produkują na bieżąco to, co schodzi.

Obowiązuje kolejka w zamówieniach. Sklepy na swoje zamówienia czekają nawet po kilka miesięcy od chwili opłacenia zamówienia. Nikt raczej nie mrozi kapitału w magazynach (chyba,że robi zapasy samych surowców).

Niezależnie od tego część produkcji jest dostępna od ręki -rotacyjnie są to najczęściej „mocno” sezonowe modele.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sklep klasyczne buty na temat CS 8865 odpisał 

Cytat

bardzo mi przykro, ale póki co nie planujemy uzupełnić rozmiarów z tego modelu.

Kurde, nie dość że zwykle mam problem z brakiem rozmiaru butów (UK 12,5/13) to jeszcze jak się znajdzie model który mi się podoba u producenta który robi takie rozmiary, to się okazuje że to model endemiczny dla 1 rynku i nie będzie go więcej.

• 1 miesiąc temu...