Non Vid Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 4 godziny temu, lubo69 napisał: A zatem na stole jest opcja „my ze szwagrem”, aka „potrzymaj mi latte na sojowym”, aka „Adam Słodowy”. Ja proponuję najpierw wykonać telefon do Wielkiego Shoe. Koszt pewnie circa about 200zł, termin: jak lody puszczą. Wielki Shoe ciągle są solidni do tego typu robót? Słyszałem coś, że w zeszłym roku zmieniło się kierownictwo. 4 godziny temu, Velahrn napisał: 45 zl za farbe Fiebing's. To jest mega proste, zwłaszcza w wersji "na czarno". Przepraszam jeśli nie taką odpowiedź chciałeś uzyskać! Ja się sam nauczyłem malować obcasy po doświadczeniach z rożnymi rzeźnikami tzw. "szewcami". Obawiam się, że z moim poziomem zwinności manualnej, dokonałbym większej rzezi na tych butach, niż największy profesjonalny partacz. Cytuj
lubo69 Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 3 minuty temu, Non Vid napisał: Wielki Shoe ciągle są solidni do tego typu robót? Słyszałem coś, że w zeszłym roku zmieniło się kierownictwo. Pisałem o tym, że się pogorszyło, ale alternatywy na horyzoncie nie widać, dlatego sugerowałem wstępny sondaż telefoniczny (lub osobisty) przed zamówieniem usługi. 1 Cytuj
JakubAnderwald Opublikowano 8 Marca Zgłoś Opublikowano 8 Marca Robiłem ostatnio naprawę gumek w monkach Shoepassion. Wszystko zgodnie z oczekiwaniami - nietanio, termin liczony w miesiącach, zrobione dobrze Cytuj
JakubAnderwald Opublikowano 8 Marca Zgłoś Opublikowano 8 Marca Mam farbę do krawędzi tarrago edge dressing. Co chcę jej użyć, to zasycha mi gąbka na końcu buteleczki. Czasami udawało się jeszcze przecisnąć trochę farby przez nią, dzisiaj musiałem już otworzyć butelkę, wylać farbę przez szyjkę na krawędź buta i dopiero rozsmarować ją tą gąbeczką. Czy ktoś się uporał z takim problemem? Cytuj
saphir.pl Opublikowano 8 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca To klasyka dla aplikatorów gąbkowych w zakresie wielu produktów. Zgodnie z adnotacją że SPOSOBU UŻYCIA: ”Wskazówka! Po użyciu dokładnie wypłukać aplikator (gąbkę), by uniknąć zasuszenia i sklejenia dozownika.” Trwa to chwilę, a znacznie wydłuża żywotność aplikatora. Jeżeli gąbka jest zniszczona można równie skutecznie aplikować np. przy pomocy bawełnianej szmatki czy innej gąbki. Cytuj
JakubAnderwald Opublikowano 9 Marca Zgłoś Opublikowano 9 Marca To przegapiłem ten moment ze 2 lata temu Dzięki - może się uda odkleić ten dozownik, jak nie wodą to jakimś rozpuszczalnikiem. Cytuj
Zbyt Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca W dniu 18.02.2026 o 21:46, lubo69 napisał(a): Pisałem o tym, że się pogorszyło, ale alternatywy na horyzoncie nie widać, dlatego sugerowałem wstępny sondaż telefoniczny (lub osobisty) przed zamówieniem usługi. Czy to jest na podstawie jednej relacji spieprzonych butów użytkownika @Servetch , czy rzeczywiście aż tak się pogorszyło? Znam Mikołaja osobiście i wiem, że zależy mu na wysokiej jakości, a po ostatniej relacji nagle tutaj i na jakiś grupach na fb trafiam na negatywne opinie o działalności Wielki Shoe. Cytuj
Velahrn Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca 18 minut temu, Zbyt napisał(a): Czy to jest na podstawie jednej relacji spieprzonych butów użytkownika @Servetch , czy rzeczywiście aż tak się pogorszyło? Znam Mikołaja osobiście i wiem, że zależy mu na wysokiej jakości, a po ostatniej relacji nagle tutaj i na jakiś grupach na fb trafiam na negatywne opinie o działalności Wielki Shoe. Wiem, że ostatnio zmienił się właściciel (informacja pewna, od osoby z branży). Często oznacza to hmm... jakby to powiedzieć... nowe warunki pracy dla zespołu? Czyli "polską szkołę zarządzania" w wersji Januszowej... To tylko gdybanie, ale GDYBY tak było, i np. GDYBY solidarnie odeszło by dwóch czy trzech najbardziej doświadczonych szewców, i NAGLE zaczęli by piie@#$@ć zamówienia... to wszystko by się zgadzało. Cytuj
Servetch Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca Godzinę temu, Zbyt napisał(a): Czy to jest na podstawie jednej relacji spieprzonych butów użytkownika @Servetch , czy rzeczywiście aż tak się pogorszyło? Skoro już zostałem wywołaby do tablicy. Wielki Shoe poprosił o odesłanie butów, mają zdaje się wymienić w nich wszystko poza cholewką w ramach reklamacji. Będę informował co dalej. 2 Cytuj
Zbyt Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca @Servetch wierzę, że Mikołaj I ekipa wykonają top podeszwę, W takim razie. Cytuj
Butomator Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca W dniu 8.03.2026 o 20:20, JakubAnderwald napisał(a): Mam farbę do krawędzi tarrago edge dressing. Co chcę jej użyć, to zasycha mi gąbka na końcu buteleczki. Czasami udawało się jeszcze przecisnąć trochę farby przez nią, dzisiaj musiałem już otworzyć butelkę, wylać farbę przez szyjkę na krawędź buta i dopiero rozsmarować ją tą gąbeczką. Czy ktoś się uporał z takim problemem? Tez myślałem ostatnio o takiej paście, ale... czy warto? Efekt jest trwały czy jednorazowy? Byłbym wdzieczny za jakieś opinie na temat jej użytkowania. Uprzedzając pytania: Żonie porysował się obcas (słupek) w ulubionych butach i myślę, jak to odnowić. Cytuj
JakubAnderwald Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Trzeba odnawiać. Trzyma dłużej niż gdy po prostu nakładałem krem na krawędzie ale co parę miesięcy trzeba odnowić. Tylko jaka alternatywa? Jak nie będę malował to będę miał starte na jasno krawędzie podeszw Cytuj
Servetch Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia Mała kontynuacja mojej przygody z Wielkim Shoe. Właśnie mija osiem tygodni od odesłania butów. Miały być gotowe po trzech, nie mam żadnych informacji o postępie prac. Mamy wiosnę, moja zona jest coraz bardziej zaniepokojona o swoje buty. Cytuj
Velahrn Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2 godziny temu, Servetch napisał(a): Mała kontynuacja mojej przygody z Wielkim Shoe. Właśnie mija osiem tygodni od odesłania butów. Miały być gotowe po trzech, nie mam żadnych informacji o postępie prac. Mamy wiosnę, moja zona jest coraz bardziej zaniepokojona o swoje buty. Może zatrudnili u siebie pewnego szewca z forum, który był znany z tego, że buty trzymał po kilka lat ? 1 Cytuj
Servetch Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia Ostatnia informacja jaka mam, z polowy marca, to taka, ze teraz naprawa reklamacji zajmuje się szewc zajmujący się zwykle butami miarowymi. Cytuj
Servetch Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia Sytuacja nabiera rumieńców. Wielki Shoe butów w dalszym ciągu mi nie odesłał, za to konieczną naprawę opisuje coraz barwniej. Buty zostały odesłane im w połowie lutego, ta wiadomość jest z 20 kwietnia. Cytat uznaliśmy Pana reklamację w taki sposób, że Pana butami zajmuje się mistrz szewski wykonujący u nas obuwie na miarę. Wszystko po to, aby nie zostawić Pana w poczuciu, że wykonaliśmy tę naprawę źle i w sposób który nie jest satysfakcjonujący dla Pana żony. Naprawa wykonywana przez mistrza obuwia miarowego oznacza, że czas jej realizacji jest dłuższy od tego który przypada na realizację bezpośrednio w naszej pracowni. Wszystko dlatego, że musieliśmy stworzyć indywidualne kopyto tak aby pasowało do butów Pana żony na którym budowany jest cały spód. Naprawa dobiega końca, więc w tym tygodniu zostanie nadana do Pana paczka. Jutro bądź pojutrze, w zależności od tego kiedy będzie u nas kurier. W kwestii ewentualnego zwrotu poczekajmy na moment, aż odbierze Pan buty i oceni swoją satysfakcję. Trudno nam bowiem przyznać by dokonać zwrotu, ze względu na to, że reklamację uznaliśmy i naprawę wykonujemy ponownie. 1 Cytuj
eye_lip Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia Ciekawa forma tej odpowiedzi - nawet nie wygląda na AI a bardziej na to jakby ktoś tłumaczył z (np. ukraińskiego) na polski swoimi siłami. Cytuj
Servetch Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia I teraz zastanawiam się, czy istnieje jeszcze jakaś szansa wyegzekwowania naprawy. Wyznaczyłem im czas do 30.04 na odesłanie butów. Potem dostaną grzeczne lecz stanowcze pismo dotyczące zwrotu zapłaconej kwoty i zadośćuczynienia za zniszczone buty. Cytuj
Velahrn Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 49 minut temu, Servetch napisał(a): I teraz zastanawiam się, czy istnieje jeszcze jakaś szansa wyegzekwowania naprawy. Wyznaczyłem im czas do 30.04 na odesłanie butów. Potem dostaną grzeczne lecz stanowcze pismo dotyczące zwrotu zapłaconej kwoty i zadośćuczynienia za zniszczone buty. Swoją drogą, próbowałem znaleźć zdjęcia tej pary, które chyba tu wrzucałeś, ale jakoś nie mogę. Pomożesz? Cytuj
Servetch Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia Jasne, to było tutaj: Reklamowana para Cytuj
Velahrn Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2 godziny temu, eye_lip napisał(a): Ciekawa forma tej odpowiedzi - nawet nie wygląda na AI a bardziej na to jakby ktoś tłumaczył z (np. ukraińskiego) na polski swoimi siłami. Też tak myślę, AI nie stosuje takich kulawych zwrotów ;). Cytuj
Manul Opublikowano 5 Maja Zgłoś Opublikowano 5 Maja Od kilku lat w cieple słoneczne letnie dni , użytkuję fajne espadryle z tkaniny bawełnianej o wzorze black watch . Niestety przydałoby się czyszczenie temu obuwiu . Obawiam się jednak , że przy nieuniknionym kontakcie w wodą , ta plecionka ( pochodzenia trawiastego ?) napęcznieje i espadryle stracą nie tylko fason , ale i moje serce . Jak sobie radzicie z odświeżaniem tego rodzaju obuwia ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi