Skocz do zawartości

SAPHIR MEDAILLE D'OR - PIELĘGNACJA BUTÓW Z NAJWYŻSZEJ PÓŁKI

saphir.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie Danielu. W mojej paczce z akcesoriami Saphir'a, jaką zamawiałem jeszcze przed świętami, w skład której Renomat (500 ml) również wchodził, otrzymałem wszystko ów Renomat'em zalane :/ ...profesjonalna i ekspresowana obsługa - kontakt z p. Agnieszką - jak najbardziej zatarła ten mały, nieprzyjemny incydent, aczkolwiek Saphir faktycznie mógłby pomyśleć na małym upgrad'em tej zakrętki.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Od jutra Poznaniacy nie muszą już płacić za wysyłkę :)

post-17-0-93474100-1394025173_thumb.jpg

W wyniku przesympatycznej i owocnej współpracy, pełna paleta produktów reprezentowanych przez nas marek znajdzie się u Tomka Milera

Będzie można wpaść i po Renomat, i po Juvacuir i po Renovating Cream i Pommadier w kolorze "Lot Trzmiela" :P

Zapraszamy

• 2 months later...
  • 4 weeks later...

Witam,

Jakiś czas temu kupiłem "zestaw podstawowy", tj. renowator Saphire, krem Tarrago i wosk Tarrago. Walczę o uzyskanie lustra, ale na razie chyba brakuje mi jeszcze trochę wprawy i/lub cierpliwości. Coś tam widać, ale efekt jest daleki od niektórych zdjęć zamieszczanych na tym forum.

Moje pytanie jest następujące: czy można porównać jakość produktów Tarrago, Saphire i Saphire Medaille d'or? Jak duża różnica jest pomiędzy Tarrago, a Saphire MD? Coś jak między woskiem Kiwi, a Tarrago? Na razie jestem zadowolony z jakości produktów Tarrago i zastanawiam się, czy dopłacając niewiele więcej do produktów Saphire efekt powali mnie z nóg. 

Proponuję dokładnie przestudiować wątek poświęcony temu zagadnieniu. Znajduje się tam sporo porad od przechodzących przez tę samą katorgę Kolegów :)

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/203-lustrzany-po%C5%82ysk/

Najczęściej u początkujących problem jest z:

-kiepskiej jakości skórą, która nie specjalnie chce współpracować

-zbyt mocnym natłuszczeniem nosków i pięt (na natłuszczonej skórze bardzo ciężko osiągnąć Mirror Shine)

-zbyt szybkim stosowaniu wody lub jej nadmiarem (jeżeli najpierw nie zbudujemy na powierzchni skóry kilku dobrze utwardzonych warstw wosku, nawet niewielka ilość wody w połączeniu z tarciem może nawet uszkodzić oryginalne wykończenie)

Co do porównywania produktów ... środków konkurencyjnych staram się nigdy nie krytykować. Środki Saphir mają inną specyfikę i skład niż Tarrago. Czy różnica jest duża, i jak duża? Opinie są skrajnie różne - tu trzeba po prostu spróbować i przekonać się na "własnej skórze" ;) Jedno jest pewne - nawet z pastą Saphir Medaille d'Or dla początkującego uzyskanie lustrzanego połysku nie jest wcale takie łatwe. Ale jak już się załapie, to leci :))))))

Jestem pewien, że teraz z nową wiedzą "lustro" się w końcu pojawi.

Co do porównywania marek, to chyba się nie zrozumieliśmy - chodzi mi o relacje Tarrago, a SMdO. Oba produkty są w sklepie multirenowacja.pl, stąd moje pytanie. Ponieważ dalej w treści pojawia się "opinie są skrajnie różne" to zakładam, że jeśli sam się nie przekonam, to nikt mi nie da jednoznacznej odpowiedzi. 

• 3 weeks later...

Mam pytanie do Daniela. Kolega ma dużą torbę LV w której część elementów m.in. rączki wykonana jest ze skóry która wygląda surowo, jak jucht albo coś podobnego - na pewno naturalna roślinnie garbowana. W wielu miejscach np. rączkach ściemniała - kolega woli aby to było nadal jasne, jak można doprowadzić skórę do pierwotnego stanu? 

Też się chętnie do pytania podłącze. Ja gdzieś czytałem, że przy tym rodzaju skóry można użyć mydła do skór a potem potraktować roztworem kwasu cytrynowego który "wyciśnie" brud i tłuszcz w porach na zewnątrz. Badź co bądź to tylko gdybanie i tak przy LV nie zaryzykowałbym bez sprawdenia najpierw tego sposobu. Wiem, że magicy od rekonstrukcji  histotycznej podobnym sposobem przwracali do życia "wykopkowe" ładownice WWII.

Mam pytanie do Daniela. Kolega ma dużą torbę LV w której część elementów m.in. rączki wykonana jest ze skóry która wygląda surowo, jak jucht albo coś podobnego - na pewno naturalna roślinnie garbowana. W wielu miejscach np. rączkach ściemniała - kolega woli aby to było nadal jasne, jak można doprowadzić skórę do pierwotnego stanu? 

Podobno wręcz powinna ciemnieć. W torebkach wszystkich moich znajomych posiadaczek LV skóra w tym miejscu ściemniała, i w salonach mówią, że właśnie jest to naturalny, normalny i wręcz oczekiwany proces. Byłem świadkiem sceny w sklepie, gdzie kupująca żądała egzemplarza z taką ciemną rączką, jak mają koleżanki, a nie z jasną :-) . Faktem jest, że ciemnienie skóry jest równomierne, a nie w niektórych miejscach.