Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świetny pomysł, ale... :) zrobiliście produkt do wszystkiego, czyli ja jej nie kupię.

Z mojego punktu widzenia łyżka 30 cm jest zbyt długa na podróżną i za krótka na domową. Cenię sobie komfort, jaki daje 60 cm łyżka z IKEA. Taka długość jest dla mnie optymalna. A podróżna powinna być jak najkrótsza. :)

Dziurka to dobra rada.

Opublikowano

W końcu :) I cenowo dość przystępna. Przy okazji - Daniel jak wygląda sprawa wprowadzenia do waszej oferty produktów hanger project ?

Pierwszy kwartał nowego roku to dość duża reorganizacja po naszej stronie i kilka rodzących się projektów przesunięto w czasie. Sprawa z Hanger została zawieszona i w tej chwili nie potrafię ostatecznie potwierdzić czy pchniemy temat.

Opublikowano

Świetny pomysł, ale... :) zrobiliście produkt do wszystkiego, czyli ja jej nie kupię.

Z mojego punktu widzenia łyżka 30 cm jest zbyt długa na podróżną i za krótka na domową. Cenię sobie komfort, jaki daje 60 cm łyżka z IKEA. Taka długość jest dla mnie optymalna. A podróżna powinna być jak najkrótsza. :)

Dziurka to dobra rada.

Francuzi twierdzą, że to optimum :P

Mi na domówkę pasuje, w podróż ... mniej ... chociaż w te wielkie walizki małżonek zazwyczaj wszystko wlezie :)

Opublikowano

Kilka osób już mnie terroryzowało w temacie, zatem organizuję krótkie konsultacje społeczne :)

1. Czy szerokość 3,5 mm będzie ok?
  2. Jakie kolory?
    - czerń
    - 3-4 odcienie brązu
    - granat
    ... czy próbujemy szerzej: zieleń, oliwka, żółte, czerwień, róż, fiolet ... ?
Opublikowano

Kilka osób już mnie terroryzowało w temacie, zatem organizuję krótkie konsultacje społeczne :)

1. Czy szerokość 3,5 mm będzie ok?
  2. Jakie kolory?

- czerń

- 3-4 odcienie brązu

- granat

... czy próbujemy szerzej: zieleń, oliwka, żółte, czerwień, róż, fiolet ... ?

1. To chyba o milimetr szersza niż z podanego linka? Powem tak, jeśli przechodzi przez standardowe oczka na sznurówki, to super :).

2. Na pewno największym zbyciem cieszyłyby się czarne / brązowe. Ja prywatnie zamawiam sobie beżowe :). Szczerze, to możesz zamówić wszystkie nietypowe kolory w niewielkich ilościach, na pewno znajdą się chętni(ktoś te czerwone i zielone kremy do butów w końcu kupuje).

Opublikowano

...:/ zadam być może głupie i trywialne pytanie, aczkolwiek: czy wystarczającą jest jedna szczotka do nakładania różnego koloru past / kremów, czy raczej wskazane jest aby jedną szczotkę używać do jednego koloru...? ...np. pasty / kremy w kolorze ciemny brąz oraz mahoń...(?)

Opublikowano

Ja mam osobną szczotkę, ale tylko do czarnego koloru. Druga obsługuje całą resztę.

Z kolei do kremów używam takiego małego ustrojstwa, które miałem w zestawie z elektryczną maszynką do golenia Brauna. Co prawda syntetyk, ale się sprawdza i łatwo ją wyczyścić (nie zbiera koloru) po każdym użyciu. 

Opublikowano

Ostatnio na blogu Mr vintage użytkownik Piotr napisał coś takiego:

"Istnieją środki do pielęgnacji w postaci specjalnych kremów, dających po położeniu matowe wykończenie. Mają przy tym silną moc krycia, więc doskonale nadają się również do regeneracji obuwia. Niestety, środki takie są praktycznie nie do dostania w detalu."

Czy Saphir mógłby to potwierdzić albo zaprzeczyć?

Opublikowano

Nie wiem co Piotr miał na myśli i czemu konkretnie dany produkt ma służyć. "Nie do dostania w detalu", także domyślam się, że dystrybuowany w dużych przemysłowych pojemnikach ... Garbarnie? Rzemiosło? Szewcy? ... ciężko zgadywać.

Natomiast mat w detalu można osiągnąć na różne sposoby. Kwestia konkretnego przypadku i dobrania optymalnego rozwiązania.

• Zastosowanie Renomatu
  • Jeżeli nie wypolerujesz na błysk kremu Pommadier buty nie będą się nadmiernie świeciły. Półmat/półpołysk do zrobienia.
  • Jeżeli zastosujesz Saphir Renovateur Cream, skóra będzie matowa. Po Creme Universelle też.
  • Jeżeli coś z pigmentem to Balsam Onguent Saphir również połysku zazwyczaj niemal nie daje.
  • Można próbować Saphir Juvacuir bez nadmiernej polerki
  • Jeżeli ma być renowacja z prawdziwego zdarzenia, można skórę potraktować farbą Saphir Teinture Francaise i nie wykańczać kremem - skóra będzie matowa. Jeżeli chcesz ja dodatkowo zabezpieczyć, możesz wykończyć ją matowym lakierem wykończeniowym lub potraktować Creme Universelle ...

Kilka przykładów, jak skóra prezentuje się po farbie Saphir Tinture:

post-17-0-61601000-1388920040_thumb.jpg

post-17-0-30254300-1388920041_thumb.jpgpost-17-0-07022400-1388920042_thumb.jpg

Dla zobrazowania różnicy:

Po malowaniu:

post-17-0-27229600-1388920060_thumb.jpg

Po wykończeniu i polerowaniu:

post-17-0-01849700-1388920061_thumb.jpg

Można kombinować i na inne sposoby :)
Wszystko kwestia konkretnej potrzeby oraz próby na konkretnej skórze w celu weryfikacji.

Pozdrawiam

Opublikowano

To taki mocno odżywczy Pommadier w płynie :)

Produkt dość mocno natłuszcza, także tam gdzie chcesz mieć lustro, lepiej pominąć, ale na pracujące części cholewki nie bałbym się.

Zrób próbę na małym skrawku i jak szafa gra, to śmiało - byle w minimalnych dawkach, bo 500ml to na cały kontener butów wystarczy :)

Edit:

No i oczywiście ten balsam występuje w macie dla zainteresowanych :)