kset Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 p. Tadeusz Górka ale jak podciągnę rękaw koszuli, to nie będzie wystawał. chodzi mi o to, że mam wyżej zapięty na zdjęciu. mam dwa guziki, jeden jest ciaśniej i wtedy mi się opina na ręce trochę wyżej. gdy zapinam na pierwszy guzik, to z linijką w ręce od jednego do dwóch cm mankietu wystaje. płaszcz kończy mi się na pierwszej kostce kciuka, szczególnie na to zwracałem uwagę, tak powinno być, potem 2,5 cm do mankietu koszuli i kolejne 1-2 cm do mankietu marynarki. poszetka rzeczywiście pozostawia trochę do życzenia. ale brakuje mi inaczej takiego kolorystycznego akcentu na marynarce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 hah, i wystaje tylko że do zdjęcia mam ciaśniej zapięty mankiet. jak tylko zapnę luźno, to wystaje min. 1 cm Sa za dlugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Moim zdaniem dobrym sprawdzianem długości rękawów (i koszuli, i marynarki) jest to, czy da się wygodnie umyć ręce bez zamoczenia rękawów. W przypadku pokazanego zdjęcia nie jest to dla mnie oczywiste, więc skłaniam się ku opinii eye_lip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bryksy Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Ja też uważam, że ciut przy długie - przynajmniej na tych zdjęciach. Myśl przewodnia: pokażmy mankiety ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Zestaw świetny (szczególnie buty!) tyle że tutaj również wydaje mi się że rękawy tak w marynarce jak i koszuli są za długie ... Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Super spodnie, fajne loafersy. Na pierwszym zdjeciu powiedzialbym, ze krawat jest bordowy A moze rekawy sa odrobine za szerokie na dole? To nie uwaga tylko pytanie: Czy punkt srodkowy moglby tutaj byc o 2 cm nizej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 @xkoziol moje pierwsze wrażenie jest - coś dziwnego. Wydaje mi się, że jesteś bardzo pogrubiony w pasie i sprawiasz wrażenie takiego pasibrzucha. Może gdyby była twarz by tego nie było, nie wiem, ale takie odnoszę wrażenie. Kolory fajne, bardzo wiosennie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 @xkoziol: zgadzam się z przedmowca, cos jest dziwnego. Moze to kwestia swiatla i optycznie jest cos zachwiane? Rekawy marynarki moim zdaniem za szerokie, koszuli nie komentuje, bo wyglada na to, ze nierowno ulozyla sie podczas nakladania marynarki (stad widoczny tylko jeden mankiet). Buty sprawiaja wrazenie schodzonych, ale nie w pozytywnym sensie. Kolorystycznie trudno ocenic ze wzgledu na sztuczne swiatlo, moze sprobuj zrobic kilka zdjec w dzien przy naturalnym oswietleniu? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Bardzo fajne zestawienie faktur, wzorów. Jest bardzo casualowo, a jednocześnie klasycznie. Poza zniekształcającym zdjęciem przyczepiłbym się jeszcze do węzła krawata, moim zdaniem lepiej wyglądałby węższy. Kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Mam podobne buty i pomimo, ze sa niemal nowe, na stopach wygladaja na dosc "zmeczone zyciem". Wynika to z tego, ze mam szerokie stopy, a konstrukacja loafersow jest raczej miekka. W sztywnych loafersach z grubej skory nie mam tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Rękawy marynarki są za długie. Mankiet koszuli ewidentnie naciągnięty. Poza tym bardzo fajne kolory i zamszowe akcenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Rękawy marynarki są za długie. Mankiet koszuli ewidentnie naciągnięty. Poza tym bardzo fajne kolory i zamszowe akcenty. Zgadzam się. I rzy wiosennym luzie spodnie mogłyby być krótsze. Ale ogólnie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Proszę o komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Zdjęcia robione telefonem, ponieważ aparat nie zmieścił mi się do bagażu podręcznego - stąd też tak tragiczna ich jakość i przekłamywanie kolorów. Ostatnie zdjęcie marynarki zdecydowanie najlepiej oddaje jej stan faktyczny - faktura i kolor są najbardziej zbliżone do realnych. Marynarka - Vistula MTM Koszula - 1.,3. Christian Berg, 2. Thomas Pink Krawat - Drakes London Spodnie - Savile Row Co. Poszetka - Len 100% self-made Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 @ Immune - Fajny zestaw. Marynarka świetnie leży. @ Michał- Mam mieszane uczucia. Niby wszystko ładnie tylko coś ten szczelnie zawinięty szalik sugeruje że jest o 10 stopni za zimno na ten strój . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 @Michał - mi się b. podoba, wreszcie wiosenny luz nie tylko w ubiorze, ale i w pozie.. Szalik cacy - w końcu to jednak wiosna, nie lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Michal - bardzo fajny zestaw, jednak też przychylam się do opinii kolegi powyżej. Może warto popracować nad bardziej frywolnym wiązaniem szalika? Buty super. Immune - super zestaw, świetnie dobrany. Szkoda, że nie widać dokładniej spodni i butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Proszę o komentarze. Choć nie przepadam za szalikami Burberry, to całość bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Immune świetny zestaw , szczególnie na 1 zdjęciu . Przypominasz na nim trochę Lucky'iego Luciano Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Immune obowiązkowo wrzuć lepsze zdjęcia i zdecydowanie częściej udzielaj się w tym wątku:) Cóż mogę powiedzieć, jest świetnie. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Zdjęcia robione telefonem, ponieważ aparat nie zmieścił mi się do bagażu podręcznego - stąd też tak tragiczna ich jakość i przekłamywanie kolorów. Ostatnie zdjęcie marynarki zdecydowanie najlepiej oddaje jej stan faktyczny - faktura i kolor są najbardziej zbliżone do realnych. Marynarka - Hackett London Koszula - 1.,3. Christian Berg, 2. Thomas Pink Krawat - Drakes London Spodnie - Savile Row Co. Poszetka - Len 100% self-made Wszystko wydaje się być bardzo fajnie dopasowane. Standardy SF na forum.bespoke.pl - to się nieczęsto zdarza. Aż chciałoby się żebyś dysponował fotografem takim jak Macaroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 styleforum.net http://www.styleforum.net/showthread.ph ... 5&page=125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Buty: Pierre Cardin sklep: Pierre Cardin Galeria Krakowska cena: poniżej 500 zł Spodnie: od garnituru Jake*s przerobione przez krawca na szelkowe Skartepki: Hugo Boss (nie służyło im suszenie w mikrofalówce w dużym pośpiechu przed wyjazdem) sklep: P&C GK cena: 80 zł/2 pary (szukam jakichś lepszych, ktoś mógłby polecić?) Koszula: Tommy Hilfiger sklep: P&C GK cena: 330 zł Szelki: nołnejm, kupione w pasmanterii na ul. Św. Krzyża u miłego starszego pana, cena: 34,50 zł (świetna inwestycja ) Sweter: Paul Rosen 100% kaszmir Loro Piana, sklep: P&C GK cena: 300 zł (w bardzo dobrej przecenie) Mam pytanie następujące - czy da się coś zrobić, żeby kieszenie nie wyglądały na wyładowane kamieniami? mam w nich portfel, telefon i pilota od bram, nie mam gdzie schować, a mieć muszę. "coś zrobienie" mam oczywiście na myśli na etapie projektowania spodni, składania zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Proponuję kupić teczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi