Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

p. Tadeusz Górka

ale jak podciągnę rękaw koszuli, to nie będzie wystawał. chodzi mi o to, że mam wyżej zapięty na zdjęciu. mam dwa guziki, jeden jest ciaśniej i wtedy mi się opina na ręce trochę wyżej. gdy zapinam na pierwszy guzik, to z linijką w ręce od jednego do dwóch cm mankietu wystaje. płaszcz kończy mi się na pierwszej kostce kciuka, szczególnie na to zwracałem uwagę, tak powinno być, potem 2,5 cm do mankietu koszuli i kolejne 1-2 cm do mankietu marynarki.

poszetka rzeczywiście pozostawia trochę do życzenia. ale brakuje mi inaczej takiego kolorystycznego akcentu na marynarce...

@xkoziol: zgadzam się z przedmowca, cos jest dziwnego. Moze to kwestia swiatla i optycznie jest cos zachwiane? Rekawy marynarki moim zdaniem za szerokie, koszuli nie komentuje, bo wyglada na to, ze nierowno ulozyla sie podczas nakladania marynarki (stad widoczny tylko jeden mankiet). Buty sprawiaja wrazenie schodzonych, ale nie w pozytywnym sensie. Kolorystycznie trudno ocenic ze wzgledu na sztuczne swiatlo, moze sprobuj zrobic kilka zdjec w dzien przy naturalnym oswietleniu?

Pozdrawiam,

dsc.

Zdjęcia robione telefonem, ponieważ aparat nie zmieścił mi się do bagażu podręcznego - stąd też tak tragiczna ich jakość i przekłamywanie kolorów. Ostatnie zdjęcie marynarki zdecydowanie najlepiej oddaje jej stan faktyczny - faktura i kolor są najbardziej zbliżone do realnych.

Marynarka - Vistula MTM

Koszula - 1.,3. Christian Berg, 2. Thomas Pink

Krawat - Drakes London

Spodnie - Savile Row Co.

Poszetka - Len 100% self-made

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zdjęcia robione telefonem, ponieważ aparat nie zmieścił mi się do bagażu podręcznego - stąd też tak tragiczna ich jakość i przekłamywanie kolorów. Ostatnie zdjęcie marynarki zdecydowanie najlepiej oddaje jej stan faktyczny - faktura i kolor są najbardziej zbliżone do realnych.

Marynarka - Hackett London

Koszula - 1.,3. Christian Berg, 2. Thomas Pink

Krawat - Drakes London

Spodnie - Savile Row Co.

Poszetka - Len 100% self-made

Wszystko wydaje się być bardzo fajnie dopasowane. Standardy SF na forum.bespoke.pl - to się nieczęsto zdarza. Aż chciałoby się żebyś dysponował fotografem takim jak Macaroni.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Buty: Pierre Cardin sklep: Pierre Cardin Galeria Krakowska cena: poniżej 500 zł

Spodnie: od garnituru Jake*s przerobione przez krawca na szelkowe

Skartepki: Hugo Boss (nie służyło im suszenie w mikrofalówce w dużym pośpiechu przed wyjazdem) sklep: P&C GK cena: 80 zł/2 pary (szukam jakichś lepszych, ktoś mógłby polecić?)

Koszula: Tommy Hilfiger sklep: P&C GK cena: 330 zł

Szelki: nołnejm, kupione w pasmanterii na ul. Św. Krzyża u miłego starszego pana, cena: 34,50 zł (świetna inwestycja :D )

Sweter: Paul Rosen 100% kaszmir Loro Piana, sklep: P&C GK cena: 300 zł (w bardzo dobrej przecenie)

Mam pytanie następujące - czy da się coś zrobić, żeby kieszenie nie wyglądały na wyładowane kamieniami? mam w nich portfel, telefon i pilota od bram, nie mam gdzie schować, a mieć muszę. "coś zrobienie" mam oczywiście na myśli na etapie projektowania spodni, składania zamówienia.