Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Secondhand Dandy, oglądając Twoje wcześniejsze zdjęcia w salonie (obok manekina) i ostatnie "na murku w stylu preppy" mam wrażenie, że to inna osoba. Zestaw prezentowany w salonie wygląda wg mnie dużo lepiej głównie ze względu na odprasowanie elementów garderoby i dobre oświetlenie! Ten zestaw na murku jest taki jakby za bardzo niedbały. Drobne elementy tj.  lekko zrolowane skarpety, zagnieciony krawat i nogawki spodni, wypłowiałe barwy marynarki i dodatkowo tło czyli pomazane mury - to wszystko sprawia, że odbiór zestawu ze zdjęcia jest dużo mniej korzystny niż na to w rzeczywistości zasługuje. Zestaw ładny, fajne zgranie kolorystyki, ale zdjęcie "zabiera" oczekiwany efekt. Dodatkowo przekombinowanie w obróbce zdjęcia, jakieś mgły, rozmazania, esy-floresy, "wyssanie" koloru ze skóry twarzy to elementy obniżające odbiór skądinąd atrakcyjnego i inspirującego dla mnie zestawu.

Opublikowano

Piękny krawat tworzący udany duet z dość ciemną koszulą (denim?). Bardzo podoba mi sie przełamanie ciemnej koszuli i krawatu przez jaśniejszą marynarkę. Chocaż ja w takim zestawie byłbym mokry po 10 minutach!

Jakie spodnie do tego zestawu? Tylko nie mów, że cienki tweed:-)

Opublikowano

Wszystko co miałem dzisiaj na sobie jest z bardzo cienkich włókien ( wełna bawełna)   typowo wiosna-lato. Jechałem do pracy rowerem i nie byłem mokry:)

Spodnie brązowe z wełny czesankowej szyte w 100% ręcznie. Chciałem je kiedyś pokazać, ale nie zauważyłem, że wątek był już w koszu:)

Opublikowano

Z tym "gotowaniem" to znam takich którzy nawet przy intensywnym 1godz. Treningu spocą się tylko ba czole i takich którzy spocą się przy szybkim marszu. Obaj mają taką samą kondycję. Każdy organizm jest inny.