Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pisałem we wpisie, w dniu zdjęć pogoda zrobiła nam psikus i złe prognozy się nie sprawdziły. W pierwotnym zamyśle miałem mieć na sobie także płaszcz, z którego zrezygnowałem ze względu na temperaturę. 

Poniższe zdjęcie lepiej ukazuje relacje między kolorami krawata i marynarki :)

post-2656-0-23849700-1368354400_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1

Kolorystyka super, zestaw bardzo fajny tylko te kaloszki też mi nie pasują ;)

No dobrze, ale skoro brak plaszcza i zlej pogody to po co kalosze zostawione na nogach?

Gdyby nie te kaloszki to bardzo ladny zestaw, wezel tylko troche dla mnie zbyt szeroki.

Chciałem zaprezentować czytelnikom jeden ze sposobów ochrony skórzanego obuwia. Postanowiłem, że, mimo pewnego zgrzytu, zostaną na butach :)

Bardzo fajny zestaw, podoba mi się krawat, czy to sh?

Zawsze uda Ci się zakupić krawat w stanie do użytku? Czy może w jakiś sposób je odświeżasz?

Pozdrawiam,

Arthur Hastings

Tak, wyprodukowany przez angielskiego Tie Rack'a. Zazwyczaj nie wymagają żadnego specjalistycznego czyszczenia, wystarcza wietrzenie i ewentualnie zamknięcie w bawełnianym worku i umieszczenie w zamrażarce :)

niedziela... garnitur uszyty dla mojego ojca w 2007 roku przez firmę HUnter & lords z wełny Loro Piana Tasmanian 130, po dużej ingerencji krawieckiej trafił w końcu na mój grzbiet, w czym bardzo pomógł także Maciej Zaremba i z tego miejsca mu jeszcze raz bardzo dziękuję.

Te spodnie, to chyba model z najwyższym stanem w Twojej kolekcji, prawda? :)

Garnitur po ojcu - fajna sprawa, zazdroszczę.

Ja też.

Te spodnie, to chyba model z najwyższym stanem w Twojej kolekcji, prawda? :)

Ja też.

Miszo niewątpliwie "biodrówki" to nie są :) Nie mogę teraz znaleźć odpowiedniego wątku, więc podzielę się refleksją tu... rok temu brałem udział w uroczystościach w Toruniu, pisałem wtedy o męskim ubiorze. w niedzielę byłem w Warszawie także na komunii i baczną uwagę zwróciłem ma to w co Panowie są opakowani ...Nie jest bardzo dobrze, nie jest dobrze...Jest naprawdę źle!!nie znalałem nikogo o kim mógłbym powiedzieć, że zbliża się do poprawności ... Także  tym większa rola Forum i Stowarzyszenia , a nawiasem mówiąc Forumowcy nie chodzą do kościoła:):) najwidoczniej:)

Ładnie i udanie,oby ten rozpoczynający się tydzień był taki sam.

Constantin,czy marynarka z tego naprawdę ładnego garnituru

po ojcu nie jest ciut za ciasna w talii?

minimalnie jest, czekam aż krawcowa odpocznie i zobaczę co da się zrobić, krawcowa mnie już nienawidzi ...:)

• Oceniam pozytywnie 1