blue Napisano 20 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2013 Osobiście zrezygnowałbym z kamizelki, która tu nie pasuje, i dał jednoznacznie czarne spodnie (wydają mi się za jasne). Wtedy strój będzie nieco ekstrawagancki a la boheme, ale dla mnie całkiem do przyjęcia. To zrezygnuj, daj i będzie. On ma swój styl, Ty masz swój. To proste jak drut! Idac takim tokiem rozumowania, mozna zanegowac kazdy komentarz do kazdego zamieszczanego zestawu w tym watku. Zamieszczajacy ma swoj styl, komentujacy ma swoj. Chyba nie mniej proste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 20 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2013 4inHand, nie wiedziałem, że malujesz paznokcie I jakie niesamowicie giętkie ręce To samo pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 20 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2013 Osobiście zrezygnowałbym z kamizelki, która tu nie pasuje, i dał jednoznacznie czarne spodnie (wydają mi się za jasne). Wtedy strój będzie nieco ekstrawagancki a la boheme, ale dla mnie całkiem do przyjęcia. To zrezygnuj, daj i będzie. On ma swój styl, Ty masz swój. To proste jak drut! Bardzo słusznie, tak też zamierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INTELLIGENT Napisano 20 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2013 Dzisiaj zdecydowałem się na koszulę Winchester... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 20 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2013 Osobiście zrezygnowałbym z kamizelki, która tu nie pasuje, i dał jednoznacznie czarne spodnie (wydają mi się za jasne). Wtedy strój będzie nieco ekstrawagancki a la boheme, ale dla mnie całkiem do przyjęcia. To zrezygnuj, daj i będzie. On ma swój styl, Ty masz swój. To proste jak drut! Bardzo słusznie, tak też zamierzam. Trochę za ostro napisałem. Sorry. Tak czy inaczej chętnie zobaczę Twoją propozycję ubioru formalnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 20 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2013 Tu nie ma co proponować, ubiór formalny to ubiór formalny W dzień ten tam, Schreder lub Schneider (nigdy nie pamiętam, które jest niemieckim premierem a które francuskim telewizorem), wieczorem za przeproszeniem tuxedo (ach, Tuxedo Junction...). A do ślubu czy do prezydenta no to już tak zwany w sklepach ślubnych surdut (he-he, imbecyle!) lub ten, no, nie ma co ukrywać, frak... Ale tak naprawdę, to granatowy smoking Craiga z ostatniego Bonda nie schodzi mi ze zwojów mózgowych. To było naprawdę coś. To chcę mieć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 21 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 21 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2013 Bardzo elegancki garnitur, materiał w starym stylu, jak z reklamy z lat 50. Dla mnie bomba. Czy rozważałes również inne krawaty? I co z kapeluszem, to aż woła o kapelusz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tieandi Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Bardzo elegancki garnitur, materiał w starym stylu, jak z reklamy z lat 50. Dla mnie bomba. Czy rozważałes również inne krawaty? I co z kapeluszem, to aż woła o kapelusz!Dzięki. Jasne, dodatki jak najbardziej mogą być inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 To mój debiut w CMDNS, zaczynam z niskiej półki, od dżinsów ale obiecuje poprawę czwartkowe wyjście na piwo u mnie skończyło sie tak: (jutro wolne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 @MCsel bardzo miło. że debiutujesz w tym wątku, odniosę się do proporcji tej marynarki, która jest... Nie noś jej po prostu..to, ze jest za krótka widzisz pewnie sam na zdjęciu, moim zdaniem w ramionach tez jest za mała, ale dzięki za prezentacje służy ona Tobie jak i innym początkującym forumowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Marynarka faktycznie mocno krótka, jednak ze zdecydowanymi opiniami ("nie noś") wstrzymałbym się do momentu obejrzenia całej sylwetki. Natomiast wygląda na bardzo dopasowaną, możesz w niej oddychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Marynarka faktycznie mocno krótka, jednak ze zdecydowanymi opiniami ("nie noś") wstrzymałbym się do momentu obejrzenia całej sylwetki. Natomiast wygląda na bardzo dopasowaną, możesz w niej oddychać? Wbrew pozorom mogę w niej oddychać, co wiecej mam kilka cm zapasu w talii. Być może dlatego, że zdjecie zostało zrobione po przyjściu do domu, marynarka przez swoje pogięcie wyglada na za ciasą. oddam do pralni, zrobię nowe zdjecie, wtedy ocenimy czy cos z niej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 @MCsel Marynarka zdecydowanie za krotka, ale co do obszernosci to juz kwestia gustu. Nie wyglada na specjalnie bardziej ciasna niz wiekszosc ubran w nowym Bondzie, a za to ladnie podkresla meska sylwetke (chyba ze to tylko w tym ujeciu klatka wyszla tak efektownie) (btw. gdyby ktos stosunkowo watly zalozyl tak ciasna marynarke wygladalo by to moim zdaniem zdecydowanie gorzej). Mi tam sie podoba! (poza dlugoscia oczywiscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 @MCsel Marynarka zdecydowanie za krotka, ale co do obszernosci to juz kwestia gustu. Nie wyglada na specjalnie bardziej ciasna niz wiekszosc ubran w nowym Bondzie, a za to ladnie podkresla meska sylwetke (chyba ze to tylko w tym ujeciu klatka wyszla tak efektownie) (btw. gdyby ktos stosunkowo watly zalozyl tak ciasna marynarke wygladalo by to moim zdaniem zdecydowanie gorzej). Mi tam sie podoba! (poza dlugoscia oczywiscie) A niech tam, pochwale się jak na reprezentanta Polski przystało mam całkiem niezłą "klatę" Jest jakiś sposób żeby zyskać trochę na długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Jedyny sposób to kupno dłuższej marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Jedyny sposób to kupno dłuższej marynarki. Tak tez myślałem, ile dłuższej waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 okolice końca rozporka:) przejrzyj zdjęcia kolegi Niedziela w świątyni fast feszyn: http://mosze.blogspot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanguineus Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 @MCsel Marynarka zdecydowanie za krotka, ale co do obszernosci to juz kwestia gustu. Nie wyglada na specjalnie bardziej ciasna niz wiekszosc ubran w nowym Bondzie, a za to ladnie podkresla meska sylwetke (chyba ze to tylko w tym ujeciu klatka wyszla tak efektownie) (btw. gdyby ktos stosunkowo watly zalozyl tak ciasna marynarke wygladalo by to moim zdaniem zdecydowanie gorzej). Mi tam sie podoba! (poza dlugoscia oczywiscie) A niech tam, pochwale się jak na reprezentanta Polski przystało mam całkiem niezłą "klatę" Jest jakiś sposób żeby zyskać trochę na długości? Trochę zaskakujące - po kolarzu spodziewałbym się raczej rozbudowanych ud, a nie klatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 @MCsel Marynarka zdecydowanie za krotka, ale co do obszernosci to juz kwestia gustu. Nie wyglada na specjalnie bardziej ciasna niz wiekszosc ubran w nowym Bondzie, a za to ladnie podkresla meska sylwetke (chyba ze to tylko w tym ujeciu klatka wyszla tak efektownie) (btw. gdyby ktos stosunkowo watly zalozyl tak ciasna marynarke wygladalo by to moim zdaniem zdecydowanie gorzej). Mi tam sie podoba! (poza dlugoscia oczywiscie) A niech tam, pochwale się jak na reprezentanta Polski przystało mam całkiem niezłą "klatę" Jest jakiś sposób żeby zyskać trochę na długości? Trochę zaskakujące - po kolarzu spodziewałbym się raczej rozbudowanych ud, a nie klatki Mam bardzo rozbudowane uda, i przez to niemały problem z kupnem fajnych spodni, czuje że rozwiazanie predzej czy później skończy się w dziale bespoke;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Jedyny sposób to kupno dłuższej marynarki. Tak tez myślałem, ile dłuższej waszym zdaniem? Standardowo - marynarka z tyłu powinna zakrywać tyłek. Dlaczego? Bo wtedy mamy ładną linię z tyłu - kończy się marynarka i od razu zaczynają się nogi. Jeśli wystaje tyłek, to linie są zaburzone. Np. Asos lubuje się w przykrótkich marynarkach i zdjęcie z tyłu (nie mogę teraz znaleźć) dobrze pokazuje, o co chodzi. Inna wskazówka - dolna linia marynarki powinna dzielić sylwetkę (od kołnierza) na pół - mniej więcej pokrywa się z w/w dla większości osób. Pozostają kwestie związane z proporcjami - osoby z krótkimi nogami muszą wybierać krótsze marynarki, zwalczanie tzw. efektu pingwina ma w tym wypadku priorytet. Marynarki eleganckie powinny być nieco dłuższe, sportowe mogą być krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Jedyny sposób to kupno dłuższej marynarki. Tak tez myślałem, ile dłuższej waszym zdaniem? Standardowo - marynarka z tyłu powinna zakrywać tyłek. Dlaczego? Bo wtedy mamy ładną linię z tyłu - kończy się marynarka i od razu zaczynają się nogi. Jeśli wystaje tyłek, to linie są zaburzone. Np. Asos lubuje się w przykrótkich marynarkach i zdjęcie z tyłu (nie mogę teraz znaleźć) dobrze pokazuje, o co chodzi. Inna wskazówka - dolna linia marynarki powinna dzielić sylwetkę (od kołnierza) na pół - mniej więcej pokrywa się z w/w dla większości osób. Pozostają kwestie związane z proporcjami - osoby z krótkimi nogami muszą wybierać krótsze marynarki, zwalczanie tzw. efektu pingwina ma w tym wypadku priorytet. Marynarki eleganckie powinny być nieco dłuższe, sportowe mogą być krótkie. Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź, postaram sie o zdjecie całej sylwetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tieandi Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 dzisiejszy zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Nie chciałbym zaśmiecać wątku, ale wpadło mi w ręce inne zdjęcie, na którym widać ze marynarka ułożyła sie inaczej, i wg. Mnie wyglada zdecydowanie lepiej niż na poprzednim zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi