Pan Janusz Napisano 21 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2012 W najnowszym próbniku bodajże Minnisa jest bardzo podobny materiał w lekko drobniejszą jodełkę, wciąż mnie korci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 21 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2012 Jak na RTW to całkiem dobrze się w niej czułem gdy mierzyłem, a kolor i materiał były głównymi powodami zakupu Bardzo szorstka i dość gruba tkanina; na mece w kieszeni było napisane 100% Szhurwolle i faktycznie ciepło w niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 22 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2012 Secondhand dandy, co masz na tym zdjęciu z ubrań z sh? Rain: Marynarkę, koszulę, krawat i buty Breslauer: Bardzo podoba mi się kolor tej marynarki, rękawy rzeczywiście nieco przydługie i jak na mój gust nieco za szserokie. Wyszczuplenie kopyta na pewno nie zaszkodziło butom, wręcz przeciwnie, w mojej opinii prezentują się świetnie Masz koszulę i buty z secondhandu?? Poważnie czy się pomyliłeś we wpisie?? Mówię poważnie i nie widzę w tym powodu do wstydu. Nie dysponuję niestety budżetem, który pozwalałby mi choć raz na kilka miesięcy nabyć cokolwiek w standardowej cenie. Gdybym jednak miał taką możliwość to pewnie i tak bym zaopatrywał się w secondhandach, gdyż: primo lubię towarzyszące temu uczucie "polowania" na okazje, secundo ostatnia wizyta w okolicznym Peek&Cloppenbergu utwierdziła mnie w przekonaniu, że niestety z rynkiem tekstylnym jest coraz gorzej i płacenie kilkuset złotych za koszule z nieprzyjemnego materiału jest niedorzecznością. Nie mam problemu z noszeniem używanych rzeczy, w sklepach, w których się zaopatruję, odzież jest prana i sortowana, a ja wybieram zawsze tylko te, które nie noszą śladów długotrwałego użytkowania. Główną inspiracją stał się tutaj autor bloga Broke and Bespoke, pomyślałem, że skoro on może, to dlaczego by nie spróbować? PS: Buty to Loake, a koszula Stenströms, którą ktoś uszył sobie na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2012 Z ciekawości, czego z SH byś nie założył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 22 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2012 Z ciekawości, czego z SH byś nie założył? Na pewno bielizny czy zimowych czapek, to jednak nieco za dużo by było. Na pewno też egzemplarzy bardzo zniszczonych. Co do koszul czy butów z sh, które mogą wzbudzać opór u niektórych osób, wyznaję taką zasadę, że skoro kogoś stać było zakup Loaków czy obstalowanie koszuli, a tym bardziej oddanie ich w stanie niemalże nienaruszonym do skupu używanej odzieży, to na pewno nie był to jakiś obdartus, a facet, który znał się na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 Mnie secondhandy odrzucają, chociaż oczywiście widzę po zdjęciach takich osób jak @secondhanddandy, czy @mrvintage, że można tam znaleźć prawdziwe perełki. Niemniej butów albo koszuli z sh bym nie założył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2012 Sporo czasu do wyjścia z domu to się mogłem wreszcie aparatem na spokojnie pobawić. Wigilijnie. Nie miałem ogniskowej do tak blisko położonego obiektu, więc zdjęcie trochę z boku, krzywo, zbyt blisko, więc można psioczyć. Statyw dopiero pod choinką leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2012 Bardzo ładnie, tylko jakoś mało, cytuję: Wigilijnie Chyba że wigilia w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2012 Czy rozmiar kołnierzyka nie jest ciut za duży? Chyba, że tak tylko na zdjęciu wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2012 Caporegime: Zestaw przyjemnie klasyczny, a wyraz twarzy wybitnie wigilijny Dziś czerwony tartan w wydaniu wełnianym i leniwy dandy w brustaszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2012 Również wigilijnie (tzw. zestaw świąteczny) Zdjęcie zrobione z zaskoczenia więc jest jakie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2012 Skalpel - karp Cię ugryzł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2012 W sumie to metaforycznie można tak powiedzieć. Przy oprawianiu drania za bardzo machałem nożem i .... stało się Skroiłem sobie opuszek i pół paznokcia, sprawa miała finał na pogotowiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 26 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2012 A co mi tam..., jeszcze jedno z dzisiaj. Czekam na miażdżącą merytoryczną krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 BARDZO mi się podoba, co nie jest żadnym zaskoczeniem w przypadku Twoich ostatnich zestawów. Bloga czas zacząć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Dzięki Miszo za pozytywna opinię, co do bloga to... nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 constantin Mi się w ogóle podobają Twoje zestawy. Dopracowane są, bez przypadku;) W tym trochę kłócą mi się wzory koszuli i kamizelki, lepiej byłoby z gładką koszulą. Chyba, że na żywo wygląda to inaczej. Kolorystycznie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Ja zrezygnowałbym z kamielki, jak dla mnie trochę za dużo się dzieje, bo koszula paski, krawat we wzór, kamizelka krata i spodnie inna krata jak kamizelka. Mnie to trochę razi po oczach ale to tylko moja opinia. Bez kamizelki zestaw piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Góra-bardzo fajna,natomiast spodnie zdecydowanie psuja cala kompozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rain Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Wow, consantin Jedyne co mnie ciutke odrzuca to marynarka, czegoś jej brakuje, żeby perfekcyjnie skomponowała się z resztą ubioru. Ale ten krawat i reszta, naprawdę mistrzowsko. e: ja koszul z sh też bym nie założył. Co do butów, jakbym znalazł jakieś Crockett Jones, to bym brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Rain, jak zrozumieć zestawienie 'ciutke' i 'odrzuca'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Wow, consantin Jedyne co mnie ciutke odrzuca to marynarka, czegoś jej brakuje, żeby perfekcyjnie skomponowała się z resztą ubioru. Ale ten krawat i reszta, naprawdę mistrzowsko. e: ja koszul z sh też bym nie założył. Co do butów, jakbym znalazł jakieś Crockett Jones, to bym brał. Cóż marynarka RL , uważam, że dobrze na mnie leży ( jak na RTW) i po za tym lubię ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rain Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Rain, jak zrozumieć zestawienie 'ciutke' i 'odrzuca'? Ciutke chodzi mi, że minimalnie. A odrzuca mam na myśli, że trochę brakuje do ideału. Wow, consantin Jedyne co mnie ciutke odrzuca to marynarka, czegoś jej brakuje, żeby perfekcyjnie skomponowała się z resztą ubioru. Ale ten krawat i reszta, naprawdę mistrzowsko. e: ja koszul z sh też bym nie założył. Co do butów, jakbym znalazł jakieś Crockett Jones, to bym brał. Cóż marynarka RL , uważam, że dobrze na mnie leży ( jak na RTW) i po za tym lubię ją Chodzi mi o kolor, który gryzie się lekko ze spodniami i kamizelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 @Rain, a byłeś kiedyś w piękny jesienny dzień w parku?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi