macaroni Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Świetny zestaw. Moim zdaniem lepiej wygladałbyś w większym kołnierzyku koszuli. Ten jest za mały do Twojej twarzy. Nie bardzo mi też pasuje do wyłogów (ups!) tzn. klap marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Fajna całość. Przyłączam się w opini do znawcy kolegi Macaroni. Natomiast apeluję o brązowe dodatki! W mojej opinii w tym zestawie na dzień tylko brązowe buty i pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Witam serdecznie, postanowiłem wrzucić kilka zdjęć z weekendowego wypadu do Rzymu. W gruncie rzeczy to jeden casualowy zestaw, modyfikowany drobnymi detalami. Za głupie miny - przepraszam Pozdrawiam, Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Świetnie wpasowałeś się w krajobraz, jak autchton:) Bardzo podoba mi się marynarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Po pierwsze świetne buty! Bardzo mi się podobają Poza tym bardzo fajne stylizacje, takie luźne. Jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
603przemek Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Świetny zestaw! Jeśli mogę spytać, to gdzie można dostać takie spodnie i marynarkę? Szukam teraz ładnych granatowych bądź beżowych spodni typu chino. Być może któryś z klubowiczów mógłby mi poradzić gdzie takowe dostanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Granatowe albo beżowe spodnie chino? Absolutnie wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
603przemek Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Szukałem w sieciówkach (H&M, Zara) i albo były o kroju slim fit i były przesadnie obcisłe, albo nie było wcale. Widzę, że kolega też jest ze Szczecina więc może poradzi mi jakiś sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 @young- prosto i bezbłędnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze, bardzo mi miło. @603przemek Marynarkę kupiłem rok temu w Massimo Dutti. Od tego czasu eksploatuję ją bez litości, mimo to jakoś jeszcze wygląda. 100% bawełna. W zeszłym tygodniu doczepiłem do niej "łaty". Spodnie to Pieere Cardin. Tym razem nie w kroju chinos, ale raczej "jeansowym". Są bardzo wygodne, bo mają domieszkę elastyny. Dzięki temu nie rozbijają się też w kolanach. Dodam, że spodnie zostały zwężone w nogawkach. Mają obecnie 19cm. Reszta to: Buty - Clarks Koszule - biała i różowa to RL Polo, czerwona w drobną kratkę - Boss Zegarek - Tissot V8, okulary Ray-Ban 4141, apaszka - no-name. Pozdrawiam, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Szukam teraz ładnych granatowych bądź beżowych spodni typu chino. Być może któryś z klubowiczów mógłby mi poradzić gdzie takowe dostanę?Jeżeli chcesz zaryzykować zakup w sieci, to tu powinno być ciekawie; podobno reszta oferty CT jest podobnej jakości, co koszule: http://www.ctshirts.co.uk/mens-casualwe ... |||||||||| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Może to nie jest rzecz, której powinno się czepiać w zestawach casualowych, ale: bardzo nie lubię, gdy marynarka jest zapięta i pod guzikiem wystaje pół koszuli. Jest to zwłaszcza wytykane w smokingach bez pasów czy kamizelek, ale mnie nie podoba się to nigdzie. Nie chcę, żeby to brzmiało jak bezlitosna krytyka, więc dodam, że nie mam nic przeciwko Twojemu zestawowi, z wyjątkiem powyższego argumentu. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Doktorze, zgadzam się z Tobą. To nie wygląda schludnie, ale... trudno tego uniknąć w ubraniach z wieszaka. Dżinsy mają najczęściej niski stan to po pierwsze. Po drugiej większość marynarek w handlu (zwłacza na 2 guziki) ma wysoki punk ciężkości. 1+2 = koszula w otwarciu marynarki. Myślę, że tylko szycie na miarę może temu zaradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
style Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Może to nie jest rzecz, której powinno się czepiać w zestawach casualowych, ale: bardzo nie lubię, gdy marynarka jest zapięta i pod guzikiem wystaje pół koszuli. Jest to zwłaszcza wytykane w smokingach bez pasów czy kamizelek, ale mnie nie podoba się to nigdzie. Nie chcę, żeby to brzmiało jak bezlitosna krytyka, więc dodam, że nie mam nic przeciwko Twojemu zestawowi, z wyjątkiem powyższego argumentu. Pozdrawiam, Dr czy moge prosić o wyjaśnienie tej uwagi? chodzi o to że guzik jest za wysoko zapinany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Raczej o niski stan spodni (kamizelki w casualu nie wymagam ). Ale jako że to są jeansy (czego na początku nie zauważyłem - brawo!), to raczej normalne. Nie sądzę poza tym, żeby jakieś przystępne firmy produkowały spodnie z wysokim stanem RTW. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 W pierwszej chwili wydawało mi się, że masz na sobie garnitur i chciałem zastrzelić Cię za brak krawata. Później doczytałem, że masz na sobie dżinsy...Bardzo fajnie! Gratuluję! Szczególne wyrazy uznania za zawadiacko zawiązaną chustę (prawie jak fular;) )! Minus za papierosa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Łukaszu, papieros był nieodłącznym dodatkiem do stroju każdego eleganckiego mężczyzny w epoce klasycznej, o czym można się przekonać oglądając ilustracje z AA. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Łukaszu, papieros był nieodłącznym dodatkiem do stroju każdego eleganckiego mężczyzny w epoce klasycznej, o czym można się przekonać oglądając ilustracje z AA. Pozdrawiam, Dr Nie tylko papieros, fajka i cygaro tez sa i byly akcesoriami eleganckiego mezczyzny. Jezeli ktos ceni dobre jedzenie, alkohole, tyton i celebruje zycie, to czesto tez kocha ubrania lepszej jakosci - to chyba naturalne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bczyn Napisano 16 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2011 Garnitur i fajka (oczywiście w rozumieniu klasycznym, a nie slangowej nazwie papierosa) to dwa jedyne powody dla, których warto urodzić się mężczyzną. Nie wyobrażam sobie dżentelmena, który nie spożywa wyrobów tytoniowych. Nie mam na myśli konieczności palenia nałogowego, ale cygaro lub fajka od czasu do czasu to obowiązek. Jest coś w tytoniu męskiego (H. Bogart.) i nie zmieni tego nic, choćby tytoń zabijał na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Mam na sobie szlafrok i pale papierosa (przez co nie czuje sie bardziej "meski" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Mam na sobie szlafrok i pale papierosa (przez co nie czuje sie bardziej "meski" ) A powinienes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Samo palenie to po prostu trucie się, nie dorabiajcie na siłę do tego ideologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Panowie, chyba odbiegliśmy od tematu. A co to palenia i wyrobów tytoniowych -żyjemy w wolnych czasach, każdy decyduje za siebie, ja w każdym razie uważam palenie za lekko "passe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Oczywiście, że tak, jednak jeżeli pojawiają się tego typu sformułowania jak to: "Nie wyobrażam sobie dżentelmena, który nie spożywa wyrobów tytoniowych. Nie mam na myśli konieczności palenia nałogowego, ale cygaro lub fajka od czasu do czasu to obowiązek. " , to należy stanowczo oponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Poważnie zastanawiałem się, czy nie przeprosić za tego papierosa Na co dzień nie palę w ogóle. Co do elegancji palenia tytoniu, to uważam, że we właściwym wydaniu zwyczaj ten stanowi obecnie istotny element europejskiej kultury, bez którego byłaby ona uboższa. Dlatego też byłem zawsze przeciwny jakobińskim postulatom całkowitego zakazu palenia w miejscach publicznych. Nie chodzi mi przy tym o nałogowe palenie papierosów, ale innych wyrobów. Z uwagi na mój wiek, uważam, ze cygaro wygląda w moich ustach, delikatnie mówiąc, głupio. Dlatego decyduję się raczej na cygaretki. Poza ich walorami estetycznymi i smakowymi (jak miło palić je do espresso w centrum!), zachowują niezobowiązujący charakter. t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi