Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Znakomity zestaw. Marynarka seersucker jak na lato idealna. Mam starą RL bez ramienników i nie jest tak dystyngowana jak ta.

Czasami mam wrażenie, że lepiej mieć ten materiał na sobie niż nosić odkryte ciało w lecie (jest tak przyjemny).

Wyglądasz jak gentleman z południa USA. Bardzo, bardzo ładne. Świetne buty swoją drogą. Spodnie to bawełna, czy len?

Kolorystycznie zastawione perfekcyjnie,coś mi jednak w tej marynarce zdecydowanie nie odpowiada,

dziwnie leży w ramionach ,trochę za obszerna i napewno za długa .

Pozdrawiam

W ramionach leży dziwnie, fakt, ale za długa na pewno nie jest. Powiedziałbym, że nie jest modnie przykrótka :) .

@degaulle

Dzięki :) Spodnie z cienkiej bawełny.

@Styleman

Marynarka faktycznie nie układa się dobrze w ramionach - cóż, oddaje moją naturalną linię (która nie jest prosta). Natomiast na pewno nie jest zbyt obszerna - ramiona na styk, w talii zapas jest minimalny.

[attachment=0]pt2.jpg[/attachment]

@mosze - podoba mi się ten zestaw. To już kolejny Twój zestaw, który jest w stylu do którego zmierzam. \

Najbardziej brakuje mi marynarek:( wczoraj mierzyłem kilka w Massimo D. i nie byłem zadowolony z tego jak się układają...

Mamy toffi z bielą! Co za dzień!

Proszę Cię nie słuchaj takich farmazonów o button-down. Jeśli masz krawat, który tu pasuje to kto bogatemu zabroni? ;) A poza tym to wcale tu nie potrzeba krawata. Łatwiej byłoby nim wszystko popsuć niż coś poprawić.

Dobry zestaw!

Uwagi:

1. masz strój jak właściciel jachtu, którego kochają wszystkie damy, a stoisz jak szeryf na dzikim zachodzie ułamek sekundy przed wyciągnięciem colta.

2. kolor koszuli mocno ujmuje całemu zestawowi. Wszystko oparłeś na mocnych i wypowiedzianych kontrastach, a do tego założyłeś koszulę w kolorze bez nazwy.

3. tych spodni nie można skrócić - je trzeba skrócić natychmiast, najlepiej dzisiaj!

4. w takiej marynarce i takich butach osiągasz współczynnik dandy > 8 ;) co niemal obliguje Cię do zrobienia z tego prawdziwej stylówy, a nie nieśmiałego podejścia. Zarost 3dniowy, poszetka z paisley oraz okulary słoneczne, ładny zegarek, a może nawet kilka rzemyków i koralików i kręcisz karki na ulicy!

Mamy toffi z bielą! Co za dzień!

Proszę Cię nie słuchaj takich farmazonów o button-down. Jeśli masz krawat, który tu pasuje to kto bogatemu zabroni? ;) A poza tym to wcale tu nie potrzeba krawata. Łatwiej byłoby nim wszystko popsuć niż coś poprawić.

Dobry zestaw!

Uwagi:

1. masz strój jak właściciel jachtu, którego kochają wszystkie damy, a stoisz jak szeryf na dzikim zachodzie ułamek sekundy przed wyciągnięciem colta.

2. kolor koszuli mocno ujmuje całemu zestawowi. Wszystko oparłeś na mocnych i wypowiedzianych kontrastach, a do tego założyłeś koszulę w kolorze bez nazwy.

3. tych spodni nie można skrócić - je trzeba skrócić natychmiast, najlepiej dzisiaj!

4. w takiej marynarce i takich butach osiągasz współczynnik dandy > 8 ;) co niemal obliguje Cię do zrobienia z tego prawdziwej stylówy, a nie nieśmiałego podejścia. Zarost 3dniowy, poszetka z paisley oraz okulary słoneczne, ładny zegarek, a może nawet kilka rzemyków i koralików i kręcisz karki na ulicy!

Dziękuję za wyczerpującą opinię.

1. Też nie jestem zadowolony z moich umiejętności pozowania, pracuję nad tym :)

2. Koszule chciałem dobrać w stonowanym odcieniu tak aby nie odwracała uwagi od marynarki, ale pomyślę nad jakimś mocniejszym kolorem (używałeem jeszcze w tym zestawie koszuli w dosyć grubą kratę biało - niebieską o mocnym odcieniu.

3. Agree.

4. http://www.poszetka.com/product-pol-503 ... isley.html może być ?

PS. Koszula ma krótki rękaw bo przy tym upale długi to chyba przesada (chyba, że na Pitti :) ) Ogólnie moja garderoba dopiero się tworzy więc mam duży problem z wyborem koszul.