Styleman Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 A dlaczego zakładasz, że ktoś ocenił jakość tylko na podstawie zdjęcia. To dość charakterystyczny model i myślę że łatwy do zidentyfikowania. Być może Nasty oglądał je gdzieś na żywo i na tej podstawie ocenia jakość? Jak jest napisane w moim poście -ja nie zakładam ,tylko pytam . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Gentlemani nie rozmawiają o pieniądzach, tylko o bańkach. Te buty kosztowały bańkę? Szanowny Panie Adamie Ile to jest bańka ? Każda bańka ma inna wartość ,która zależy od jej zawartości. Pozdrawiam i Życzę miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 OT: Kolego Styleman, ogromna prośba do Ciebie - jak cytujesz jakiegoś posta, nie kasuj na początku cytatu. Teraz ciężko się połapać w Twoich postach, gdzie się kończy cytat a zaczyna właściwa wypowiedź. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Na tym forum rozmawiają. Głównie w kontekście stosunku jakości do ceny.To ciekawe - jak można jakość określić na podstawie zdjecia ? Przecież na jakość składa sie tak wiele elementów . Pozdrawiam A dlaczego zakładasz, że ktoś ocenił jakość tylko na podstawie zdjęcia. To dość charakterystyczny model i myślę że łatwy do zidentyfikowania. Być może Nasty oglądał je gdzieś na żywo i na tej podstawie ocenia jakość? Jak jest napisane w moim poście -ja nie zakładam ,tylko pytam . Pozdrawiam Pytasz jak można ocenić jakość na podstawie zdjęcia a nie czy jakość została określona tylko na podstawie zdjęcia. Jeżeli zadajesz pytanie jak można coś zrobić to jak rozumiem przyjmujesz, że ktoś wie jaki jest sposób bo sam już to zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Przecież nikt nie ocenił na podstawie zdjęcia jakości butów, tylko to, jak wyglądają (da się ocenić na podstawie zdjęcia) plus miejsce produkcji, te dwie okoliczności zestawił z ich ceną. Dla przypomnienia cytat: Koszt tych butów Prady w stosunku do tego jak wyglądają i gdzie zostały zrobione to po prostu zbrodnia... Dodajmy, że jest to wątek, w którym można prezentować oceny własne, i bronienie się przed nimi hasłami w rodzaju "gentlemeni nie rozmawiają o pieniądzach" jest żenującą ucieczką przed merytoryczną polemiką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Popieram Stylemana - trzeba nosić ubrania tak żeby sprawiać przyjemność sobie, a nie innym. Inaczej skończymy w granatowych garniturach, białych koszulach i bordowych krawatach, a szaleństwem będzie 2 cm dowolności w szerokości nogawki. Czy ja gdziekolwiek w tych postach sugerowałem Stylemanowi, że ma się tak nie ubierać? Jak dla mnie może nawet założyć na nogi żółte siatki z biedronki i jeśli chce je pokazać na forum musi się liczyć tym, że niektórzy będą wyrażać swoje opinie na ten temat. Na forum mamy przegląd naprawdę wspaniałych wyrobów obuwniczych, pisze się często o stosunku jakości do ceny oraz o ich wyglądzie, po prostu jest w czym wybierać. Pokazywane tu przez Stylemana buty, prezentują się na tym tle naprawdę bardzo słabo. Moim zdaniem pasują raczej do topicu "Źródła obuwniczej brzydoty" czy osławionych "koszmarków". Dziwi mnie "cichy" przyklask niektórych użytkowników forum dla tego typu "występów". Gdyby ten outfit pokazał przysłowiowy "student" z 3 postami a nie Styleman i gdyby nie było wiadomo, że to Prada te zdjęcia byłyby zaraz obiektem drwin i żartów. PS> Liczę, że forum będzie bastionem dobrego smaku i wyszukanych form. Kółek wzajemnej adoracji mam dosyć w kropo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Gentlemani nie rozmawiają o pieniądzach, tylko o bańkach. Te buty kosztowały bańkę? Szanowny Panie Adamie Ile to jest bańka ? Każda bańka ma inna wartość ,która zależy od jej zawartości. Pozdrawiam i Życzę miłego dnia. Mała bańka to 1.000 PLN, duża bańka to milion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Panie Adamie, a może Pan pokaże coś w CMDNS? (proszę nie odbierać tego jako złośliwości, bo nie to jest moim celem, a jedynie ciekawość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 (...) Gdyby ten outfit pokazał przysłowiowy "student" z 3 postami a nie Styleman i gdyby nie było wiadomo, że to Prada te zdjęcia byłyby zaraz obiektem drwin i żartów. Sprawa, której dotknąłeś jest o tyle ciekawa, co złożona. Kto "to" nosi, ma znaczenie. ""Student" z 3 postami" z minimalną świadomością dot. mody/elegancji, raczkujący w temacie, ubrany w podobny sposób mógłby zostać potraktowany jako przebieraniec. Mam wrażenie, że Styleman jest na zupełnie innym etapie. Jest konsekwentny, ma swój styl, świadomość co, i jak się powinno nosić. Choć wg mnie bardzo często nie jest to klasyczna elegancja. Stąd moja ocena tego samego zestawu w przypadku "studenta" i Stylemana może być zupełnie inna. Nasuwa się casus czerwonych obszyć przy guzikach marynarki, które zostały mocno skrytykowane swego czasu m.in. dlatego, że forumowicz zaczął od kompletowania swojej "szafy" od mocnych akcentów, które mogą wypadać dobrze, ale u osoby z dużym dorobkiem w "temacie", a nie u początkującego stylisty (zdaje się, że szło to właśnie w takim kierunku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Popieram Stylemana - trzeba nosić ubrania tak żeby sprawiać przyjemność sobie, a nie innym. Inaczej skończymy w granatowych garniturach, białych koszulach i bordowych krawatach, a szaleństwem będzie 2 cm dowolności w szerokości nogawki. Czy ja gdziekolwiek w tych postach sugerowałem Stylemanowi, że ma się tak nie ubierać? Jak dla mnie może nawet założyć na nogi żółte siatki z biedronki i jeśli chce je pokazać na forum musi się liczyć tym, że niektórzy będą wyrażać swoje opinie na ten temat. Na forum mamy przegląd naprawdę wspaniałych wyrobów obuwniczych, pisze się często o stosunku jakości do ceny oraz o ich wyglądzie, po prostu jest w czym wybierać. Pokazywane tu przez Stylemana buty, prezentują się na tym tle naprawdę bardzo słabo. Moim zdaniem pasują raczej do topicu "Źródła obuwniczej brzydoty" czy osławionych "koszmarków". Dziwi mnie "cichy" przyklask niektórych użytkowników forum dla tego typu "występów". Gdyby ten outfit pokazał przysłowiowy "student" z 3 postami a nie Styleman i gdyby nie było wiadomo, że to Prada te zdjęcia byłyby zaraz obiektem drwin i żartów. PS> Liczę, że forum będzie bastionem dobrego smaku i wyszukanych form. Kółek wzajemnej adoracji mam dosyć w kropo... Dzień dobry Daleki jestem od tworzenia i udziału w kolkach wzajemnej adoracji ,nie taki cel przyświeca mojemu pobytowi na forum .Mnie te buty się podobają dlatego je kupiłem a w dalszym ciągu działań przedstawiłem je na forum ,przy zakupie ich na pewno nie sugerowałem sie cena tylko tym ze odnalazłem możliwość włączenia ich do moich stroi .Długo nad nimi myślałem .mój pierwszy kontakt był z nimi na stronach GQ ,wiec dla mnie wejście w posiadanie ich było decyzja przemyślaną -odnajdywały sie w stylu który mi odpowiada . Dla mnie były i są warte sumy którą zapłaciłem . Nigdy nie uciekam od dyskusji i jej nie zamykam uważam ze każdy ma swoje zdanie które może wypowiedzieć -taka jest rola forum . A to ze są i będą różne zdania tylko jeszcze bardziej potwierdza moje stylistyczne wybory . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Popieram Stylemana - trzeba nosić ubrania tak żeby sprawiać przyjemność sobie, a nie innym. Inaczej skończymy w granatowych garniturach, białych koszulach i bordowych krawatach, a szaleństwem będzie 2 cm dowolności w szerokości nogawki. Czy ja gdziekolwiek w tych postach sugerowałem Stylemanowi, że ma się tak nie ubierać? Jak dla mnie może nawet założyć na nogi żółte siatki z biedronki i jeśli chce je pokazać na forum musi się liczyć tym, że niektórzy będą wyrażać swoje opinie na ten temat. Na forum mamy przegląd naprawdę wspaniałych wyrobów obuwniczych, pisze się często o stosunku jakości do ceny oraz o ich wyglądzie, po prostu jest w czym wybierać. Pokazywane tu przez Stylemana buty, prezentują się na tym tle naprawdę bardzo słabo. Moim zdaniem pasują raczej do topicu "Źródła obuwniczej brzydoty" czy osławionych "koszmarków". Dziwi mnie "cichy" przyklask niektórych użytkowników forum dla tego typu "występów". Gdyby ten outfit pokazał przysłowiowy "student" z 3 postami a nie Styleman i gdyby nie było wiadomo, że to Prada te zdjęcia byłyby zaraz obiektem drwin i żartów. PS> Liczę, że forum będzie bastionem dobrego smaku i wyszukanych form. Kółek wzajemnej adoracji mam dosyć w kropo... Otóż usnę z nudów na forum bez różnorodności i wyjdę z siebie wśród ludzi, którzy jej nie akceptują. Nie komentuję zestawów Stylemana, bo nie dotyczą zagadnień, które mnie interesują, ale cenię je bardziej niż mnóstwo zachowawczych zestawów, które możemy tu obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 A tak jest dzisiaj .Zdjęcia trochę nie najlepsze W porannym pospiechu zapomniałem aparatu wiec ratunek był w I-phonie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Otóż usnę z nudów na forum bez różnorodności i wyjdę z siebie wśród ludzi, którzy jej nie akceptują. Nie komentuję zestawów Stylemana, bo nie dotyczą zagadnień, które mnie interesują, ale cenię je bardziej niż mnóstwo zachowawczych zestawów, które możemy tu obejrzeć. +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Ładny krawat, właśnie myślę o kupnie podobnego możesz powiedzieć co to za knit i gdzie go kupiłeś? Ja założyłbym inną marynarkę, bo taką trudno "odformalizować", ale i tak jest ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Ładny krawat, właśnie myślę o kupnie podobnego możesz powiedzieć co to za knit i gdzie go kupiłeś? Ja założyłbym inną marynarkę, bo taką trudno "odformalizować", ale i tak jest ok!Marynarka jest typowo letnia ,bez podszewki .ma parę szczegółów których na tych zdjęciach nie widać . krawat to Prada (aż strach pisać)słabo widać to na zdjęciach ma bardzo delikatny splot (podobny do skarpetek) kupiłem go jakiś czas temu w Mediolanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Nie komentuję zestawów Stylemana, bo nie dotyczą zagadnień, które mnie interesują +1 Jak dla mnie są przestylizowane a ja poszukuję klasycznej, choć nie zachowawczej normalności;) Aczkolwiek dziękuję Ci Styleman i pozostałym forumowiczom za dzielenie się fotkami i zachęcam do kolejnych. Dzięki temu łatwiej mi wypracować swój styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 dzień dobry, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Owszem, wygląda na o rozmiar za dużą. Można ją zwęzić po całości, ale z ramionami jest problem (nie każdy krawiec potrafi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Owszem, wygląda na o rozmiar za dużą. Można ją zwęzić po całości, ale z ramionami jest problem (nie każdy krawiec potrafi).No właśnie ramiona mnie najbardziej martwią, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Jeżeli marynarka Ci się podoba i jest tego warta, to spróbować można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 zapłaciłem za nią 22 zł .. także poważnie się zastanowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 @Styleman - świetny zestaw. Bardzo ładny kolor spodni i śliczny krawat. Widzę, że posiadasz rzadką umiejętność odpowiedniego łączenia marynarki w prążki z odd trousers . Ja tego jeszcze nie opanowałem, niestety. Tym bardziej podziwiam . @Constantin - Marynarka bardzo ładna, piękna kratka. Ale rzeczywiście bezdyskusyjnie zbyt obszerna - ramiona rzucają się najbardziej w oczy, moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 @Styleman - świetny zestaw. Bardzo ładny kolor spodni i śliczny krawat. Widzę, że posiadasz rzadką umiejętność odpowiedniego łączenia marynarki w prążki z odd trousers . Ja tego jeszcze nie opanowałem, niestety. Tym bardziej podziwiam . @Constantin - Marynarka bardzo ładna, piękna kratka. Ale rzeczywiście bezdyskusyjnie zbyt obszerna - ramiona rzucają się najbardziej w oczy, moim zdaniem. Dziękuję, już umówiłem się z krawcem.. pokaże, po dopasowaniu do mojej sylwetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Popieram Stylemana - trzeba nosić ubrania tak żeby sprawiać przyjemność sobie, a nie innym. Inaczej skończymy w granatowych garniturach, białych koszulach i bordowych krawatach, a szaleństwem będzie 2 cm dowolności w szerokości nogawki. Czy ja gdziekolwiek w tych postach sugerowałem Stylemanowi, że ma się tak nie ubierać? Jak dla mnie może nawet założyć na nogi żółte siatki z biedronki i jeśli chce je pokazać na forum musi się liczyć tym, że niektórzy będą wyrażać swoje opinie na ten temat. Na forum mamy przegląd naprawdę wspaniałych wyrobów obuwniczych, pisze się często o stosunku jakości do ceny oraz o ich wyglądzie, po prostu jest w czym wybierać. Pokazywane tu przez Stylemana buty, prezentują się na tym tle naprawdę bardzo słabo. Moim zdaniem pasują raczej do topicu "Źródła obuwniczej brzydoty" czy osławionych "koszmarków". Dziwi mnie "cichy" przyklask niektórych użytkowników forum dla tego typu "występów". Gdyby ten outfit pokazał przysłowiowy "student" z 3 postami a nie Styleman i gdyby nie było wiadomo, że to Prada te zdjęcia byłyby zaraz obiektem drwin i żartów. PS> Liczę, że forum będzie bastionem dobrego smaku i wyszukanych form. Kółek wzajemnej adoracji mam dosyć w kropo... Otóż usnę z nudów na forum bez różnorodności i wyjdę z siebie wśród ludzi, którzy jej nie akceptują. Nie komentuję zestawów Stylemana, bo nie dotyczą zagadnień, które mnie interesują, ale cenię je bardziej niż mnóstwo zachowawczych zestawów, które możemy tu obejrzeć. Nie komentujesz zestawów Stylemena??? @ Styleman - nie mam nic do apaszki, tylko wcześniej jej nie zauważyłem bo się zlewa. Twój zestaw jest bardzo dandy i nie próbuje na nim wymuszać krawata, ani innych klasycznych reguł. IMO byłoby lepiej kompozycyjnie i kolorystycznie gdybyś miał kontrastującą apaszkę zajmującą nas czymś pod szyją. W tej chwili masz bardzo kontrastujący zestaw i słabo kontrastującą twarz. Przejścia między garniturem, a skórą i koszulą są wyraźnie odznaczone, a między koszulą (i apaszką) a skórą nie. Choć to tylko moja opinia. Garnitur mi się podoba, a buty jeszcze bardziej. Szyję właśnie zestaw z podobnego materiału tylko w zdecydowanie mniej widoczną kratę. viewtopic.php?f=1&t=4&start=4880 Wspomniałeś coś o zachowawczych zestawach??? http://forum.bespoke.pl/download/file.php?id=4502 Przykro mi to pisać, ale albo masz rozdwojenie jaźni albo jesteś hipokrytą. Gdybym nie akceptował różnorodności to bym nie prowadził tej dyskusji, tylko pozwolił tematowi umrzeć w gąszczu kolejnych postów. Prowadzimy tu jednak mniej lub bardziej merytoryczną dyskusję, dzięki czemu nikt nie musi na szczęście umierać z nudów a forum nie jest zachowawcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 . To miłe! Ja żadnego Twojego zestawu nie zapamiętałem, wybacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi