Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie nie lubię za bardzo się wyróżniać strojem, wolę bardziej stonowane zestawy.Co do poszetki to nie ma jej z dwóch powodów: raz że jeszcze żadnej nie posiadam, a dwa to to jakoś nie mogę się przełamać (taki wewnętrzny opór), choć wiem że byłaby wskazana. Dziękuję wszystkim za uwagi, postaram się je wprowadzić w życie. Pozdrawiam

Stonowane czy nie, każdy zestaw może wyglądać lepiej lub gorzej. Jeśli już decydujesz się na dwurzędówkę to sugeruję bardziej dopasowaną, inaczej uwydatnia ona tuszę. Dobrane spodnie dodatkowo potęgują ten efekt. Przydałoby się im lekkie zwężenie. Wizyta u krawca nie kosztuj wiele, a poprawki nawet drobne potrafią czynić cuda - wizerunek sylwetki jest bardzo istotny. Nikt nie chce wyglądać jak w worku.

Co do poszetki to popieram mosze, sam nie mogłem się przełamać i w końcu tak zacząłem (tv fold) a teraz bez poszetki się nie ruszam.

Btw - witamy na forum :D

Andrzej - bardzo podoba mi się Twój zestaw. Niesztampowy, ale też bezpretensjonalny, udanie łączy faktury, wzory i kolory. Jeśli miałbym się czegokolwiek doczepić, to uważam, że warto byłoby podciągnąć krawat. Swoją drogą, to knit czy grenadyna?

Krawat to jedwabny knit. Racja, mogłem go podciągnąć, ale było to po całym dniu noszenia, a że specjalnie nie pozowałem do zdjęcia to nawet nie zwróciłem na to szczególnej uwagi...

Guziki nie są metalowe, może sprawiają takie wrażenie, bo są czarno - czerwone.

Dzięki za komentarze i pozdrawiam :)

@Andrzej

Bardzo ładny zestaw, rzekłbym że very british! Zwłaszcza ta kratka, jakie masz buty do tego?

p.s. Bohater drugiego planu tez pasuje kolorystycznie do całości. :)

Pozdrawiam A. (mój kot tez pozdrawia)

Zestaw bardzo dobrze ułożony ,trochę za duży kolnierzyk koszuli i koniecznie trzeba wiecej wyciągnąć mankiety od koszuli aby zamknąć całość . Kolor kardigamu swietnie ożywia szarości marynarki w super kratkę . Szkoda ze nie widać reszty kompozycji ale jak piszesz ze zamykają ja brązowe monki jest super.

Pozdrawiam

Generalnie zestaw fajny, ale przydałaby ci się do niego bardziej nieformalna marynarka. W moim odczuciu koszula + spodnie super, marynarka niestety nie pasuje do reszty. Nakładane kieszenie by pomogły, ewentualnie zwykłe bez patek.

EDIT

I oczywiście przydałoby się zdjęcie butów :-)

Z butami będzie następnym razem :)

Nakładane kieszenie nie pasowałyby do mojej budowy ciała. Jeszcze nie osiągnąłem budowy przypominającej trójkąt, a pewnie takie kieszenie optycznie poszerzyłyby biodra. Ale może rzeczywiście warto zastanowić się nad usunięciem patek, im więcej patrzę na zdjęcia tym bardziej się do tego skłaniam.