zaki Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Skalpel - A mi się podoba, choć marynarka wygląda na sierotę od garnituru i jest mocno formalna. Efekt potęguje lniana biała poszetka złożona w TV fold. Też skąd na niej taki połysk (edit: na marynarce)?! Świetnie by się tutaj sprawdziła marynarka z fresco, z lnu a może z bawełny. Zestawienie kolorystyczne fajne (spodnie, koszula, krawat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Dokładnie, do tego zestawu pasowałby krawat z grenadyny albo jeżeli ktoś lubi knit. Wydaje mi się też że marynarka dziwnie układa się w ramionach, pierwszy guzik też mógłby być nieco niżej ale to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Dokładnie, do tego zestawu pasowałby krawat z grenadyny albo jeżeli ktoś lubi knit. Wydaje mi się też że marynarka dziwnie układa się w ramionach, pierwszy guzik też mógłby być nieco niżej ale to kwestia gustu. Jakaś obsesja z tymi grenadynami. Panowie są też inne krawaty Jak ma być każual to można też mieć krawat z lnu, wełny albo nawet bawełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Panowie, po waszych komentarzach doszedłem do wniosku, że faktycznie chyba wszytko psuje krawat. Gdyby był z jakiegoś bardziej każualowego materiału wyglądałoby to inaczej. Hmmm co do marynarki to przy normalnym świetle nic się nie błyszczy. Jest to wina fleszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Dzień dobry Poszetka wyglada jak kartka papieru ,ni jak ma sie do całości .Moim zdaniem trochę za ciężkie buty do tak lekkiego zestawu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.D. Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Oto mój debiut na CMDNS. Siedzę na forum od jakiegoś już czasu, bardzo m.in. dzięki temu forum mój styl ewoluował i długo odkładałem zapostowanie czegokolwiek w tym temacie aż przyszedł ten moment, w którym podjąłem dość spontaniczną decyzję Niestety jeszcze nie opanowałem dobrego miejsca do zrobienia całej sylwetki z samowyzwalacza ale przyjdzie na to czas bo myślę, że mam się czym pochwalić! Dzisiaj ciepło i dość "roboczo". Tweed - SH (Original Englisch, Made in Germany - ???) Spodnie - SH, Dockers Koszula - Carry Buty - Van Lier (swoją drogą niezły zakup, 39,90zł, powystawowe na allegro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Całkiem sympatyczny ten HT - czekamy na całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Marynarka: Top secret (bawełna + len) Koszula: Tomas Pink (love it!) Spodnie Carry ( 100% Bawełna) Krawat: No name SH (jedwab) Buty: Samuel Windsor Mi jakoś ten zestaw nie leży. Nie klei się. O ile krawat z koszulą mógłby być, to marynarka w ogóle mi tu nie gra. Jakiś ciepłe beże myślę, że byłyby dużo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Skalpel, imho marynarka po prostu nie leży. górny guzik za wysoko, klapy są przez to skrócone, a to marynarka na 2 guziki... poniżej guzika wygląda za dużą o rozmiar, a powyżej nie. nie mam pojęcia czemu, ani co z tym można zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Dzień dobry Pogoda w kratkę -wiec i dzisiejszy strój w kratkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Fajna kratka. Co to za garnitur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Czy to Albert Slippers? Garnitur łaknie krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Na moje oko to taselki, a pod szyją widzę apaszkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Natomiast ja w uchu widzę kolczyk, czy mnie oczy nie mylą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Dobry wzrok ,zgadza sie jest kolczyk . Pod szyja apaszka . Garnitur to-Roberto Cavalli Buty-Pollini Koszula-Iceberg Apaszka-Cerruti Zegarek-Chopard Mille Miglia Okulary-Ray Ban Wayfarer -model o tyle ciekawy ze składany i mieści sie do etui 8x6 cm wysokości 2 cm Czy garnitur łaknie krawatu ? Tak jak wcześniej pisałem staram sie wskrzesić zapomniana apaszke która w tym sezonie pojawiła sie u wielu projektantów jako męski dodatek . Dodatkowo używam apaszki jako elementu stroju od wielu lat ,moja pasja są motory ,na codzień ich używam ,a tam element apaszki jest wpisany jak rownież bardzo przydatny. Napewno w najbliższym czasie zaprezentuje pare zestawów które zakładam na motor. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 4 godziny temu, Pl. Konstutucji. Uploaded with ImageShack.us spodnie (Frontier, Harrisons), marynarka (Panache, Bateman Ogden) - bespoke buty (brąz, rekin) , koszula (kolor różowy, tutaj prześwietlony) - MTM reszta RTW foto: SKAR (dzięki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 damiance- Piękna marynarka! Piękny jej kolor jak i dopasowanie. Ja zmniejszyłbym tylko wymiary węzła krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Czemu sie nie usmiechasz? Zestaw bardzo fajny, chociaż ja wolę mniejsze węzły. Jakies namiary na teczkę + zdjęcia, bo wygląda bardzo fajnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Styleman, pokazujesz bardzo wartościowe zestawy. Warto by było tylko, gdyby Twoje zdjęcia były trochę większe, przez co moglibyśmy zobaczyć więcej szczegółów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Styleman, pokazujesz bardzo wartościowe zestawy. Warto by było tylko, gdyby Twoje zdjęcia były trochę większe, przez co moglibyśmy zobaczyć więcej szczegółów...Jestem tu obecny od niedawna,więc usiłuje nadrobić stracony czas. A zgodnie ze starym przysłowiem ,,człowiek sie spieszy diabeł sie cieszy " nie za bardzo mi sie udaje osiągnąć zamierzony efekt,muszę kogoś Zmusić do robienia mi zdjęć co jest ciężkie,tak jęk i umieszczenie tego na forum, jestem już nie w tym wieku aby to po ogarniac,śmieje sie ze moja elektroniczna wiedza skończyła sie na kalkulatorze i jego obsłudze. Więc proszę o wybaczenie pewnych niedociągnięć technicznych. Będę starał sie to poprawi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Styleman to zdecydowanie już jeden z najbardziej charakterystycznych użytkowników całego forum. Wklejasz wiele zestawów, to cieszy, w dodatku bardzo udanych. Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 ......... Jakies namiary na teczkę + zdjęcia, bo wygląda bardzo fajnie? Ochnik, kolekcja z 2009 lub 2010 roku. Już chyba niedostępna, w sklepie internetowym nie zauważyłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 5 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 @ Styleman - nie mam nic do apaszki, tylko wcześniej jej nie zauważyłem bo się zlewa. Twój zestaw jest bardzo dandy i nie próbuje na nim wymuszać krawata, ani innych klasycznych reguł. IMO byłoby lepiej kompozycyjnie i kolorystycznie gdybyś miał kontrastującą apaszkę zajmującą nas czymś pod szyją. W tej chwili masz bardzo kontrastujący zestaw i słabo kontrastującą twarz. Przejścia między garniturem, a skórą i koszulą są wyraźnie odznaczone, a między koszulą (i apaszką) a skórą nie. Choć to tylko moja opinia. Garnitur mi się podoba, a buty jeszcze bardziej. Szyję właśnie zestaw z podobnego materiału tylko w zdecydowanie mniej widoczną kratę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 5 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 @ Damian kolorystycznie, to jeden z najładniejszych understatement jakie widziałem. W Polsce mało osób noszących ubrania takiej jakości jest gotowych nosić je bez przytupu a z klasą. Uwielbiam ten błękit i też rozpatruję opcję uszycia garnituru z podobnego materiału. Jedyne do czego bym się przyczepił to węzeł (jak już wspomniano) i płaszcz, który trzeba ładniej przewiesić przez rękę. Ogólnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Napisano 5 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Witam, Co prawda nie jest to mój dzisiejszy zestaw lecz zestaw z przed paru dni, mimo to pozwoliłem sobie go tutaj umieścić. Ten post to moje wyjście z cienia na tym forum, szczególnie w temacie "Co mam dziś na sobie" Zdjęcia robione w domu narzeczonej więc bez butów, które na pewno będą widoczne przy następnych zestawach, o ile gdzieś pod ręką będzie aparat. By saphire00 at 2012-06-05 By saphire00 at 2012-06-05 By saphire00 at 2012-06-05 =========== Marynarka - Next (SH) Koszula - Katharine Hamnett London (SH) Krawat - Private Club (SH) Spodnie - JOOP! Jeans (SH) Poszetka - SH Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi