Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Debiut całkiem niezły, ale szeroki krawat jest niespójny z wąskimi klapami marynarki. Przy jej rozpięciu widać jedynie gigantyczny krawat! Najlepsza szer krawata to plus/minus 1cm od szerokości klap. W lat 70 noszono bardzo szerokie krawaty, ale jakie wtedy szerokie klapy były...Teraz standardowa szer krawata to między 7.5cm-8.5cm co najczęściej odpowiada szer. klap marynarki.

Gratuluję odwagi i wyjścia na pierwszą linię frontu!

Opublikowano

Zasady znam i staram się je trochę łamać ;) Na zdjęciu tego nie widać ale klapy mają około 8 cm. Pewnie gdyby to była marynarka na dwa guziki inaczej by to wyglądało. Niemniej jednak dziękuję za miłe opinie.

Opublikowano

A mi się właśnie podoba, że krawat sięga za pasek i przy 3 guzikowej marynarce gdzie klapy są bardzo krótkie nie przeszkadza mi, że jest taki szeroki.

BTW krawat to pewnie też SH? Ciężko dzisiaj dostać 10 cm. Chciałbym szeroki krawat, ale o takim kroju żeby był szeroki już od samej góry pod węzłem żeby równoważył się z szerokimi klapami dwurzędówki!

Opublikowano

Dzięki Tomku.

Marynarka to RTW firmy ViaCortesa o dość ciekawym składzie wełna, jedwab i len, kupiona podobnie jak i koszula i krawat w sh. Rękawy mogłyby być troche węższe ale dają radę.

Też mam marynarkę o takim składzie z SH, bardzo miękki materiał i lekki, w sam raz na lato.,

bardzo dobry debiut, gratuluję.

Opublikowano

Dziekuję za opinie. Odpowiadając na wątpliwości i pytania:

- krawat to ciemnobrązowy knit,

-buty rzeczywiście zakurzone - jedynym usprawiedliwieniem jest fakt, że prawie cały dzień byłem na zewnątrz, a zdjęcie były robione po południu,

- również dostrzegam, że spodnie na zdjęciach wygladają dużo lepiej (spodnie to h&m) - poszerzyłem je od kolana w dół do niewyobrażalnych dla mnie rozmiarów - do 18,5cm (prawie dzwony),

-@mosze, rzeczywiście lepiej nie zapinać tej marynarki, ale po przesunięciu guzika o 1 cm powinno być ok - zajmę się tym w najbliższym czasie.

-@karczmarz, skarpety są w rzeczywistości bardzo cienkie, moim zdaniem są odpowiednie do tego zestawu. W kolejnym w stylu "preppy", granatowe skarpetki znajdą swoje zastosowanie.

Jeszcze raz dzięki za opinie. Pozdrawiam.

Opublikowano

Wreszcie trochę ruchu tutaj, brawa za odwagę ;)

Zestaw może faktycznie więcej niż ćwierćformalny ;) Nie chciałem jednak rezygnować z krawata, szczególnie dlatego że szedłem do pracy. Krawat jest w drobny biały groszek-maczek.

Marynarka jest z cieniutkiej wełny super 100s i szczerze przyznam, że jestem wniebowzięty z powodu komfortu :) Guziki na białe sam wymieniłem.

Odformalizowałyby ten zestaw na pewno kolorowa poszetka i beżowe chinosy, ale te akurat mam w praniu. Na zdjęciu te szare spodnie są z bawełny, a do tego skarpetki (niewidoczne) są błękitne.

Opublikowano

Odformalizowałyby ten zestaw na pewno kolorowa poszetka i beżowe chinosy, ale te akurat mam w praniu.

Dla mnie było by to szokująco doskonałe. Rzekłbym ... takie "włoskie" :D

Opublikowano

Dzień dobry

Jako nowy na tym forum -kilka slow o mnie

Wiek -mam tyle na ile się czuje ,choć do młodych już nie należę

Moda-zajmuje się od wielu lat z rożnymi przerwami, obecnie związany jestem z portalem modowym http://www.fashionandstyle.pl ,dzięki temu odwiedzam prezentacje nowych kolekcji na pokazach i targach ,niestety głównie zagranica . Swoje stroje traktuje z dosyć luźnym podejściem,staram się dbać o dodatki -pozwalając sobie na pewne ,,szaleństwa" ,uwielbiam buty z każdego mojego wyjazdu staram się przywieźć coś ciekawego .

Sadze ze będę mógł na forum dosyć dużo zaprezentować z mojej kolekcji modowej.

Pozdrawiam

Opublikowano

Bardzo mi się podoba owy zestaw. Lekko marynarski z klubową granatową marynarką i moimi ulubionymi białymi spodniami.

Naprawdę fajnie! Ja bym tylko włożył koszule do spodni i odpiął jeszcze jeden guzik koszuli :)

Szukam takiej apaszki, można wiedzieć gdzie zakupiona?

Opublikowano

Dzień dobry

W zeszłym tygodniu byłem w Mediolanie i kupiłem pare apaszek,u nas jest z tym kłopot ,a apaszka wróciłem do łask . Obawiam sie ze większości cieżko będzie sie przekonać aby dokładać je do swoich garderobianych dodatków. Ja z apaszkemi odczuje od dawna jako ze jeżdżę motorami gdzie stanowią one jeden z elementów na stałe wpisanych w kanon stroju motocyklistów .

Pozdrawiam

Opublikowano

Sygnetow jak i kastetow nie noszę są to trzy obrączki naprawdę męskie .Zdjecia są fatalne to fakt ,nawet zalowalem ze sie pospieszylem z ich publikacja .Nastepne bedą lepsze. Była to tez odpowiedz na starszy artykuł mr.vintage dotyczący apaszek ktorych zakupilem pare sztuk .