frankenstein Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Krata marynarki bardzo fajna. Krata na balkonie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Krata marynarki bardzo fajna. Krata na balkonie też. Koordynacja wzorów Marynarka świetna, ale sądzę, że lepiej wyglądałaby zaprasowana na 2,5 guzika. Bardzo wysoko jest ten najwyższy guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 @youngkoellner: Marynarka - świetna! Moim zdaniem nie należy niczego zmieniać; trzy guziki nadają jej charakter. Na miejscu @youngkoellner zostawiłbym tak jak jest. @zaki: Bardzo dobrze mieć świadomość, że są osoby które tak godnie - od strony ubioru - reprezentują Polskę za granicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 @zaki: Zestaw pierwszej próby! Moim zdaniem bardzo odważny, jednak zważając na warunki amsterdamskie chyba nikogo nie szokowałeś swoim ubiorem. Tylko pomarzyć żeby nasze społeczeństwo było kiedyś takie otwarte i tolerancyjne... @youngkoellner: Podoba mi się, jednak ja ożywiłbym nieco bardziej zestaw poszetką, guzików też bym nie zmieniał- wygląda zdecydowanie bardziej "oldskulowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Patrzę na awatar i tak myślę, pewnie bez sensu: Czy kolega Skalpel to alter ego naszego, poczciwego zakiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Zaki jest jego ikoną stylu. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Skądś trzeba czerpać pozytywne wzorce w końcu Jednak powiem szczerze, że dla mnie osobiście styl kolegi zakiego jest trochę zbyt konserwatywny, co nie oznacza, że nie nadaję się on na ikonę stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Skądś trzeba czerpać pozytywne wzorce w końcu Jednak powiem szczerze, że dla mnie osobiście styl kolegi zakiego jest trochę zbyt konserwatywny, co nie oznacza, że nie nadaję się on na ikonę stylu Głos z podświadomości albo medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Lol rzeczywiście. Nie zaki ale walter szarmant Zaki to skromny użytkownik bespoke.pl, a walter szarmant to dandys i elegant we wczesnym etapie rozwoju. Rzeczywiście nikogo nie szokowałem ubiorem, nikt się nie oglądał, a Amsterdam jest wybitnie nieelegancki jeśli chodzi o ubiór. W pewnym sensie wyróżniałem się i to bardzo, ale nikt nie miał nic przeciwko i nikogo to nie interesowało. A u nas...inna bajka. Zawsze na afiszu. Po coś się Pan tak ubrał, jakby nie można było ubierać się inaczej niż reszta narodu. W końcu media uznały mnie za retro-nowoczesnego. Do ikony stylu zdecydowanie jeszcze mam daleko, ale pracuję nad sobą i garderobą. Już niedługo walter szarmant wejdzie w nowy etap blogowania i dandysowania z nową garderobą, którą dzielni krawcy szyją i poprawiają w mieście Łódź. Będą niespodzianki ale konserwatywnie zawsze będzie z ozdobą szyi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Niedzielne przedpołudnie Marynarka: Lantier, wełna, bawełna Spodnie: Oscar Jacobsen, wełna Buty: te same Krawat: St. Michael, wełna Pozdrawiam, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Załóż płaszcz, nie pora żeby chodzić do figury. Przeziębisz się. A poza tym w porządku (choć nogawki wolałbym krótsze). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Niedzielne przedpołudnie Marynarka: Lantier, wełna, bawełna Spodnie: Oscar Jacobsen, wełna Buty: te same Krawat: St. Michael, wełna [...] Pozdrawiam, T. Zestaw kolorystycznie i kompozycyjnie podoba mi się. Chociaż spodnie moim zdaniem są: albo zbyt wąskie, albo troszeczkę przydługie, co nie pozwala układać im się swobodnie - może szelki, jeżeli opadają Ciepło tam u Was. Ja dzisiaj rano wędrowałem z Vegą w długim płaszczu i wełnianym swetrze pozdr.Vslv (edit) p.s. widzę, że Frankenstein w tym samym czasie, napisał to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 chyba sobie dorobie w paincie bialy tv fold, tak mi go brakuje. swoja droga, fajne miejsce - gdybys odwrocil sie o 180st i zrobil zdjecie na tle zajezdni, byloby jeszcze lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Czy rękawiczki są z perforowanej skóry? W ogóle co to za rękawiczki? Skąd? A cały zestaw bardzo mi się podoba choć pewnie już za zimno na chodzenie w nim na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Marynarka jest przepiękna- strasznie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Pogoda w Krakowie dziś na prawdę dopisała - rano było prawie wiosennie! Marynarka zresztą wykonana jest z bardzo grubej mieszanki wełny i bawełny i może w umiarkowanych warunkach zastąpić okrycie wierzchnie. @Vislav Spodnie rzeczywiście trochę się obsunęły - ale może zaniosę je do skrócenia (podwyższając nieco manszet) @xkozieł Na specjalne życzenie - offtop Służę przepisem: Siatka jest bardziej przeciwko latającym szczurom @Krakus: Tak, rękawiczki to drobno perforowana skóra. Z zeszłorocznej kolekcji Wittchen. Widziałem je też w ich outlecie w Modlniczce. Nie wiem czemu, ale w tym zestawie czułem się trochę jak agent FBI Pozdrawiam, T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Rękawiczki bardzo w porządku, jak i cały zestaw, ale jednak tak różne kolory rękawiczek właśnie i butów trochę gryzą w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Rożne? Na moim monitorze wyglądają identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Rożne? Na moim monitorze wyglądają identycznie.Jeśli są identyczne, to proszę uznać moją uwagę za niebyłą, ale prawdę mówiąc nie wydaje mi się to możliwe, bo widzę przed sobą bardzo jasnobrązowe rękawiczki i bardzo ciemnobrązowe buty. I właśnie dlatego mnie to razi - ta sama barwa, zupełnie inny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Akurat to może wynikać z faktu, że buty są zamszowe, a rękawiczki ze zwykłej skóry. Oba te materiały zupełnie inaczej pochłaniają światło w przypadku fotografii. Ale z drugiej strony to ja osobiście już machnąłem ręką na dopasowanie odcieni brązu rękawiczek do butów i pasków, za dużo tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Niedzielne przedpołudnie Marynarka: Lantier, wełna, bawełna Spodnie: Oscar Jacobsen, wełna Buty: te same Krawat: St. Michael, wełna Całośc bardzo mi się podoba. Sam chętnie bym się tak ubrał. Uważam, że przy rękawiczkach przydałby się także szalik - cienki, jednolity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Niedzielne przedpołudnie Marynarka: Lantier, wełna, bawełna Spodnie: Oscar Jacobsen, wełna Buty: te same Krawat: St. Michael, wełna Pozdrawiam, T. Spodnie do skrocenia:) spasowalbym lepiej rekawiczki z butami oraz oprawki okularow z butami, bo wszystko zbyt mocno sie od siebie rozni i odciaga uwage od reszty stroju. Proponowalbym rowniez ciensze rekawiczki, bo w przeciwnym wypadku osiaga sie efekt rekawic narciarskich do garnituru;) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Witam Panowie! Przedstawiam wam swój zestaw z wczoraj. Marynarka: StVdio Jeff Banks- 100% wełna (SH) Koszula: Marks & Spancer. Spodnie: Hugo Boss. Krawat: no name - 100% jedwab Buty: Loake shoemakers Edit: Marynarka nie jest czarna! Jest koloru baaaardzo ciemnego brązu, niestety moim aparatem nie da się tego uchwycić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Znow okazuje sie, ze marynarka w paski jako odd jacket sie nie sprawdza. Gora wyglada jak u Gordona Gekko (fajnie i spojnie), a dół jest od czapy. Buty pomine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Skalpel - Za duży dysonans między górą a dołem. Góra formal, a dół casual. Do takie zestawu warto obstalować ciemne flanelowe spodnie, no i zmienić buty na ciemny brąz. Sugerowałbym gładkie wiedenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi