Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

@youngkoellner:

Marynarka - świetna!

Moim zdaniem nie należy niczego zmieniać; trzy guziki nadają jej charakter. Na miejscu @youngkoellner zostawiłbym tak jak jest.

@zaki:

Bardzo dobrze mieć świadomość, że są osoby które tak godnie - od strony ubioru - reprezentują Polskę za granicą.

@zaki: Zestaw pierwszej próby! Moim zdaniem bardzo odważny, jednak zważając na warunki amsterdamskie chyba nikogo nie szokowałeś swoim ubiorem. Tylko pomarzyć żeby nasze społeczeństwo było kiedyś takie otwarte i tolerancyjne...

@youngkoellner: Podoba mi się, jednak ja ożywiłbym nieco bardziej zestaw poszetką, guzików też bym nie zmieniał- wygląda zdecydowanie bardziej "oldskulowo" :)

Lol rzeczywiście. Nie zaki ale walter szarmant ;) Zaki to skromny użytkownik bespoke.pl, a walter szarmant to dandys i elegant we wczesnym etapie rozwoju.

Rzeczywiście nikogo nie szokowałem ubiorem, nikt się nie oglądał, a Amsterdam jest wybitnie nieelegancki jeśli chodzi o ubiór. W pewnym sensie wyróżniałem się i to bardzo, ale nikt nie miał nic przeciwko i nikogo to nie interesowało. A u nas...inna bajka. Zawsze na afiszu. Po coś się Pan tak ubrał, jakby nie można było ubierać się inaczej niż reszta narodu.

W końcu media uznały mnie za retro-nowoczesnego. Do ikony stylu zdecydowanie jeszcze mam daleko, ale pracuję nad sobą i garderobą. Już niedługo walter szarmant wejdzie w nowy etap blogowania i dandysowania z nową garderobą, którą dzielni krawcy szyją i poprawiają w mieście Łódź. Będą niespodzianki ale konserwatywnie zawsze będzie z ozdobą szyi!

Niedzielne przedpołudnie

Marynarka: Lantier, wełna, bawełna

Spodnie: Oscar Jacobsen, wełna

Buty: te same ;-)

Krawat: St. Michael, wełna

[...]

Pozdrawiam,

T.

Zestaw kolorystycznie i kompozycyjnie podoba mi się. Chociaż spodnie moim zdaniem są: albo zbyt wąskie, albo troszeczkę przydługie, co nie pozwala układać im się swobodnie - może szelki, jeżeli opadają :-)

Ciepło tam u Was. Ja dzisiaj rano wędrowałem z Vegą w długim płaszczu i wełnianym swetrze :-)

pozdr.Vslv

(edit)

p.s. widzę, że Frankenstein w tym samym czasie, napisał to samo :-)

Pogoda w Krakowie dziś na prawdę dopisała - rano było prawie wiosennie! Marynarka zresztą wykonana jest z bardzo grubej mieszanki wełny i bawełny i może w umiarkowanych warunkach zastąpić okrycie wierzchnie.

@Vislav

Spodnie rzeczywiście trochę się obsunęły - ale może zaniosę je do skrócenia (podwyższając nieco manszet)

@xkozieł

Na specjalne życzenie - offtop :-)

Dołączona grafika

Służę przepisem:

Dołączona grafika

Siatka jest bardziej przeciwko latającym szczurom

@Krakus:

Tak, rękawiczki to drobno perforowana skóra. Z zeszłorocznej kolekcji Wittchen. Widziałem je też w ich outlecie w Modlniczce.

Nie wiem czemu, ale w tym zestawie czułem się trochę jak agent FBI ;-)

Pozdrawiam,

T

Rożne? Na moim monitorze wyglądają identycznie.

Jeśli są identyczne, to proszę uznać moją uwagę za niebyłą, ale prawdę mówiąc nie wydaje mi się to możliwe, bo widzę przed sobą bardzo jasnobrązowe rękawiczki i bardzo ciemnobrązowe buty. I właśnie dlatego mnie to razi - ta sama barwa, zupełnie inny odcień.

Akurat to może wynikać z faktu, że buty są zamszowe, a rękawiczki ze zwykłej skóry. Oba te materiały zupełnie inaczej pochłaniają światło w przypadku fotografii.

Ale z drugiej strony to ja osobiście już machnąłem ręką na dopasowanie odcieni brązu rękawiczek do butów i pasków, za dużo tego ;)

Niedzielne przedpołudnie

Marynarka: Lantier, wełna, bawełna

Spodnie: Oscar Jacobsen, wełna

Buty: te same ;-)

Krawat: St. Michael, wełna

Pozdrawiam,

T.

Spodnie do skrocenia:) spasowalbym lepiej rekawiczki z butami oraz oprawki okularow z butami, bo wszystko zbyt mocno sie od siebie rozni i odciaga uwage od reszty stroju. Proponowalbym rowniez ciensze rekawiczki, bo w przeciwnym wypadku osiaga sie efekt rekawic narciarskich do garnituru;)

Pozdrawiam,

dsc.

Witam Panowie!

Przedstawiam wam swój zestaw z wczoraj.

Marynarka: StVdio Jeff Banks- 100% wełna (SH)

Koszula: Marks & Spancer.

Spodnie: Hugo Boss.

Krawat: no name - 100% jedwab

Buty: Loake shoemakers

Edit: Marynarka nie jest czarna! Jest koloru baaaardzo ciemnego brązu, niestety moim aparatem nie da się tego uchwycić.

post-2204-13658921128172_thumb.jpg

post-2204-1365892112855_thumb.jpg

post-2204-13658921128906_thumb.jpg