Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny zestaw, ale mam wrażenie że kardigan Cię trochę przytłacza. Moim zdaniem przy Twojej posturze o wiele lepiej wyglądasz w gładkiej górze, jak na poprzednich zdjęciach które tutaj wrzucałeś. Nie wiem czy to kwestia faktury i wzory typu "cable knit", czy też może kołnierza szalowego. Kolorystycznie nie moja bajka, ale widać że stylizacja przemyślana i wyszło całkiem dobrze. :)

Dziekuje wszystkim za komentarze i opinie. Zdaje sobie sprawe, ze miekki kolnierzyk powinien byc noszony bez niczego, ale tu akurat mi przypasowal krawat, wiec pomyslalem 'czemu nie'. Mozliwe bardzo, ze dorzuce dwa guziki i zrobie z koszuli button-down, wtedy bedzie po legalu;) Na kardigan polowalem dlugo, mialem upatrzony jeden w Massimo Dutti, ale byl cholernie rozciagliwy i obawialem sie, ze rozlezie sie w tydzien do rozmiaru XL, ten byl milym zaskoczeniem i alternatywa. Zgodze sie, ze kolnierz szalowy obciaza gore, ale postaram sie to zrownowazyc ciezszym dolem w takiej postaci:

Dołączona grafika

Pozdrawiam,

dsc.

Jesli to zdjecie faktycznie przedstawia Coniston'y to tak, chociaz na zywo ich nie widzialem, wiec plan moze sie zmienic.

Ależ to zajebiste buty są. :D Jadą/lecą/płyną już do Ciebie? W zeszłym miesiącu miałem okazję oglądać i to jest doskonały wybór dla Ciebie, również ze względu na kopyto vs. kształt stopy!

Ja uważam, że - cytuję "Ale jak się ma 4 miesięczne niemowlę (...)" nie jest wystarczającym wytłumaczeniem. Nie widzę przeszkód by wyjść przed dom, do parku czy gdziekolwiek indziej. Oceniam to właściwie tak samo, jak tłumaczenia analfabetów, którzy zamieszczają post z "bykami". Co jak co, ale tłumaczenie jest podobne, mają analfabetyzm więc nie umieją pisać poprawnie, ale podobny jest również wniosek, bo w tych czasach sprawdzić pismo pod kątem ortografii umie nawet przeglądarka internetowa. Lenistwo?

Wydaje mi się, że kolegę static87 nieco poniosło. Zwłaszcza, że w przeciwieństwie do autora zdjęc dotychczas nie pokazał swoich kompozycji. Rozumiem, że coś może się nie podobac, ale proszę o powściągliwośc w wyrażaniu krytyki. Ja odbieram powyższy "wykład" jako niegrzeczny.

Zdaje sobie sprawe, ze miekki kolnierzyk powinien byc noszony bez niczego, ale tu akurat mi przypasowal krawat, wiec pomyslalem 'czemu nie'. Mozliwe bardzo, ze dorzuce dwa guziki i zrobie z koszuli button-down, wtedy bedzie po legalu;)

Mnie akurat ten brak ortodoksji w tym wypadku nie drażni, i sam w podobnych przypadkach lubię czasami poczynić odstępstwa. W końcu to tylko zabawa :lol:

Ostatnio widzę atak "formalizmu" w tym temacie. To, że mnie to trochę już razi jest o tyle zastanawiające, że sam bardziej preferuję bardziej formalne zestawy, a pomimo tego, mi się bardzo podoba zestaw kolegi dsc. Chyba czas, by jednak temat ewoluował na wyższy poziom, niż kurczowe trzymanie się zasad i nieskończone wypominanie długości rękawów ;)

W końcu to tylko zabawa :lol:

So true:)

Świetny zestaw, choć krawat zamieniłbym na coś bardziej matowego (może wełna lub bawełna).

Jak najbardziej sie zgadzam, wydaje mi sie, ze welna by pasowala dobrze, ale jedyny krawat welniany jaki mam to szary z fioletem :( szarosc jeszcze ok, ale fiolet odpada (mimo, ze jest go malo).

Pozdrawiam,

dsc.