Remy Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Buty są the best. Rękawiczki też ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 E, odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz_lbn Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Witam. Czytam forum już od jakiegoś czasu, myślę, że pora tutaj się zaprezentować Marynarka: Marks&Spencer (2ndhand) Koszula: Olymp (2ndhand) Poszetka: poszetka.com Spodnie: RCweekend Buty: Philip Louis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Zestaw bardzo fajny, ale wydaje sie, ze miales aparat z krotka ogniskowa ustawiony na wysokosci bioder co nie sluzy proporcjom Twojej sylwetki na zdjeciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz_lbn Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 (...)wydaje sie, ze miales aparat z krotka ogniskowa ustawiony na wysokosci bioder co nie sluzy proporcjom Twojej sylwetki Jest dokładnie tak jak mówisz Mam ok 192cm i 75kg, więc mam bardziej regularne proporcje niż to sugeruje zdjęcie. Następnym razem coś jeszcze podłożę pod aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Fajne! Już drugi rok mam takie buty na liście zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Witam, wiem, że część z nas nieznosi jeansów, a ich połączenie z krawatem uznaje za profanację, jednak zaryzykuję. Chciałem przy tym pokazać przede wszystkim marynarkę. Przepraszam, że tym razem zdjęcia nie są najlepsze. Marynarka Barbour - Harris Tweed (identyczną można zobaczyć tutaj: http://www.sierratradingpost.com/barbour-harris-tweed-sport-jacket-for-men~p~48453/) Spodnie Wrangler Buty Clarks welted Krawat wełniany st. Michel W tle piękny, seledynowy Toi-Toi. Gdyby ktoś miał wątpliwości - Plac Szczepański w Krakowie. Pozdrawiam, Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Mi sie podoba, pomimo ze nie nosze wycieranych dzinsow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Fajnie, choć wydaje mi się, że odrobinę i długość i rękaw odstają od normy, a do dżinsów pasowałby krój na 2 guziki niż taki klasyk. Oczywiście to luźne przemyślenie, bo zestaw sympatyczny tak czy inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 @youngkoellner Świetna marynarka! Bardzo mi się podoba . Moim zdaniem, krój "na trzy guziki" jest jedną z lepszych rzeczy w tej marynarce. Ogólnie rzecz biorąc, marynarka cudowna i do jeansów jak najbardziej moim zdaniem pasuje. Apropo jeansów; jestem studentem, stosunkowo często je noszę do sportowej marynarki, jednak krawat sobie odpuszczam. Jestem jednym z tych, którym krawat do jeansów nie pasuje (nawet gdyby to był knit) i razi w oczy (zwłaszcza z białą koszulą). Bardziej by się ten zestaw podobał z mniej formalną koszulą (najlepiej button down) i bez krawata . Tak czy inaczej, jest tu wielu mających inne zdanie w materii krawat + jeansy. Niech żyje pluralizm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Pokazalbys zdjecie w tej marynarce, ale zapietej tylko na srodkowy guzik? Teraz nie wyglada to najlepiej moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 A moim zdaniem tak właśnie wygląda dobrze . Marynarki na trzy guziki zapinane tylko na środkowy mi się nie podobają (podobno to kwestia przyzwyczajenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 ładny materiał tej maryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Świetne! Marynarka mistrzowska. Co do różnicy zdań: owszem! Sam np. jestem wielkim fanem jeansów i marynarki; tym bardziej z krawatem. Zdaje się, że to w naszych czasach najprostsza metoda relatywnego "zdeformalizowania" eleganckiego zestawu - szczególnie w Polsce, gdzie jeansy definitywnie dominują wśród facetów i są bardzo oczywistym widokiem. Takie spodnie definitywnie odbierają trochę "potencjału szokowego" zestawom, jakie spora część forumowiczów preferuje na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Marynarka dobra, fajny materiał. Co do spodni to jakoś nie widzę takich "poprzecieranych" jeansów do marynarki i krawata. Jakoś takie powycierane spodnie są jak dla mnie małomiasteczkowe i nie gustuje w takich. W tym przypadku najlepiej by się sprawdziły proste ciemne jeansy o wąskiej nogawce:) Fajnie leży ta marynarka:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Ja bym podobnie doradzał: jeśli dżinsy do marynarki do tylko gładkie i ciemne, chociaż do tej konkretnie to chyba, żadne by nie pasowały. Marynarka wygląda nieco retro i z dżinsami dale efekt: "na górze muzeum na dole liceum" Zyczajnie szkoda tak marnować świetnej marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Marynarka dobra, fajny materiał. Jakoś takie powycierane spodnie są jak dla mnie małomiasteczkowe i nie gustuje w takich. Kolega sobie żarty stroi czy posądza forumowiczów o niezwykle krótką pamięć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Marynarka dobra, fajny materiał. Jakoś takie powycierane spodnie są jak dla mnie małomiasteczkowe i nie gustuje w takich. Kolega sobie żarty stroi czy posądza forumowiczów o niezwykle krótką pamięć? A co? Widziałeś u mnie takie spodnie? Proszę jaka dociekliwość. Zapraszam, jak znajdziesz jakąś pare u mnie w szafie to stawiam whiskey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Dziękuję za komentarze. @eye_lip: Co do długości - myślę, że w tym akurat przypadku to tylko kwestia ułożenia, nawet przyjąwszy bardziej "tradycyjny" punkt widzenia. @aliam: przyznam szczerze, że sam uważam połączenie jeansów z tweedem za dość udane, zwłaszcza z uwagi na względnie porównywalny ciężar tych tkanin. Zgadzam się, że w tym wydaniu może to budzić kontrowersje - przetarcia są nie do końca na miejscu. Już całkiem na marginesie - na korzyść tych właśnie jeansów przemawia w mojej ocenie ich bardzo wysoki stan i równie wąskie u wylotu nogawki. Uważam, że bardzo dobrze leżą przez to na przedstawionych na zdjęciach butach. Postaram się przygotować zestaw bardziej wyważony i zaprezentować go na forum. Problemem dla mnie jest to, że choć ten Barbour mnie po prostu zachwyca (i nie zrezygnuję z noszenia go, o nie!), to boję się, że mogę wyglądać, posługując się określeniem Krakusa, jak "muzeum". A tego nie chcę. Chciałbym to czymś skompensować. Choć podobają mi się stroje historyczne, to nie czuję się w nich dobrze. Jeans, pomimo swoich wad, tworzy dla tego efektu zdecydowaną przeciwwagę. Dochodzi do tego problem przestylizowania na "tzw. British look". Nie chciałbym, mimo wszystko, czas słyszeć, że "tylko fajki i ogarów mi brakuje". Albo że brak mi "automobilu" . Przy całym uznaniu np. dla stylizacji zaprezentowanej wyżej przez +Immune+ (bardzo mi się podoba), dla mnie jest to - jak na polskie warunki - nazbyt aspirujące. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Jeszcze co do zestawu youngkoellnera - nie uważam, by spodnie raziły w tym zestawieniu. Zgadzam się, że niejako równoważą górę i dobrze się to w całość komponuje. Marynarka dobra, fajny materiał. Jakoś takie powycierane spodnie są jak dla mnie małomiasteczkowe i nie gustuje w takich. Kolega sobie żarty stroi czy posądza forumowiczów o niezwykle krótką pamięć? A co? Widziałeś u mnie takie spodnie? Proszę jaka dociekliwość. Zapraszam, jak znajdziesz jakąś pare u mnie w szafie to stawiam whiskey. Przecież pokazywałeś zdjęcie w wytartych jeansach kilka stron temu... aha, widzę, że usunąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Te jeansy nie były wytarte. Złudzenie wywołane blaskiem flesza, przypominające brodzenie po kolanach w wodzie:) Usunąłem, bo po prostu się nie nadawało do tego działu. Oceny były krótkie i bolesne, ale jedynie nauka na błędach pozwala wyciągnąć idące na przyszłość wnioski. kobe, ten zestaw youngkoellner'a da się przepchnąć, oczywiście, ale i tak lepiej by było w jednolitych jeansach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 kobe, ten zestaw youngkoellner'a da się przepchnąć, oczywiście, ale i tak lepiej by było w jednolitych jeansach.Nie ma co przepychać, zestaw jest ok. Sam mam podobny Kołnierz trochę odstaje, jak u premiera ale ponieważ to marynarka "kupna" albo kwestia pozy stąd się nie czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 @youngkoellner - fajny fit spodni i relacja z butami. zestaw mocno jesienny, nawet te jeansy nie rażą jakoś specjalnie. tylko może rozepnij najwyższy guzik. nie wyglądasz "muzealnie", możesz jeszcze spróbować jasne chino, też będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Do tego działu nadaje się wszystko co mamy dziś na sobie. Usuwanie zdjęć po ich skomentowaniu (bez znaczenia jak te oceny wypadły) i obejrzeniu przez innych jest bardzo nieeleganckie i nietolerowane! A Twoje posty z 24.04.2010? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wostok Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 youngkoellner Zestaw super: styla Rugby RL czy tez Gant Rugger. Uwielbiam taka sportową elegancje. Tez się tak czasami noszę ale mam troszkę inne gabaryty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi