Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Czy 'nie, nie, nie!' jako reakcja na świąteczne skarpetki w bodajże renifery jest czymś aż tak zdrożnym i bolesnym w wyrazie? Jeśli ktoś poczuł się urażony, to przepraszam. Niech nie przejmuje się Phantom i przejęty Moderator Globalny. Intencją autora komentarza nie było krzyczeć jak na wiecu opozycji na Białorusi;-).

To zrób koniecznie zdjęcia "przed" i "po" :)

youngkoellner - moim zdaniem dobrze dopasowana marynarka klubowa nie wygląda "staro" i pasuje do młodego wieku. Sama stylizacja mi się osobiście podoba, choć jak na wesele nawet czyjeś wydaje mi się, że całość znacznie poniżej wymaganego poziomu formalności.

phantom - poszczególne elementy bardzo mi się podobają ale właśnie 2 rzeczy o których już wspomniano - kamizelka gdzie gdy widać klamrę paska jest ok, a guzik i kawałek krawatu wystające u dołu wyglądają już niezbyt korzystnie. Co do skarpetek - rozumiem intencję ale moim zdaniem kolorowe skarpetki - ok, skarpetki z rysunkiem - nawet też, ale świąteczny motyw w lipcu - to już niezbyt jak dla mnie. Trochę jak prezent imieninowy w papierze z mikołajem (jak nie masz wyjścia to zapakujesz ale generalnie bym unikał).

No ok, nie chciałem wcześniej tego pisać, żeby przypadkiem panna młoda mnie nie namierzyła, ale jej nazwisko panieńskie brzmiało Mikołajewska:)Dlatego wpadłem na diabelski pomysł założenia skarpet z reniferem w lipcu:) Rzeczywiście mam problem z przestrzenią między rozcięciem u dołu kamizelki i klamrą paska - postaram się nosić spodnie ciut wyżej. Dziękuję za opinie.

Nie jestem zły tylko słońce świeci prosto w oczy. Trzeba było nie gubić aviatorów :P

Kurtka - Barbour

Tshirt - Texas Longhorns :)

Spodnie - GAP

Buty - Sperry TopSider

Dwa słowa o butach: nie miałem nigdy Sebago, ale Sperry biją na głowe wszystkie inne boat shoes jakie mam. IMO stylowe boat shoes muszą być "lekko zmęczone", więc od trzech sezonów używam ich w trybie "kalosze cabrio" nie wahając się chodzić w nich po wodzie i błocie. Uwielbiam je :)

post-403-13658920489562_thumb.jpg

post-403-13658920489869_thumb.jpg

Marynarka od Sebastiana Żukowskiego, koszula DaVinci MTM, a dla lekkiego obniżenia formalności wełniano-kaszmirowy krawat Joseph Abboud.

'

Fajny zestaw, ale nie nosisz poszetek, bo nie lubisz czy moze ze wzgledu na prace w banku wolisz "nie szalec" przed zarzadem, czy po prostu dzisiaj zapomniałeś?

Moim zdaniem, poszetka jest ta "kropka nad i", a ze wzgledu na pozycje zawodowa myslalem, ze nie musisz juz byc tak zachowawczy.

Wspomniane w którymś z tematów białe spodnie z białą koszulą dziś były testowane. Więcej szczegółów w tym temacie: viewtopic.php?f=2&t=345&start=140 (btw. może warto byłoby wydzielić T. Basia do osobnego tematu?)

Marynarka - Tadeusz Baś

Spodnie - Levis

Koszula - DaVinci

Buty - stary bespoke po dziadku

post-641-13658920491489_thumb.jpg

Wspomniane w którymś z tematów białe spodnie z białą koszulą dziś były testowane. Więcej szczegółów w tym temacie: viewtopic.php?f=2&t=345&start=140 (btw. może warto byłoby wydzielić T. Basia do osobnego tematu?)

Marynarka - Tadeusz Baś

Spodnie - Levis

Koszula - DaVinci

Buty - stary bespoke po dziadku

Bardzo ładny kolor materiału marynarki. Można wiedzieć, gdzie kupiłeś?

@Proceleusmatyk

Podobają mi się Twoje eksperymenty i Twój styl - jest bardzo sharp, kojarzy mi się ze stylizacjami z Vogue Uomo ;) To kolejny Twój udany zestaw. Jedyne, co nie do końca mi pasuje to ciężki dół - "mankiety" są moim zdaniem nieco za szerokie o dobry centymetr, a buty również nie należą do szczególnie smukłych. Na moje oko średnio to gra z bardzo dopasowaną resztą. Poza tym moim osobistym zboczeniem jest niechęć do szarych koszul, ale to poboczna kwestia. Mimo wszystko jestem jak najbardziej na tak ;)

@proceleusmatyk: spodnie zwezane czy z wieszaka? zgaduje, ze z wygoda jest srednio przy siadaniu bo spodnie sa strasznie ciasne w udach (widac chyba tego efekt na pierwszym zdjeciu). Wspomniane mankiety faktycznie zbyt szerokie, co wraz z gruba podeszwa zwieksza 'ciezar' dolu. To jednak drobne elementy, poza tym jest bardzo ciekawie, jesli czujesz sie we wszystkim dobrze to jest dobrze:)

Pozdrawiam,

dsc.

Witam wszystkich,

Proceleusmatyk, bardzo fajny zestaw. Dobrze dobrane, letnie kolory, podoba mi się w szczególności ten krawata. jedyna uwaga dotyczy manszetów. nie chodzi nawet o ich szerokość, ta jak dla mnie jest ok.

na drugim i trzecim zdjęciu widać przy nich odstające szwy. dobrze widzę? nie mam pewności co to za spodnie, ale podejrzewam, że bawełniane skrojone jak jeans'y? ostatnio p. Sekuła odradzał mi robienie manszetów przy podobnych, mi ze względu na szwy z boku. wg mnie manszety powinny być gładkie, w przeciwnym razie wyglądają jak podwinięte nogawki.

Dzięki wszystkim za komentarze!

1. Manszety noszę rzadko, ale jeśli już, to węższe - tym razem spróbowałem szerszych (ręcznie podwijam nogawki), bo widziałem na różnych zdjęciach, że szerokie wyglądają ciekawie. Faktycznie, może nie do tak wąskiego kroju i nie tego koloru.

2. Zdjęcie przekłamuje kolory - koszula nie jest szara, tylko baby blue.

3. 99% bawełna, 1% elastan - przy siadaniu jest ok, ale ze względu na kolor staram się nie siadać :) Szczególnie w środkach komunikacji miejskiej, bo nie wiadomo, kto wcześniej tam siedział...

Wieszak. Spodni do tak radykalnego zwężenia bym nie dał. Wątpię, żebym kiedyś jeszcze takie kupił. To było tak - miałem ochotę na białe spodnie i kupiłem jedyne, jakie pasowały - wyboru nie było, a szukałem w wielu polskich sieciówkach (dodam, że miesiąc temu byłem w miastczku outletowym w UK i nie znalazłem ani jednych spodni w moim rozmiarze). A jeśli coś jest w moim rozmiarze, to właśnie rury albo inne udziwnienia. Myślę, że po pierwszym garniturowym bespoke nie wrócę do RTW i będę obstalowywał u krawca - rzadziej, ale wreszcie takie, jakie chcę.

4. Niestety nie posiadam innej torby, pasującej do tego zestawu (która byłaby do noszenia w ręce). Zgadzam się, że do marynarki nie bardzo pasuje; zresztą, średnio wygodnie się nosi.

5. Krawat jest jasnołososiowy. Dziękczynne ukłony dla Immune :)

6. Co do butów - w rzeczywistości są trochę jaśniejsze niż na zdjęciach, wg mnie pasują. Mogą wyglądać na ciężkie, bo mają grubą podeszwę. Jakie inne buty widzielibyście do tego zestawu?

Dzięki wszystkim za komentarze!

6. Co do butów - w rzeczywistości są trochę jaśniejsze niż na zdjęciach, wg mnie pasują. Mogą wyglądać na ciężkie, bo mają grubą podeszwę. Jakie inne buty widzielibyście do tego zestawu?

Białe buksy albo caponki biało brązowe ;)