Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na RTW to całkiem dobrze się w niej czułem gdy mierzyłem, a kolor i materiał były głównymi powodami zakupu :) Bardzo szorstka i dość gruba tkanina; na mece w kieszeni było napisane 100% Szhurwolle i faktycznie ciepło w niej :)

Opublikowano

Secondhand dandy, co masz na tym zdjęciu z ubrań z sh?

Rain: Marynarkę, koszulę, krawat i buty :)

Breslauer: Bardzo podoba mi się kolor tej marynarki, rękawy rzeczywiście nieco przydługie i jak na mój gust nieco za szserokie. Wyszczuplenie kopyta na pewno nie zaszkodziło butom, wręcz przeciwnie, w mojej opinii prezentują się świetnie :)

Masz koszulę i buty z secondhandu?? Poważnie czy się pomyliłeś we wpisie??

Mówię poważnie i nie widzę w tym powodu do wstydu. Nie dysponuję niestety budżetem, który pozwalałby mi choć raz na kilka miesięcy nabyć cokolwiek w standardowej cenie. Gdybym jednak miał taką możliwość to pewnie i tak bym zaopatrywał się w secondhandach, gdyż: primo lubię towarzyszące temu uczucie "polowania" na okazje, secundo ostatnia wizyta w okolicznym Peek&Cloppenbergu utwierdziła mnie w przekonaniu, że niestety z rynkiem tekstylnym jest coraz gorzej i płacenie kilkuset złotych za koszule z nieprzyjemnego materiału jest niedorzecznością. Nie mam problemu z noszeniem używanych rzeczy, w sklepach, w których się zaopatruję, odzież jest prana i sortowana, a ja wybieram zawsze tylko te, które nie noszą śladów długotrwałego użytkowania. Główną inspiracją stał się tutaj autor bloga Broke and Bespoke, pomyślałem, że skoro on może, to dlaczego by nie spróbować? :)

PS: Buty to Loake, a koszula Stenströms, którą ktoś uszył sobie na zamówienie :)

Opublikowano

Z ciekawości, czego z SH byś nie założył?

Na pewno bielizny czy zimowych czapek, to jednak nieco za dużo by było. Na pewno też egzemplarzy bardzo zniszczonych. Co do koszul czy butów z sh, które mogą wzbudzać opór u niektórych osób, wyznaję taką zasadę, że skoro kogoś stać było zakup Loaków czy obstalowanie koszuli, a tym bardziej oddanie ich w stanie niemalże nienaruszonym do skupu używanej odzieży, to na pewno nie był to jakiś obdartus, a facet, który znał się na rzeczy :)

Opublikowano

Mnie secondhandy odrzucają, chociaż oczywiście widzę po zdjęciach takich osób jak @secondhanddandy, czy @mrvintage, że można tam znaleźć prawdziwe perełki. Niemniej butów albo koszuli z sh bym nie założył :).

Opublikowano

Sporo czasu do wyjścia z domu to się mogłem wreszcie aparatem na spokojnie pobawić. Wigilijnie.

Nie miałem ogniskowej do tak blisko położonego obiektu, więc zdjęcie trochę z boku, krzywo, zbyt blisko, więc można psioczyć. Statyw dopiero pod choinką leży ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

W sumie to metaforycznie można tak powiedzieć. Przy oprawianiu drania za bardzo machałem nożem i .... stało się :P Skroiłem sobie opuszek i pół paznokcia, sprawa miała finał na pogotowiu...

Opublikowano

constantin

Mi się w ogóle podobają Twoje zestawy. Dopracowane są, bez przypadku;)

W tym trochę kłócą mi się wzory koszuli i kamizelki, lepiej byłoby z gładką koszulą.

Chyba, że na żywo wygląda to inaczej.

Kolorystycznie mi się podoba.

Opublikowano

Ja zrezygnowałbym z kamielki, jak dla mnie trochę za dużo się dzieje, bo koszula paski, krawat we wzór, kamizelka krata i spodnie inna krata jak kamizelka. Mnie to trochę razi po oczach ale to tylko moja opinia. Bez kamizelki zestaw piękny.

Opublikowano

Wow, consantin :o

Jedyne co mnie ciutke odrzuca to marynarka, czegoś jej brakuje, żeby perfekcyjnie skomponowała się z resztą ubioru. Ale ten krawat i reszta, naprawdę mistrzowsko.

e: ja koszul z sh też bym nie założył. Co do butów, jakbym znalazł jakieś Crockett Jones, to bym brał.

Opublikowano

Jedyne co mnie ciutke odrzuca to marynarka, czegoś jej brakuje, żeby perfekcyjnie skomponowała się z resztą ubioru. Ale ten krawat i reszta, naprawdę mistrzowsko.

e: ja koszul z sh też bym nie założył. Co do butów, jakbym znalazł jakieś Crockett Jones, to bym brał.

Cóż marynarka RL , uważam, że dobrze na mnie leży ( jak na RTW) i po za tym lubię ją:)
Opublikowano

Rain, jak zrozumieć zestawienie 'ciutke' i 'odrzuca'? ;)

Ciutke chodzi mi, że minimalnie. A odrzuca mam na myśli, że trochę brakuje do ideału.

Cóż marynarka RL , uważam, że dobrze na mnie leży ( jak na RTW) i po za tym lubię ją:)
Chodzi mi o kolor, który gryzie się lekko ze spodniami i kamizelką.