Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krupa & Rzeszutko Opublikowano 5 Listopada 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Uwaga, dziś zaryzykuję i zadebiutuję Płaszcz z wełny Casentino: Krawiectwo Miarowe Krupa i Rzeszutko Pistacjowa koszula: Krawiectwo Miarowe Krupa i Rzeszutko Krawat: Pierre Van Buck Poszetka: Krupa i Rzeszutko Pozdrawiam z Poznania, K. Rzeszutko 28 Cytuj
Marcin_L Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Łolaboga, teraz wiem, gdzie mój koc się podział ! No dobrze, serio pisząc, ładnie, ale te kolory to nie moje klimaty 2 Cytuj
waski Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Nie potrafię odnaleźć piękna w wełnie Casentino (kwestia gustu), ale z całą pewnością powiem, że płaszcz świetnie leży. Doskonała robota Karolu. Mam nadzieję, że będziesz częściej pojawiał się w tym wątku 1 Cytuj
Krupa & Rzeszutko Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Koc to mało powiedziane... Tkanina wyglądem przypomina niesprasowany korek trociny Słowem: "CASENTINO" Cytuj
Marcin_L Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Koc to mało powiedziane... Tkanina wyglądem przypomina niesprasowany korek trociny Słowem: "CASENTINO" Faktura tkaniny jest ok, oryginalna, ale OK. Rzecz w tym, że ja bardzo nie lubię zieleni w ubiorze. Mam jedną rzecz zieloną, ciemnozielone skarpetki, ale miałem je raz i leżą. Cytuj
waski Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 A mi się ten kolor bardzo podoba. 1 Cytuj
Whitesnake Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Genialny kolor i wykonanie. Tkanina casentino wciąż oryginalna i kontrowersyjna. Dla mnie to kwintesencja dobrego stylu ze sporą dawką "grande cojones" . Cytuj
Nowoanglik Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Mi też. Ale chyba jestem w tej sprawie podejrzany, bo moi przodkowie z Irlandii.... Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krupa & Rzeszutko Opublikowano 5 Listopada 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Mogę śmiało powiedzieć, że w tym sezonie zupełnie zwariowałem na punkcie zieleni... Spodnie z wełny Tartan: Krawiectwo Miarowe Krupa i Rzeszutko Kamizelka z wełny Casentino: 16 Cytuj
4inHand Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Mogę śmiało powiedzieć, że w tym sezonie zupełnie zwariowałem na punkcie zieleni... Mam to samo!!! Wczoraj kupiłem zieloną flanelę na garnitur i na poważnie przymierzam się do dwurzędowego płaszcza z futrzanym kołnierzem Zielony tartan doskonały, teraz brakuje tylko kieliszka szkockiej Edit --> w pierwszej chwili umknął mi płaszcz. Ostro Cytuj
lubo69 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Płaszcz i kamizelka są fantastycznie odszyte; bardzo chciałbym mieć tak uszyte ubrania i nosiłbym je z prawdziwą dumą. To powiedziawszy, materiał jest spektakularnie brzydki. Oczywiście można powiedzieć, że to kwestia gustu, ale z ręką na sercu: komu podoba się ta tkanina (nie płaszcz/kamizelka, ale tkanina)? Mam szereg refleksji i pytań natury psychologiczno-socjologicznej, np. po co produkuje się takie tkaniny, czy lepiej wygląda się w doskonale uszytym płaszczu z casentino w kolorze loden/spring grass czy jakkolwiek zwał, czy w przyzwoitym RTW bez przeróbek z granatowej wełny (wiem, na to pytanie nie istnieje poprawna odpowiedź), itp. W każdym razie gratuluję - ale nie wiem, czy bardziej odwagi, czy umiejętności krawieckich. 3 Cytuj
Marcin_L Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 @lubo69 - mnie Casentino sie podoba - np ta kamizelka z dzinsami wyglada swietnie. Ale zielony, hmmmm. Ja strasznie blado wygladam w nim, podobnie jak we wszystkich szarosciach Cytuj
lubo69 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Casentino (nie mówię tu o Panu Karolu, który "szyje dla siebie") to dla mnie komunikat: "stać mnie było na krawiectwo miarowe, zanim to było modne i mam płaszcz vintage, ale tak naprawdę nie vintage, bo z tkaniny wyprodukowanej w zeszłym tygodniu; dbam o wygląd, a jednocześnie o niego nie dbam; jestem modnym tradycjonalistą". I'm confused - oh wait, maybe I'm not;-) Just my EUR 0.0071 1 Cytuj
waski Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Mam to samo!!! Wczoraj kupiłem zieloną flanelę na garnitur i na poważnie przymierzam się do dwurzędowego płaszcza z futrzanym kołnierzem Zielony tartan doskonały, teraz brakuje tylko kieliszka szkockiej Edit --> w pierwszej chwili umknął mi płaszcz. Ostro Wirus czy cóś? Po wieloletniej sympatii do burgundu, w tym roku zakochałem się w butelkowej zieleni. Dziś przyszła grenadyna, a w głowie mam pomysł na skórzaną teczkę w takim kolorze Podpisuję się pod tym co napisał Tomek, świetny tartan! Cytuj
Ataman Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Dzisiaj sztywno, parę spotkań. Garnitur: Vistula Koszula: Jacques Britt Krawat: Lancerto Poszetka: Hawes and Curtis Buty: Nord Elite Cytuj
proki1971 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Zarówno płaszcz jak i kamizelka świetne. I chodzi mi i o materiał i o kolor bo dołączam do "klubu" - mi tez ostatnio zieleń sie podoba. Kupiłem kamizelkę i spodnie , szukam marynarki i zegarka i zastanawiam sie nad zielonymi Berwicksmi lub Yanko w ostatnio ogłoszonej akcji dot.patynowania Cytuj
Kewin Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 Ta zielona kamizelka jest wspaniała. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Opublikowano 6 Listopada 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 Co mam dziś wczoraj, z kolegami forumowymi i CEO shoepassion - Tim Keding (z prawej) Zdjęcie dzięki uprzejmości shoepassion. 13 Cytuj
Ernestson Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 To marynarka z garnituru od Vittorio? Fajnie gra w zestawie koordynowanym. Cytuj
eye_lip Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 Tak, tylko patek nie wyjąłem, jeszcze lepiej by pasowała. Cytuj
bulyt50 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 Bez patek też ładnie,bardzo mi się ten zestaw podoba. Cytuj
Styleman Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Na otwarciu sklepu,z właścicielem i założycielem SHOEPASSION.com 4 Cytuj
Styleman Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Urodziny Barberiana 9 Cytuj
Kewin Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Częściej pozujesz na ściankach, niż gwiazdy telewizji Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. constantin Opublikowano 9 Listopada 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 08-11-15 REDWOOD & FELLER 18 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi