Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem ostatnio okazję uczestniczyć w spotkaniu cygarowym o tajemniczej nazwie FOSCA, które organizowali koledzy z forum CigarAficionado.pl :D Były panamy, były lniane marynarki i ponad czterdzieści osób kopcących jak kominy :D Taka cygarowa Wielka Impregnacja ;lP

Rewelacja. I stylizacja i zdjęcie...

MM

Opublikowano

Mój następny wpis na blogu o szyciu będzie mieć tytuł "Dwie dwurzędówki" :D

Na zdjęciu moja koleżanka Agnieszka w damskim zestawie koordynowanym z pracowni Krupa & Rzeszutko uszytej pod moim okiem oraz ja w jedynym garniturze RTW jaki mam. Garnitur jest z lat 90 i poddałem go gruntownemu remontowi w kilku różnych zakładach. Proces ten dokładnie opiszę na blogu :) Dodam jeszcze, że będzie to wpis o tłumaczeniu symultanicznym :P

Fot. K. Łukowicz (zdjęcie surowe)

post-210-0-14594800-1372863990_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

#4inHand
Bardzo podoba mi się zestaw, ale osobiście zmieniłbym krawat na jakiś bardziej kontrastowy i dał niebieską poszetkę. Chociaż, jak celem miał być stonowany biznesowy zestaw, to wyszło bardzo fajnie(ale nie rozumiem czemu biała poszetka :) ).

Opublikowano

#4inHand

Bardzo podoba mi się zestaw, ale osobiście zmieniłbym krawat na jakiś bardziej kontrastowy i dał niebieską poszetkę. Chociaż, jak celem miał być stonowany biznesowy zestaw, to wyszło bardzo fajnie(ale nie rozumiem czemu biała poszetka :) ).

Dzięki za komplement :D Co do kontrastującego krawata --> pstrokate połączenia kolorów są najprostsze do zestawienia. Za to zestawienia kolorów, które nie kontrastują mocno, ale nie zlewają się i wyglądają ciekawie są zdecydowanie trudniejsze (+ z tego zdjęcia o krawacie nic nie wiadomo). Mam już spore umiejętności w tym pierwszym, a teraz uczę się tego drugiego :)

Co do poszetki, zdjecia są osadzone w atmosferze artykułu, w kórym opowiadam jak wygląda praca tłumacza symultanicznego. A tam dużo zależy od tego dla kogo pracujemy. Czasem, np. kiedy tłumaczymy na targach fitness albo dla branży IT, mogę sobie pozwolić na marynarkę w kratę i kwieciste poszetki, a czasem, np. kiedy pracujemy dla korporacji, orły muszą być szare :P

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Think big or go home!

Duże mankiety, i szerokie nogawki + wysoki stan i szelki (których oczywiście nie widać na tym foto) :D Po tej parze spodni jestem niemal pewien, że zbliżam się do kroju, który jest dla mnie najlepszy. Męczą mnie już trochę "eleganckie trendy". Szukam elegancji, która płynie z osobowości, a nie z Internetu :D Spodnie już mam! Czas na koszulę! Pracuje nad tym :D 

post-210-0-45596300-1373011424_thumb.jpg

Opublikowano

Tak jak nigdy nie wypowiadam się w tym temacie o preferencjach poszczególnych użytkowników, to w tym wypadku myślę Tomek, że takim krojem spodni robisz sobie krzywdę. A przecież nie masz złej figury, tylko trudną.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Tak jak nigdy nie wypowiadam się w tym temacie o preferenchach poszczególnych użytkowników, to w tym wypadku myślę Tomek, że takim krojem spodni robisz sobie krzywdę. A przecież nie masz złej figury, tylko trudną.

Bartek, ciężko jest to stwierdzić widząc tylko końcówkę nogawki. Z pewnością zrobię wpis o takim kroju spodni więc będziesz mógł potwierdzić swoją opinię albo zmienić zdanie kiedy zobaczysz całość :) Możliwe, że na tym zdjęciu szerokość nogawki jest nieco przekłamana. W rzeczywistości ma 22 cm. Różnica pomiędzy 22 cm, a 20/21 cm jest kolosalna, ale nie przenosi mnie jeszcze do kategorii retro :) 

Opublikowano

Nie bazowałem na zdjęciu, po prostu wyobraziłem sobie szerokie i wysokie spodnie, dodatkowo z mankietami. Czy Tomka będzie jeszcze widać spod tego ubrania? Lubię oglądać Twoje eksperymenty na blogu, ale boję się że taki krój optycznie skróci Cię "do samej ziemi".

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

W Łodzi upał, więc można było założyć odebrane jakiś czas temu bananowe, lniane spodnie ( które zapoczątkowały trend do wybierania szerszych nogawek - tutaj 19 cm, manszet - 5cm). Zestawiłem je z niebieską marynarką, lnianą koszulą i knitem od kolegi trybka. Efekt:

post-497-0-79884800-1373045943_thumb.jpg

post-497-0-42072300-1373045992_thumb.jpg

post-497-0-65370800-1373046045_thumb.jpg