Skocz do zawartości

Gdzie można kupić - szukam, poszukuję

mosze

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam szarych spodni, do marynarki z ciut grubszego materiału. W jakiejś polskiej sieciówce.

Miałem takie z Bytomia (zostało zdjęcie z rozmiarem i kawałkiem faktury).

Niestety przetarły się na moich lekko "poszerzonych" na siłowni udach i proporcjonalnie dużych "4 literach".

Z lewej strony widać strukturę materiału.

52b53l.png

Poniżej podobne z SS:

http://eu.suitsupply.com/pl/trousers/szary-spodnie/B701.html?cgid=Trousers

Trousers__B701_Suitsupply_Online_Store_1

Nie chcę płacić tyle za spodnie, które mogą wytrzymać 3 miesiące...

Z góry dziękuję za informację.

1. Potrzebujesz więcej par spodni.

2. Proponuję uszyć u krawca, zostanie trochę materiału i będzie można klin w kroku wymienić jak się tam przetrze. W cenie susu możesz się zmieścić.

3. Ewentualnie luxire.com

Niestety potrzebuję z jedną sztukę.

Do krawca to może i dobry pomysł ale z jedną parą to chciałem na łatwiznę...

Niestety potrzebuję z jedną sztukę.

Do krawca to może i dobry pomysł ale z jedną parą to chciałem na łatwiznę...

Krawiec uszyje Ci spodnie takie, które nie przetrą się w udach i czterech literach.

Dodatkową zaletą tego rozwiązania jest to, że będziesz w nich wyglądał duuuużo lepiej niż w tych z wieszaka bo będą uszyte na Ciebie. 

Spodnie u krawca oscylują w podobnych cenach co te z wieszaka + poprawki.

Zleć uszycie jednych spodni u krawca a nigdy więcej nie pójdziesz po spodnie do sklepu. 

Wiecie może gdzie można dostać kurtkę m65 (field jacket) ale w wersji slim? Nie odpowiada mi krój Alphy gdyż chciałbym coś bardziej dopasowanego.

Ja kupilem jesienia taka kurtke:

http://armyworld.pl/product-pol-2427-Kurtka-Polowa-Wojskowa-Model-M65-Oliv-Nyco-Helikon-Tex.html

jako ktoras tam do chodzenia, a w sumie jako casual przechodzilem w nia prawie cala zimie.

Szukam garnituru o takim samym/bardzo zbliżonym kroju z jak najbardziej podobnego materiału, niestety nigdzie nie mogę czegoś takiego znaleźć, nie obchodzi mnie marka, ale musi być z wełny, tweedu i podobnych materiałów, kwota do 2000 zł. Poniżej link, wszelka pomoc miłe widziana:

http://m.ebay.co.uk/itm/121944611811?varId=420934957659

Jako nowy, acz od wielu lat czytający to zacne forum (dzięki któremu liznąłem co nieco wiedzy) kłaniam się wszystkim forumowiczom.

Mam uprzejme pytanie: poszukuję mianowicie wełny Loro Piana Tasmanian Super 130', gładki grafit oraz grafit tenis. Czy ktokolwiek mógłby wskazać miejsce, gdzie miałbym szansę ów materiał kupić? Pytałem w szarmant.pl, niestety-pudło.

Będę wdzięczny za wszelaką podpowiedź.

Pozdrawiam.

Panowie, szukam garniturowej kamizelki w jasnoszarym kolorze. Jedno lub dwurzędowa, raczej bez syntetycznych domieszek. Pod granatowy garnitur, pod kątem ślubu. Czy gdzieś w okolicy Krakowa/online coś takiego znajdę? Żadna znana mi sieciówka nie ma w ofercie niczego spełniającego te niezbyt wygórowane kryteria.

Z góry ślicznie dziękuję.

Panowie, szukam garniturowej kamizelki w jasnoszarym kolorze. Jedno lub dwurzędowa, raczej bez syntetycznych domieszek. Pod granatowy garnitur, pod kątem ślubu. Czy gdzieś w okolicy Krakowa/online coś takiego znajdę? Żadna znana mi sieciówka nie ma w ofercie niczego spełniającego te niezbyt wygórowane kryteria.

Z góry ślicznie dziękuję.

udać się do krawca ;) materiał można zakupić we własnym zakresie.

Szanowni Panowie,

pozwolę sobie ponowić pytanie o wełnę od Loro Piana: czy ktokolwiek z Was (a skądinąd wiem, że część forumowiczów ma doskonałe rozeznanie, co i gdzie) może wskazać krawca mającego w ofercie wełny tegoż producenta? Zamierzam zamówić spodnie pasujące do marynarki i nie jest dla mnie istotne, czy krawiec będzie z Warszawy, Radomia czy Szczecina.

Przekopałem eBay, guglowałem i jak dotąd znalazłem jedynie krawca we Francji posiadającego poszukiwany materiał (Tasmanian Super 130's) ale ów winszuje sobie za parę niecałe 1000 Euro, co uważam za nieco wygórowana cenę.

Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Będę niezmiernie wdzięczny.